Fülszöveg
í' II in lHiifíS^
0
A fontosabb és érdekesebb témák
ZÖLDSÉGTERMESZTÉS: új zöldségfajták, a szabadföldi termesztés és a hajtatás mesterfogásai, a tápkockaföld készítése, a sárgarépa bakhátas termesztése, a kálium szakszerű használata, a növényorvos tanácsai, trágyázási tudnivalók.
GYÜMÖLCSTERMESZTÉS: a bogyósok, az almatermésűek metszése, a téli- és nyárialma, a szamóca, a nektarin őszibarack, a naspolya, a cseresznye és a meggy fajták ismertetése, a rügyvizsgálat szerepe, ismertetése, a lekötözés és kitámasztás előnyei, a gyümölcsritkítás, a hajtásválogatás és a zöldmetszés, a növényorvos tanácsai.
SZŐLŐTERMESZTÉS: a támberendezés készítése, metszési alapismeretek, a szőlőtőke zöld részei, a vashiány gyógyítása, a zöldoltások gondozása, darázscsapda, a csonkázás haszna, az ültetés tennivalói, a növényorvos tanácsai.
BORÁSZAT: borászati kisgépek, berendezések, törési próba, borfejtés, préselés hidraulikus szivattyúval, a fehér- és a vörösborok készítése, rozsdamentes...
Tovább
Fülszöveg
í' II in lHiifíS^
0
A fontosabb és érdekesebb témák
ZÖLDSÉGTERMESZTÉS: új zöldségfajták, a szabadföldi termesztés és a hajtatás mesterfogásai, a tápkockaföld készítése, a sárgarépa bakhátas termesztése, a kálium szakszerű használata, a növényorvos tanácsai, trágyázási tudnivalók.
GYÜMÖLCSTERMESZTÉS: a bogyósok, az almatermésűek metszése, a téli- és nyárialma, a szamóca, a nektarin őszibarack, a naspolya, a cseresznye és a meggy fajták ismertetése, a rügyvizsgálat szerepe, ismertetése, a lekötözés és kitámasztás előnyei, a gyümölcsritkítás, a hajtásválogatás és a zöldmetszés, a növényorvos tanácsai.
SZŐLŐTERMESZTÉS: a támberendezés készítése, metszési alapismeretek, a szőlőtőke zöld részei, a vashiány gyógyítása, a zöldoltások gondozása, darázscsapda, a csonkázás haszna, az ültetés tennivalói, a növényorvos tanácsai.
BORÁSZAT: borászati kisgépek, berendezések, törési próba, borfejtés, préselés hidraulikus szivattyúval, a fehér- és a vörösborok készítése, rozsdamentes acéltartályok, új derítőszerek.
MM DÍSZKERTÉSZET: a kardvirág, a krizantém és a frézia ter-^ mesztése, a rózsa metszése, virágföld keverékek, a sziklakert növényei, örökzöldek ültetése, díszfák és díszcserjék bemutatása.
FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK: a kerti borágó, a bodza, a boróka, a berkenye, a bojtorján, a vadrózsa, a csalán, a dió, az ezerjófű, a fehérüröm, a fekete nadálytő stb.
ÁRUTERMELÖK RGYELMÉBE: a borsó, a sárgarépa, a petrezselyem, a burgonya, a szőlő, a kukorica vegyszeres gyomirtása, az átmeneti tárolás és hűtés fogásai, a hajtatott paradicsom, paprika, kígyóuborka ápolása, a borok minősítésével kapcsolatos tudnivalók.
A HÓNAP AJÁNLATAL- házi talajvizsgáló laboratórium, sorba-vetőgép és tolikapa, cseresznye- és meggyszedő, új FitoHorm termékek, környezetkímélő görgőseke és síktárcsás kapa.
BIO-TANÁCSOK: áfák meszelése, bio-növényvédőszerek, paradicsom - indián módra, zöldtrágyázás, bio-meggyfajta, kézi komposztaprító.
ÍQ
B
A HÓNAP ÉTELEI: tárkonyos bableves, bejei káposztaleves, különleges saláták, zöldbabgulyás, rántott palacsinta, cukkinis omlett.
Vissza