kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Orvostovábbképző Intézet Egészségügyi Főiskolai Kar |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 143 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 29 cm x 21 cm |
ISBN: | |
Bevezetés | 1 |
Életszakaszok | 2 |
Embryonális fejlődés | 3 |
Blastogenesis | 3 |
Organogenesis | 4 |
A foetus fejlődése | 10 |
Az újszülött | 12 |
Az érett újszülött anatómiai tulajdonságai | 14 |
Az érett újszülött fiziológiai tulajdonságai | 17 |
Átmeneti működészavarok | 19 |
Az egészséges csecsemő | 22 |
Jellemzése | 22 |
A csecsemő fejlődése | 27 |
Hosszfejlődés | 28 |
Súlyfejlődés | 29 |
A súlygyarapodás és hosszfejlődés regisztrálása | 32 |
A fognövés | 33 |
Mozgásfejlődés. Értelmi és érzelmi fejlődés a szociáli magatartás és játéktevékenység alakulása | 38 |
A csecsemő fejlődése az első negyedévben | 39 |
A csecsemő fejlődése a második negyedévben | 42 |
A csecsemő fejlődése a harmadik negyedévben | 45 |
A csecsemő fejlődése a negyedik negyedévben | 47 |
Az egészséges gyermek | 49 |
Testi fejlődés | 49 |
Súly és hosszfejlődés, a testarányok változása | 49 |
A csontrendszer fejlődése | 52 |
A belső szervek működésének változása | 53 |
Mozgásfejlődés. Értelmi és érzelmi fejlődés | 54 |
Az 1-2 éves korú gyermek fejlődési sajátosságai | 54 |
A 2-3 éves korú gyermek fejlődési sajátosságai | 59 |
A gyermeki szervezet bioritmusa | 62 |
A csecsemő és kisgyermek táplálása | 63 |
Alapfogalmak | 63 |
Az egyes tápanyagok szerepe a táplálásban | 64 |
A fehérjék jelentősége | 64 |
A szénhidrátok jelentősége | 66 |
A zsírok jelentősége | 68 |
A vitaminok jelentősége | 69 |
Az ásványi anyagok jelentősége | 70 |
A víz jelentősége | 71 |
A csecsemő emésztése | 72 |
A csecsemő széklete | 77 |
A szervezet energia felhasználása | 78 |
A csecsemő természetes táplálása | 83 |
A női tej | 83 |
A tejelválasztás | 86 |
A terhes nő előkészítése a szoptatásra. A szoptató nő életmódja | 88 |
A szoptató nő mellápolása | 89 |
A szoptató nő táplálkozása | 90 |
A szopás | 93 |
A szoptatás rendje | 98 |
Szoptatási akadályok és nehézségek | 101 |
A szoptatás tilalmai anyai okból | 104 |
A csecsemő részéről előforduló szopási akadályok és nehézségek | 105 |
A szopás tilalma a csecsemő részéről | 107 |
A természetes táplálás rendje és az elválasztás | 108 |
Kevert táplálás | 113 |
A csecsemő mesterséges táplálása | 115 |
A tehéntej felhasználása a csecsemő táplálására | 120 |
A csirátlanítás módjai | 123 |
Tejhígitások | 124 |
Tejtermékek | 129 |
Növényi és állati eredetű ételek | 130 |
A mesterséges táplálás rendje | 132 |
Átállás a csecsemőétrendről a kisded étrendre | 135 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.