kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 201 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Kézirat. Ötödik változatlan kiadás. Megjelent 287 példányban, 15 fekete-fehér ábrával illusztrálva. Tankönyvi szám: J 3-1350. |
Fotometria | 5 |
NAD+ és NADH oldat spektrumának felvétele moláris abszorptivitás kiszámítása | 7 |
p- nitrofenol pK értékének meghatározása spektrofotometriás titrálás segítségével | 8 |
Fehérjék | 12 |
Fehérjék kvalitatív szinreakciói | 12 |
Aminosavak vizsgálata | 14 |
SH-csoportok meghatározása p-klórmerkuri benzoáttal | 14 |
SH-csoportok meghatározása Ellmann-reakcióval | 15 |
Hisztidin meghatározás diazoszulfanilsavval | 16 |
Tirozin meghatározás fehérjében jódozással | 17 |
Vékonyréteg ioncserés kromatográfia és alkalmazása aminosavak elválasztására, azonosítására | 18 |
Fehérjék C-terminális aminosavának meghatározása karboxipeptidázzal vékonyréteg ioncserélőn | 28 |
Ribonukleáz enzim amino terminálisának meghatározása | 31 |
Glutamát puffer készítése és tulajdonságainak vizsgálata | 34 |
Fehérjék kvantitatív meghatározása | 37 |
Fehérjemeghatározás Kjeldahl szerint | 37 |
Fehérjemeghatározás Nessler szerint | 40 |
Fehérjemeghatározás biuret módszerrel Gornall és munkatársai szerint | 41 |
Fehérjemeghatározás mikrobiuret módszerrel | 42 |
Fehérjemeghatározás Folin reagenssel Lowry és munkatársai szerint | 43 |
Fehérjemeghatározás ninhidrin reakcióval | 44 |
Fehérjék vizsgálata | 46 |
Fehérjék kisózása | 46 |
Fehérjék kicsapása alkohollal | 47 |
Fehérjék kicsapása nehéz fémsókkal | 48 |
Fehérjék kicsapása alkaloid reagensekkel | 49 |
Fehérjék kicsapása ásványi savakkal | 50 |
Fehérjék kicsapása szerves savakkal | 50 |
Fehérjék tisztítása dialízissel | 51 |
Fehérjeoldatok sómentesítése gélszűréssel | 53 |
Fehérjékkel kapcsolatos analitikai és preparatív eljárások | 57 |
Szulfhidrilcsoportok szerepének kimutatása a glicerinaldehid-3-foszfát-dehidrogenáz koenzimjének megkötésében | 57 |
Szérumfehérjék elválasztása ioncserével DEAE cellulóz oszlopon | 59 |
Poliakrilamid gél-elektroforézis (PAGE) | 63 |
Fehérjék molekulasúlyának meghatározása viszkozimetriával | 76 |
Nukleinsavak | 80 |
Nukleotidok elektroforézise | 80 |
DNS oldat hiperkróm effektusának vizsgálata | 81 |
Nukleinsavak előállítása | 82 |
RNS előállítása nyúlmájból detergenses kezeléssel | 83 |
Nyúlmájból készült RNS preparátum analízise | 84 |
DNS és RNS eloszlásának meghatározása differenciál centrifugálással nyerhető sejtmag és felülúszó frakcióban. Májszövet DNS és RNS tartalmának meghatározása | 86 |
Állati szövetek foszfortartalmú vegyületeinek vizsgálata | 88 |
Foszfor meghatározás Fiske és Subbarow szerint | 88 |
Patkánymáj foszfortartalmú vegyületeinek vizsgálata | 89 |
Nukleinsavak bázisösszetételének vizsgálata | 92 |
DNS bázisösszetételének vizsgálata ioncserés vékonyréteg kromatográfiával | 93 |
DNS bázisösszetételének kvantitatív meghatározása kétdimenziós vékonyréteg kromatográfia segítségével, Chargaff-szabály vizsgálata | 94 |
DN-áz I enzim aktivitás mérése. Monomer és polimer aktin DN-áz enzimmel való kölcsönhatásának vizsgálata | 98 |
Szénhidrátok | 100 |
Növényi kivonat készítése cukor meghatározáshoz | 100 |
Az aldózok és ketózok közös reakciói, kvalitatív cukor kimutatások | 101 |
Fehling-próba | 101 |
A Barfoed-próba | 102 |
Ammóniás ezüstnitrát redukciója (ezüsttókör próba) | 102 |
Molisch-próba | 103 |
Osazon-próba | 103 |
A ketózok reakciója | 104 |
A pentózok reakciója | 105 |
Keményítő hidrolízise | 105 |
Lipidek | 110 |
A lipid összetétel hatása a lipid határfelületei réteg permeabilitására | 110 |
Foszfatidil kolin izolálása tojássárgájából | 111 |
Eritocita plazmamembrán preparálás és fehérje, valamint lipid összetevőinek vizsgálata | 113 |
Enzimek preparálása és tulajdonságainak vizsgálata | 119 |
Fehérjék és enzimek preparálása és tulajdonságainak vizsgálata (áttekintés) | 119 |
Apiráz enzim preparálása | 127 |
Apiráz enzim aktivitásának mérése | 128 |
Na+, K+ transzport ATP-áz rendszer vizsgálata | 130 |
Denaturált és nativ hemoglobin emésztése tripszinnel | 132 |
Tripszin aktivitás mérése spektrofotométriásan mesterséges szubsztráttal | 135 |
Glükóz foszfát izomeráz aktivitásának mérése | 136 |
Aldoláz enzim preparálása nyúl vázizomból | 138 |
pH optimum meghatározása | 142 |
Az aldoláz aktivitásának változása a hőmérséklet függvényében | 143 |
Az aktiválási energia meghatározása | 145 |
Tejsav dehidrogenáz előállítása | 145 |
Tejsav dehidrogenáz aktivitásának mérése | 146 |
Borostyánkősav dehidrogenáz (Keilin-Hartree preparátum) aktivitásának mérése és kompetitiv gátlásának vizsgálata | 149 |
Citokróm-C preparálása és koncentrációjának mérése | 152 |
Összetett biokémiai rendszerek vizsgálata | 155 |
D-aminosav oxidáz enzimaktivitásának mérése kapcsolt enzimreakcióval | 155 |
A glikolízis tanulmányozása anorganikus foszfát beépülése és tejsav termelése alapján | 156 |
Az izomkontrakció során lejátszódó alapvető bizokémiai folyamatok vizsgálata | 159 |
A fehérjék preparálása | 160 |
ATP-áz aktivitás mérések | 161 |
Aktomiozin rendszer ATP-áz aktivitásának Ca++ érzékenysége | 162 |
Az aktin és miozin kapcsolódásának vizsgálata | 163 |
Aktin polimerizáció vizsgálata fényszórás méréssel | 165 |
Mitokondriumok légzésének tanulmányozása Clark-féle oxigén elektród segítségével | 166 |
Függelék | 171 |
Ammóniumszulfát telítési táblázatok | 173 |
Detergensek | 175 |
Hűtőkeverékek | 176 |
Ioncserélők, molekulaszűrők | 177 |
Koncentrált oldatok jellemző adatai, Sav-bázis indikátorok | 180 |
Molekulasúly táblázat | 181 |
Nukleotidok moláris abszorpciós koefficiensei | 183 |
Nehézségi gyorsulás becslése centrifugálásnál | 184 |
Pufferek és készítésük receptjei | 185 |
Reagensek készítésének receptjei | 195 |
SI-mértékegységek | 198 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.