kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdasági Gépészmérnöki Kar Mezőgazdasági Tanszék |
---|---|
Kiadás helye: | Gödöllő |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 121 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Bevezetés | 6 |
Talajtani ismeretek | 7 |
A talajképződési tényezők | 7 |
A talaj alkotórészei és néhány tulajdonsága | 7 |
Vázrészeknek nevezzük | 8 |
A talaj 5 órás kapilláris vízemelő képessége | 8 |
A talajok hidroszkópossága | 14 |
A talajellenállás | 15 |
Talajkolloidok | 16 |
Talajsók | 19 |
Talajoldat | 19 |
Talajlevegő | 19 |
Talajélőlények | 20 |
A talaj szerkezete | 22 |
Morfológiai szerkezet | 22 |
Agronómiai szerkezet | 24 |
A talajszerkezet megítélése a szerkezeti elemek vízállósága szerint | 25 |
A talajok hézagtérfogatának vizsgálata | 26 |
A talaj sűrűségének meghatározása | 27 |
Térfogattömeg meghatározása | 28 |
A talaj összporozitásának kiszámítása | 29 |
A talaj különféle vízkapacitás-értékeinek fogalma | 30 |
A művelés szempontjából fontos talajtulajdonságok vizsgálata | 31 |
A képlékenység alsó határának meghatározása | 32 |
A tapadás határának meghatározása Atterberg szerint | 32 |
A talaj zsugorodásának meghatározása | 34 |
A talajok nedvességtartalmának meghatározása | 35 |
Gravimetriás módszer | 35 |
Egyéb eljárások | 36 |
A talaj kémhatás /pH/ értékének meghatározása | 36 |
Műtrágyaismeret | 39 |
A műtrágyák fontosabb kémiai és fizikai tulajdonságai | 39 |
A műtrágyakeverés követelményei | 43 |
Korrózió | 48 |
Növényvédelmi alapismeretek | 50 |
Vírusok | 51 |
Baktériumok | 52 |
Gombák | 54 |
Rovarok | 56 |
A rovarok fejlődése és fejlődési alakjuk | 57 |
A rovarok által okozott fontosabb kárképek | 59 |
A legfontosabb szántóföldi növények gyomnövényei | 64 |
A kukorica gyomnövényei | 64 |
A kalászosok gyomnövényei | 67 |
Évelő pillangósok gyomnövényei | 70 |
Növénytermesztési alapismeretek gyakorlatai | 73 |
A növények rendszerezésének alapelvei | 73 |
Termesztett növényeink legfontosabb alaktani jellemzői | 75 |
Egyszikűek osztálya | 75 |
Kétszikűek osztálya | 80 |
Gabonafélék | 87 |
A búza | 87 |
A kukorica | 89 |
A cukorrépa | 96 |
A burgonya | 100 |
A napraforgó | 103 |
A repce | 106 |
A borsó | 107 |
A szója | 109 |
A lucerna | 111 |
A vöröshere | 114 |
Egyéb szállastakarmányok | 114 |
A kender | 116 |
A len | 118 |
Irodalom | 120 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.