kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 267 oldal |
Sorozatcím: | Élelmiszeripari szakmunkásképzés tankönyvei |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám: SZM-504. 41 ábrával illusztrálva. 550 példányban jelent meg. |
A sütőipar története és jelentősége | 3 |
A sütőipar nyersanyagai | 7 |
A liszt | 11 |
A liszt átvétele | 26 |
Tárolás | 27 |
Előkészítés | 31 |
Összefoglalás | 36 |
A víz | 38 |
Az élesztő | 41 |
Az élesztő átvétele | 43 |
Tárolás | 44 |
Előkészítés | 44 |
A só | 46 |
Enzimkészítmények | 50 |
Feltárt keményítőjű anyagok | 52 |
Tejsav | 54 |
Lisztjavítószerek | 56 |
Összefoglalás | 58 |
A cukor | 60 |
A tej | 62 |
Zsiradékok | 66 |
Margarin | 66 |
Sertészsír, tepertő | 67 |
Napraforgóolaj | 67 |
A tojás | 69 |
Összefoglalás | 72 |
A liszt kémiai lakotórészeinek változásai és szerepük a technológia során | 75 |
Szénhidrátok | 80 |
Cukrok | 80 |
Keményítő | 82 |
Cellulóz | 85 |
Egyéb poliszacharidok | 86 |
Fehérjék | 87 |
A liszt fehérjéi | 89 |
Zsírok és zsírszerű vegyületek | 92 |
Összefoglalás | 94 |
A liszt technológiai szempontból fontos tulajdonságai és ezek vizsgálata | 97 |
A liszt tulajdonságai | 99 |
A liszt vízfelvevő képessége | 99 |
A sikér mennyisége és minősége | 102 |
Farinográfos lisztvizsgálat | 104 |
Fermentométeres lisztvizsgálat | 106 |
Amilográfos lisztvizsgálat | 106 |
Sütéspróba | 107 |
A lisztvizsgálatok jelentősége | 108 |
Összefoglalás | 110 |
Gyakoribb liszthibák, a liszt romlása | 111 |
Az új gabona őrleménye | 111 |
A csírázott gabona lisztje | 112 |
A fagyott gabona lisztje | 113 |
A poloskaszúrt gabona lisztje | 114 |
A bemelegedett gabona lisztje | 114 |
Penészes liszt | 115 |
Avasz liszt | 115 |
A tésztakialakulás és tésztalazítás folyamatai | 119 |
A tésztakialakulás folyamatai | 121 |
A tésztalazítás folyamatai | 124 |
Enzimes folyamatok | 127 |
Összefoglalás | 131 |
Mikrobiológiai folyamatok | 132 |
Kolloid folyamatok | 135 |
A mechanikai megmunkálás hatása a tésztaszerkezetre | 137 |
Az érési folyamatok időtartama | 138 |
Összefoglalás | 140 |
A segédanyagok és dúsítóanyagok szerepe a tészta és a késztermék szerkezetének kialakulásában | 141 |
A segédanyagok hatása | 143 |
A só hatása | 143 |
Az enzimkészítmények hatása | 144 |
A tészta savtartalma | 146 |
Az aszkorbinsav technológiai hatása | 147 |
Összefoglalás | 148 |
A dúsító anyagok technológiai hatása | 149 |
A cukor szerepe | 149 |
A tej hatása | 150 |
A zsiradék hatása | 151 |
Összefoglalás | 154 |
A tésztakészítés módszerei | 158 |
A kovász | 159 |
A kovász műszaki mutatói | 160 |
A kovász nagysága | 162 |
A kovász sűrűsége | 163 |
A kovász hőmérséklete | 165 |
A kovászba adagolt élesztő mennyisége | 166 |
A kovász érési ideje | 168 |
A kovász erjedési vesztesége | 168 |
A kovászok érettségi állapotának a meghatározása | 169 |
Szakaszos kovászkészítés | 171 |
Összefoglalás | 173 |
A tészta | 174 |
A tészta összetétele | 174 |
A tészta sűrűsége | 178 |
A tészta hőmérséklete | 180 |
A tészta érési ideje | 181 |
A kovászra dagasztott és a kovász nélkül készült tészta technológiai mutatói | 183 |
A tészta érettségének megállapítása | 184 |
A tésztakészítés technikai megoldásai | 186 |
Szakaszos tésztakészítés | 187 |
Folytonos tésztakészítés | 194 |
Tésztafeldolgozás | 198 |
A tésztafeldolgozás műveletei | 201 |
A tészta osztása, mérése | 201 |
A tészta alakítása | 202 |
A tésztafeldolgozás technikai megoldásaa | 205 |
A tészta osztása, mérése | 205 |
Tésztaalakító gépek | 207 |
A tésztafeldolgozás hatása | 209 |
A kelesztés | 211 |
A kelesztés célja, körülményei | 213 |
A kelesztés technikai megoldásai | 217 |
A kelesztés alatt végzett műveletek a tésztán | 218 |
Kelesztőkamra, kelesztőberendezések | 219 |
A sütés | 221 |
A sütés folyamatai | 223 |
A hő terjedése a tésztában | 223 |
A sülő tésztában lejátszódó folyamatok | 226 |
A sütés feltételei | 231 |
A sütés technikai megoldásai, sütési eljárások | 234 |
Sütés szakaszos működésű kemencékben | 234 |
Sütés folytonos működésű kemencékben | 244 |
Hűtés, tárolás, szállítás | 247 |
Hűtés | 249 |
A hűtés technikai megoldásai | 250 |
A sütőipari termékek tárolása | 252 |
Csomagolás | 254 |
A sütőipari termékek szállítása | 257 |
A sütőipari termékek öregedése | 259 |
Összefoglalás | 262 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.