kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Táncsics Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 134 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 29 cm x 20 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | 13 fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
Előszó | 3 |
A vendéglátó hálózat fejlesztésének elvi és módszertani kérdései | 7 |
A jövőbeni hálózat méreteinek megállapítása a forgalom mérőszámai alapján | 9 |
A jövőbeni hálózat méreteinek megállapítása a fogyasztók várható száma alapján | 9 |
A racionális vendéglátó hálózat kialakítása | 10 |
A vendéglátó hálózat célszerű szakosítása | 13 |
A vendéglátóipar eddigi eredményei és fejlődésének perspektivái | 17 |
A közétkeztetés fejlődése a Szovjetunióban | 18 |
Az üzemi vendéglátás fejlődése Csehszlovákiában | 22 |
A közeli évek feladatai a lengyel vendéglátásban | 25 |
A közétkeztetés fejlődése Bulgáriában | 26 |
A román vendéglátás fejlődése | 28 |
Jugoszláv közgazdászok véleménye az üzemi étkezésről | 30 |
Az amerikai vendéglátás fejlődésének ellentmondásai | 31 |
A vendéglátóipar gazdaságosságának vizsgálata. A vizsgálat módszerei | 34 |
A vendéglátás gazdasági mutatószámai | 34 |
A termelési és forgalmi költségek elemzése | 36 |
A vendéglátó üzemek jövedelmezőségének vizsgálata Bulgáriában | 39 |
A lengyelországi önkiszolgáló büfék összehasonlító elemzése | 40 |
A kiszolgálás új formáinak mdutatói a Szovjetunióban | 42 |
Félkészétel-ellátás | 47 |
A vendéglátás szerepe az egészséges táplálkozásban | 58 |
Az egészségesebb táplálkozás és az önkiszolgálás | 64 |
Új kiszolgálási formák megteremtésének módja. A vendéglátó üzemek berendezésének, technikai felszerelésének és munkaszervezésének racionalizálása | 67 |
A vendéglátóipari önkiszolgálás lényege | 67 |
Az önkiszolgálás előnyei | 72 |
Önkiszolgáló étterem létesítése | 74 |
A csehszlovák önkiszolgáló éttermek helyzete a meglévő hálózatban | 82 |
Néhány gazdasági kérdés | 83 |
A gazdasági elemzés szükségszerűsége | 89 |
Jövedelmezőség-vizsgálati mutatók | 95 |
Az éttermi önkiszolgálás szabványosításának kérdéséről | 96 |
Külföldi példák az üzemi étkezdék tervezéséről és berendezéséről | 98 |
Típusterv 300 személyes étterem számára | 98 |
Tömegétkeztetés az iparvállalatoknál | 101 |
Egy mintaszerű üzemi étkezde | 103 |
Kaszinó 4000 személy részére | 104 |
Önkiszolgálás az NDK közétkeztetési vállalatainál | 104 |
Új formák, új módszerek | 109 |
Önkiszolgáló formák alkalmazása a vendéglátásban | 109 |
A jövő étterme és vendéglője | 112 |
A lakónegyedkonyhák | 115 |
A Smörgesbord | 116 |
Ésszerű tejivóberendezés | 117 |
A konyhaüzem gépesítésének új lehetőségei | 123 |
Az elszigetelt és beépített tűzhelyek megjavítják a konyha levegőjét | 123 |
Melegételek tárolása és előkészítése | 124 |
Edénymosó óriásgép | 125 |
A vendéglátás komplett automatizálása | 127 |
Néhány érdekes példa az automatizálásra | 129 |
A racionális előkészítő üzem | 131 |
A burgonyapüré elkészítésének gépesítése | 132 |
Felhasznált irodalom | 133 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.