A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Egészségügy az élelmiszerboltokban

Élelmezésegészségügyi alapismeretek az élelmiszerkereskedelemben dolgozók számára

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 75 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az élelmezésegészségtan az ésszerű, szervezetünk fejlődésének megfelelő, helyes táplálkozásra tanít.
Előírja azokat az egészségügyi követelményeket, amelyeket az élelmiszerek gyártásánál,... Tovább

Előszó

Az élelmezésegészségtan az ésszerű, szervezetünk fejlődésének megfelelő, helyes táplálkozásra tanít.
Előírja azokat az egészségügyi követelményeket, amelyeket az élelmiszerek gyártásánál, tárolásánál, szállításánál és forgalombahozatalánál be kell tartani. A tudományos eredményeket felhasználja a gyakorlati életben és ezeknek megfelelően egészségügyi rendszabályokat dolgoz ki. Igen fontos szerepe van az ételmérgezést és ételfertőzést előidéző okok felderítésénél.
Az élelmezés-egészségügy igazi fejlődésnek csak a felszabadulás után indult. Pártunk és kormányunk intézkedései és rendeletei segítették ezt elő. Kereskedelmünk akkor válik igazán szocialista kereskedelemmé, ha dolgozóinknál az áruismereti tudás mellett az egészségügyi szemlélet is általánossá válik. Az egészségügyi szakemberek feladata, hogy a kereskedelem dolgozóit felvilágosító munkával egészségügyi tudásra neveljék és ezzel gyakorlati munkájukat jobbá tegyék. Vissza

Tartalom

Bevezetés 3
Táplálkozásélettani ismeretek 5
Táplálék, tápanyagok 5
A táplálék felszívódása 10
Bakteriológiai alapismeretek 11
A baktériumok 11
A baktériumok életfeltételei 14
A baktériumok életmegnyilvánulásai 15
A baktériumok ellenállóképessége 17
A baktériumok terjesztése 17
Az élelmiszerek romlása 19
Személyi tisztaság 22
Szűrővizsgálatok 22
Tisztálkodás 23
Munkaruha 25
A környezet tisztasága 27
Az üzlethelyiség környezete 27
Az üzlethelyiség tisztasága 28
A takarítás 29
Az élelmiszerek szállítása 32
Az élelmiszerek hűtése 34
Az áruk raktározása 36
Rágcsálók és rovarok 40
Az áruk helyes kezelése az eladótérben 42
Vásári, hetivásári, piaci élelmiszerárusítás 47
Az áru 47
Árusítás 48
Függelék 51
Az élelmiszerkereskedelemre vonatkozó fontosabb egészségügyi rendelkezések 51
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem