Fülszöveg
Az E-mentes övezet rádiós táplálkozási rovat - nem csökkenő népszerűséggel - folytatódott, így Sebestyén Balázs és Bio Gabi újabb riportkötetbe rendezték az első kötetből kimaradt, illetve az azóta elhangzott témákat. Meglepetésekkel is készültek. A könyvben újabb titkok kerülnek napvilágra az élelmiszeriparról, a reklámpszichológiáról és a tudomány egyéb rejtett fiókjaiból, amelyek a műsorban nem, vagy nem ilyen részletességgel hangozhattak el. Továbbra sem rejtik véka alá az egészségünket közvetlenül érintő kérdésekben véleményüket. A kedves olvasó a második kötetben is beléphet a konkrétumok világába, ahol megismerheti az ok-okozati összefüggéseket, kézzelfogható válaszokat kaphat számos megfogalmazott vagy meg nem fogalmazott kérdésére.
- Hogyan készülnek az üdítőitalok, és milyen hatásai vannak az energiaitaloknak?
- Milyen változásokat okoz az élelmiszerben a főzés, a sütés, a hűtés vagy a fagyasztás?
- Melyek a jobb és a rosszabb csomagolóanyagok, és mit tudhatunk a...
Tovább
Fülszöveg
Az E-mentes övezet rádiós táplálkozási rovat - nem csökkenő népszerűséggel - folytatódott, így Sebestyén Balázs és Bio Gabi újabb riportkötetbe rendezték az első kötetből kimaradt, illetve az azóta elhangzott témákat. Meglepetésekkel is készültek. A könyvben újabb titkok kerülnek napvilágra az élelmiszeriparról, a reklámpszichológiáról és a tudomány egyéb rejtett fiókjaiból, amelyek a műsorban nem, vagy nem ilyen részletességgel hangozhattak el. Továbbra sem rejtik véka alá az egészségünket közvetlenül érintő kérdésekben véleményüket. A kedves olvasó a második kötetben is beléphet a konkrétumok világába, ahol megismerheti az ok-okozati összefüggéseket, kézzelfogható válaszokat kaphat számos megfogalmazott vagy meg nem fogalmazott kérdésére.
- Hogyan készülnek az üdítőitalok, és milyen hatásai vannak az energiaitaloknak?
- Milyen változásokat okoz az élelmiszerben a főzés, a sütés, a hűtés vagy a fagyasztás?
- Melyek a jobb és a rosszabb csomagolóanyagok, és mit tudhatunk a PET-palackról?
- Mit jelent a magtáplálkozás, és az ómega-3-korrekció?
- Milyen meglepő hírekkel szolgáltak a kutatók az aminosavak terén?
- Hogyan hatnak a fitokemikáliák, és minek köszönhető a vegán étrenddel kapcsolatos "pálfordulás" a szakmában?
- mely vegyületek védik az agyi-idegi funkciókat?
- Miért különlegesek a csírák, és mit tudhatunk az étrenddel bevitt GABA hatásairól?
- Mit tehetünk a vas-, B12-, cink- réz- és magánhiány ellen, és miért hasznos az érzékeny gyomrúaknak az U-vitamin?
- Miért nevezik a sörélesztőt "táplálkozásbiológiai kincsesbányának"?
Mindezek mellett Balázs kérdezi BioGabit az otthoni konyhatechnikáról, a teflon- és zománcozott edényről, az ételmérgezésekről, a homociszteinről, a homoktövisről, az aszalványokról vagy a bőr minőségét javító étrendről. A kényesebb témákat sem kerülik el, így előkerül a szójakérdés, a fitoösztrogének, a haspuffadás, a mikrohullámú sütő használata és sok más terület. Az összefüggések feltárása mellett külön hangsúlyt kapnak a könyvben a gyakorlati tanácsok is. E második kötet szerves folytatása lehet az elsőnek, és továbbviheti a megkezdett szakmai-ismeretterjesztő munkát.
Vissza