1.062.428

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A szentesi paradicsompaprika beltartalmi értéke és felhasználási lehetősége

Szerző
Lektor
Szentes
Kiadó: Zöldségtermesztési Kutató Intézet Kutató Állomása Szentes
Kiadás helye: Szentes
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 29 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a műből:
"A paradicsomalakú zöldpaprikát- köznyelven a paradicsompaprikát - hazánkban immár száz éve (az 1870-es évektől számítva) termesztjük. Nagyobb méretű elterjedése azonban egészen a... Tovább

Előszó

Részlet a műből:
"A paradicsomalakú zöldpaprikát- köznyelven a paradicsompaprikát - hazánkban immár száz éve (az 1870-es évektől számítva) termesztjük. Nagyobb méretű elterjedése azonban egészen a legújabb időkig nem kerülhetett sor.
Noha hazánk klimatikus viszonyai kedvezőek e zöldségnövény termesztésének, mégis területi fejlesztésének, egyebeken kívül alapvető akadálya volt.
1. A szentesi paradicsompaprika fajta nemesítése
Az egyik legnagyobb gátló tényező az volt, hogy az export, illetve a nagyüzemi termesztés céljainak megfelelő fajta hiányzott. Hazai fajtánk ugyanis régebben nem volt. Az a külföldi eredetű fajta, amely akkoriban köztermesztésben volt: kevert állományú volt. Tizenötéves, küzdelme, úttörő munkával hazai fajtát állítottunk elő, amely 1968-ban állami elismerést kapott (jóllehet vetőmagját már 1957-ben a köztermesztésnek átadtuk.)" Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem