1.059.310

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszer-tápanyag

Amit a táplálkozásunkról tudni kell

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 143 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-231-977-x
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés5
Miért táplálkozunk?7
A szénhidrátok szervezetünk legfőbb energiaellátói8
A cukrok átalakulása a szervezetben12
Cukorbetegség, cukorpótlók15
A cukor és a fogszuvasodás20
A zsiradékok23
Bizonytalan egyensúly a szükséges és a veszélyes között23
Napraforgó- vagy repceolaj?27
Hogyan süssünk olajban, zsírban?29
MCT zsírsavak31
Az élelmiszer-fehérjék hagyományos és új forrásai33
Hogyan értékeljük fehérjeforrásainkat?36
A fehérjék, a szénhidrátok és a zsiradékok helyes aránya a táplálkozásban41
A vitaminok - szervezetünk biokatalizátorai44
A felületi hám védője, az A-vitamin46
A csontanyagcsere szabályozója, a D-vitamin49
A sokoldalú E-vitamin51
B-vitaminok54
Idegi megterhelés - több B2-vitamin-fogyasztás54
B2-vitamin - a fehérjeszintézis szabályozója56
Niacin - ami a kukorciából hiányzik58
B6-vitamin - az aminosav-átalakulás szabályozója59
A pantoténsav - az anyagcsere "kulcsembere"60
A biotinhiány előidézése nyers tojással62
A folsav - a vérképző folyamatok egyik vitaminja62
A B12-vitamin, amely a vegetáriánusoknál hiányzik64
Az ásványi anyagokról általában65
Az ásványi anyagokról általában71
A kálium és az izomműködés72
A nátrium és a sós ízt előidéző anyagok hatása74
Ha nagyobb a kalciumszükséglet: több tejterméket!79
A magnézium védi érrendszerünket?80
Hogyan lehet vasat juttatni a szervezetbe?83
A nyomelemek84
A fluor: a fogvédő nyomelem92
A rost: nem tápanyag, és mégis szükséges94
A szójakészítmények felhasználása100
Méz és virágpor103
Az élelmiszerek tápértékének jellemzése106
Milyen arányban fogyasszuk az élelmiszereket?121
Függelék123

Dworschák Ernő

Dworschák Ernő műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dworschák Ernő könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Élelmiszer-tápanyag Élelmiszer-tápanyag Élelmiszer-tápanyag

Könyvtári könyv volt. A borító enyhén foltos.

Állapot: Közepes
1.640 Ft
1.310 ,-Ft 20
10 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Élelmiszer-tápanyag Élelmiszer-tápanyag Élelmiszer-tápanyag

A borító kissé foltos.

Állapot:
1.640 ,-Ft
13 pont kapható
Kosárba