A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

100 diétás recept és étrend

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Cserépfalvi Kiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 107 oldal
Sorozatcím: Francia konyha
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 16 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta Sárik Gyula és Géza könyvnyomdája, Cegléd. Dr. Rosenberg László Bpest. Sz. főváros Diétás Éttermének vezető orvosa előszavával.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Nincsen az orvostudománynak még egy olyan alaposan és sok oldalról megvitatott kérdése mint a beteg ember táplálkozása: a diéta. Aktualitás szempontjából mindig a középpontban marad és onnan utat... Tovább

Előszó

Nincsen az orvostudománynak még egy olyan alaposan és sok oldalról megvitatott kérdése mint a beteg ember táplálkozása: a diéta. Aktualitás szempontjából mindig a középpontban marad és onnan utat tör magának a nagyközönség szférája felé, ahol átalakul az evés problémájává.
Táplálkozni és enni nem ugyanaz a fogalom. A táplálkozás élettani folyamat, fizikai és chemiai tételekkel kifejezhető tudomány, az evés kulturális cselekvés, amely függvénye a kornak, amelyben élünk, kifejezője a nép életfelfogásának, gazdasági állapotának, szociális viszonyainak, civilisatiójának, faji sajátságainak és általában a millieu-nek.
A táplálkozástan előirhatja, mit kell adni a szervezetnek, hogy a gépezet zavartalanul továbbmüködhessen, naponta hány grammban kell megszabni a fehérjét, szénhydrátot és a zsirok mennyiségét, de ahhoz, hogy ezt a szükséges fütőanyagot bevigyük a szervezetbe, ismernünk kell az evés kriteriumát, amely a fent emlitett tényezőkkel függ össze és amely egy uj fogalommal bővitette a modern dietetikát. Amig eddig csupán tápértékről, kalória-értékről, ásványi és vitamin tartalomról beszéltünk csupán, ma mindinkább előtérbe nyomul ez az uj forgalom, amelyet Sternberg "élvezeti értéknek" nevez. Nyilvánvaló, hogy ez az élvezeti érték individualis és ez az a pont, amelynek konyhatechnikai megoldása érdekében az orvos szoros szövetségbe lép a szakáccsal. Vissza

Tartalom

Lázas betegségek 9
Gyomor és bélbántalmak 25
Gyomorsavtultengés 40
Cukorbetegség 72
Vesebetegségek 87
Tojásnélküli tészták 103

Dr. Szekeres Józsefné

Dr. Szekeres Józsefné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Szekeres Józsefné könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem