kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Légrády Testvérek |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 224 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókat, illusztrációkat tartalmaz. A Légrády-Testvérek R.-T. nyomása. |
Előszó | 3 |
Táplálkozástani alapismeretek, írta Tangi Harald egy. m. tanár | 5 |
Egy felnőtt ember számára ajánlott étrend egy hétre | 11 |
Vitaminszükséglet-táblázat | 13 |
Élelmiszerek összetétele (fehérje, zsír, szénhidrát) és kalóriatartalma | 14 |
Élelmiszerek vitamintartalma | 16 |
Italok összetétele és kalóriatartalma | 18 |
A magyar konyháról Inyesmester | 19 |
Általános tudnivalók | 21 |
Rántáskészítés | 21 |
Az előfőzés | 22 |
Az olajos főzés | 22 |
A margarin | 22 |
A tűzdelés | 23 |
A párolás | 23 |
Roston sütés | 23 |
Savanyítás, marinálás | 24 |
A szójaliszt | 24 |
Levesek, általános tudnivalók | 25 |
Levesreceptek | 37 |
Előételekről általános tudnivalók | 41 |
Előételek | 42 |
Hideg előételek | 58 |
Szárnyasokról általános tudnivalók | 60 |
Szárnyasok | 62 |
Húsokról általános tudnivalók | 68 |
Angolos húsok elkészítése | 70 |
Borjúhúsok | 80 |
Marhahúsok | 92 |
Sertéshúsok (malac is) | 99 |
Birka- ürühúsok | 101 |
Lóhús | 102 |
Vadhúsokról és elkészítésükről | 102 |
Vadhúsok | 108 |
Halételekről általános tudnivalók | 109 |
Halak | 113 |
Rák | 113 |
Pástétomok | 115 |
Köretek | 119 |
Mártások | 124 |
Hideg mártások | 125 |
Saláták | 129 |
Főzelékek | 131 |
Húspótlók, feltétek | 133 |
Tojásételek | 135 |
Belsőségek (máj, vese, velő, nyelv, tüdő, borjúmirigy, pacal) | 140 |
Egytálételek | 146 |
A disznótor, hurka-, kolbászkészítés, sonkapácolás | 148 |
Főtt tészták | 153 |
Sós, sajtos tészták | 155 |
Kelt tészták | 159 |
Zsírban sült kelt tészták | 161 |
Meleg tészták | 161 |
A souffléekről | 161 |
Pudingok | 164 |
Rétes, palacsinta | 166 |
Sodók | 167 |
Finom tészták (fánkok, lepények, kalács, beigli, tekercsek, linzer, Rigó Jancsi, vargabéles) | 176 |
Kukoricalisztből, köleskásából és hajdinából készült ételek | 180 |
Torták | 184 |
Tortakrémek és mázak | 187 |
Édes teasütemények | 191 |
Parfait-k, fagylaltok | 191 |
Migonok és szaloncukorkészítés | 194 |
Gyümölcseltevés cukor nélkül, aszalás | 196 |
Zsírszegény világban (tojásrántotta teljesen zsír nélkül) - Inyesmester | 197 |
A tarhonyáról - Inyesmester | 197 |
A francia konyháról - Inyesmester | 199 |
Diétás étrend, írta Tangi Harald egy, m. tanár | 201 |
Kímélő étrend (lázas betegeknek, lábadozóknak) | 201 |
Májdiéta (vérszegénységnél) | 202 |
Gyomorsavtúltengésben szenvedők diétája | 202 |
Gyomorsavhiányban szenvedők diétája | 203 |
Bélhurut-diéta | 204 |
Vesebajosok étrendje | 205 |
Szívbetegek étrendje | 206 |
Basedowkórosak, pajzsmirigytúltengésben szenvedők étrendje | 206 |
Cukorbetegek étrendje | 206 |
A szakácskönyvben szereplő ételek összetétele | 208 |
Tartalom | 223 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.