kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 131 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-230-689-9 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal és fotókkal illusztrálva. |
Bevezetés | 5 |
A juhtenyésztés világgazdasági helyzetéről | 5 |
A juhtenyésztés helye a népgazdaságban | 7 |
A juhtenyésztés változó üzemgazdasági formái | 11 |
Takarmányozási ismeretek | 13 |
A juhok táplálóanyagainak csoportosítása | 13 |
A zsírok | 14 |
Nitrogénmentes kivonható anyagok | 14 |
Nyersrost | 15 |
Nitrogéntartalmú táplálóanyagok | 15 |
A fehérjekoncentráció fogalma és számítása | 16 |
Ásványi anyagok, egyéb anyagok | 16 |
A kérődző állatok emésztésének sajátosságai | 17 |
Miért szükséges az előgyomrok mielőbbi üzembe helyezése | 18 |
Amit a kérődzésről tudni kell | 19 |
Fehérjéből ammónia, ammóniából fehérje | 20 |
A juhok táplálóanyag-szükséglete | 22 |
Hízóbárányok takarmányozása | 30 |
A tenyészjuhok takarmányozása | 34 |
A juhok nyári takarmányai | 36 |
Gyepek | 36 |
Alkalmi legelők és tarlók | 37 |
Az itatásról | 39 |
A juhtenyésztés épület- és eszközigénye | 40 |
Rövid fajtaismeret | 48 |
Szaporítás | 52 |
A juhok szaporodásának élettani alapjai | 52 |
A termékenyülési és szaporasági mutatók nemzetközileg egységesített rendszere | 61 |
Hogyan javítható a juhok hústermelő képessége? | 63 |
A párosítás irányelvei és a különböző párosítási módok | 65 |
Mikor ellessünk? | 68 |
Hogyan lehet sűrítve elletni? | 69 |
A kosok és anyák előkészítése a párzásra | 75 |
Az üzekedő anyák felismerése és kiválogatása | 76 |
A termékenyítés nyilvántartása | 77 |
Az ellés | 78 |
Báránynevelés | 80 |
A szopós bárányok gondozása | 80 |
Mesterséges báránynevelés | 84 |
A korai választást követő gyorshizlalás | 89 |
A hizlalást jelentősen befolyásoló hatások | 90 |
A bárányhizlalás technológiai irányelvei | 101 |
A tenyésztésre szánt bárányok kiválasztása és nevelése | 103 |
A tenyésztésre szánt bárányok jelölése | 104 |
A kiválasztás és nevelés korszerű irányelvei | 105 |
A növendék és hízó bárányok egészségvédelme | 109 |
Az elletés és a mesterséges nevelés higiéniai feltételei | 109 |
Hiánybetegségek | 111 |
Bélhurut, bélgyulladás | 113 |
Idült felfúvódás | 114 |
Húgykövesség | 114 |
Rézmérgezés | 115 |
Enterotoxémia | 116 |
Hólyagos bőrgyulladás | 117 |
Parazitás bántalmak | 118 |
Vágójuhok minősítése élő és vágott állapotban | 120 |
A juhok szállítása | 128 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.