kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | "Pátria" Irodalmi Vállalat és Nyomdai Részvénytársaság |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 128 oldal |
Sorozatcím: | Rádiós gazdasági előadások |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Az előadásokat írta: Dr. Zajtay Artur ny. m. kir. kísérletügyi igazgató. Nyomtatta a "Pátria" R.-T., Budapest. |
A takarmányok alkotórészei és azok szerepe az állat táplálkozásában | |
Bevezetés | 3 |
Mire fordítja az állat takarmányát? | 4 |
A takarmány nyers táplálóanyagai | 5 |
A takarmányalkatrészek csoportosítása | 6 |
Az emésztési folyamatok | 8 |
Milyen módon válnak a takarmányrészek oldhatatlan anyagai oldhatókká? | 9 |
Az oldhatóvá vált táplálóanyagok felszívódása | 11 |
A takarmány emészthetőségének megállapítása | 13 |
A takarmányok emészthetősége különböző körülmények között | 14 |
A megemésztett táplálóanyagok értékesítése | 17 |
A víz feladata | 18 |
Az emészthető fehérje jelentősége | 20 |
Az amidok jelentősége | 22 |
Zsírok és olajok értékesítése | 23 |
A keményítő- és cukorszerű anyagok (szénhidrátok) szerepe | 25 |
A megemésztett nyersrost szerepe | 27 |
Ásványi anyagok (sók) | 28 |
Vitaminok | 31 |
A keményítőérték fogalma | 32 |
A takarmányok jellemző tulajdonságai | |
Szálastakarmányok | 37 |
A zöldtakarmányok | 37 |
A fűfélék | 39 |
Pillangósvirágú takarmányok | 42 |
Leveles takarmánynövények | 44 |
Takarmánykeverékek, egyéb zöldtakarmányok, lombtakarmányok | 45 |
A legelő és a rét | 46 |
Széna-, szalma- és pelyvafélék | 47 |
Gyökér-, gumóstakarmányok és húsos termések | 49 |
Szemes-, ipari és állati eredetű takarmányok | 51 |
A szemestakarmányok | 52 |
Gabonamagvak | 52 |
Hüvelymagvak | 53 |
Olajosmagvak | 54 |
Erdei magvak, rostaaljak és gyommagvak | 54 |
Malomipari melléktermékek | 55 |
Az olajgyártásból eredő abraktakarmányok | 56 |
Keményítőgyári, erjedésipari, sörgyári és cukorgyári melléktermékek | 58 |
Állati eredetű takarmányok | 60 |
Az ablaktakarmányok pénzértékének és táplálóértékének összehasonlítása | 60 |
Gazdasági állataink takarmányozása | |
Az okszerű takarmányozás általános elvei | 63 |
Borjúk nevelése | 65 |
Heverő-, igás- és hízóökrök | 68 |
Tehenek takarmányozása | 73 |
A tehéntakarmányokról általában | 75 |
Tehenek alaptakarmányának összeállítása | 77 |
Tejelési pótabrak összeállítása | 78 |
Fejőstehenek nyári tartása | 81 |
Külső körülmények hatása és tejelválasztása | 82 |
Juhok takarmányozása | 83 |
Anyajuhok és kosok | 86 |
Lovak | 87 |
Csikók | 88 |
Munkát végző lovak, kancák és mének | 90 |
Sertések | 91 |
Malacok és hízók | 91 |
Tenyészkocák | 96 |
Takarmányadagok összeállítása szabvány szerint | |
Általános szabályok | 97 |
Példa igáslovak adagjának összeállítására | 100 |
Igásökör takarmányának összeállítása | 102 |
Példa juhok takarmányánk összeállítására | 103 |
Vemhes és szoptató koca takarmányának összeállítása | 104 |
Borjúk takarmányozásának egy példája | 108 |
Fejőstehenek takarmányozásánál felmerülő számítások | 111 |
Zárszó | 118 |
A takarmányok táplálóértékét feltüntető táblázatok | |
Zöldtakarmányok | 119 |
Savanyított takarmányok | 120 |
Szénák | 120 |
Szalmák | 121 |
Pelyvák (törekek) és terméshéjak | 122 |
Gyökér- és gumóstakarmányok, húsos termések | 123 |
Szemestakarmányok | 123 |
Malomipari termékek | 124 |
Olajipari abraktakarmányok | 125 |
Keményítő-, szesz-, cukor- és sörgyári takarmányok | 126 |
Állati eredetű takarmányok | 126 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.