1.062.395

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mikológiai Közlemények 1981/3.

Az Országos Erdészeti Egyesület Mikológiai és Faanyagvédelmi Társaságának kiadványa

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Országos Erdészeti Egyesület Mikológiai és Faanyagvédelmi Társasága
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 71 oldal
Sorozatcím: Mikológiai Közlemények
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal, fotókkal. Megjelent 350 példányban. Német és angol tartalomjegyzékkel. Angol nyelvű összefoglalókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

"A gombák kémiai összetétele az analitikai módszerek kialakulása, Illetve az élelmiszervizsgálatok kezdete óta érdekes kérdés. A szakirodalomban közölt adatok általában... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

"A gombák kémiai összetétele az analitikai módszerek kialakulása, Illetve az élelmiszervizsgálatok kezdete óta érdekes kérdés. A szakirodalomban közölt adatok általában meglepően régiek, legtöbbször csak néhány kémiai összetevőre terjednek ki, s ha jobban utánanézünk, kiderül, hogy sokszor évtizedeken keresztül a szerzők egymásra, illetve ugyanarra a vizsgálatra hivatkoznak. Feltűnő az is, hogy az ásványi alkotórészekre csak az utóbbi Időben kezdtek jobban figyelni.
MOCKUSZ /1973/ néhány gombafaj fehérje tartalmát, illetve az egyes fehérje frakciók megoszlását vizsgálva megállapította, hogy a kalap és a tönk értékei, valamint az egyes évek adatai között is jelentős különbségek lehetnek. Az 1. táblázatban néhány, az irodalomból származó és a termesztett csiperke kémiai összetételére vonatkozó adatot összesítettünk, egységes mértékegységre vonatkoztatva. Szembetűnő, hogy az egyes mutatókban /pl. a fehérje tartalomban/ jelentős különbségek vannak." Vissza

Tartalom

DR. VETTER JÁNOS - DR. KONECSNI ISTVÁN: Egyes ehető gombafajok kémiai összetétele 87
VARGA ERZSÉBET - FARKAS ZSUZSANNA: Az Északi-Bakony néhány nagygomba fajának elektronmikroszkópos spóravizsgálata 113
ZETELAKINÉ HORVÁTH KORNÉLIA: Ehető gombák táptalajigényének vizsgálata szubmersz rázott tenyészetben 131
WALCZ ILONA - DR. SZABÓ LÁSZLÓ B.: Termesztési kísérletek a lilatönkü pereszkével 145
Egyéb közlemények 150
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem