1.061.441

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Új jelenségek és tapasztalatok a külföldi vendéglátásban

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Táncsics Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 134 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: 13 fekete-fehér ábrával illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó3
A vendéglátó hálózat fejlesztésének elvi és módszertani kérdései7
A jövőbeni hálózat méreteinek megállapítása a forgalom mérőszámai alapján9
A jövőbeni hálózat méreteinek megállapítása a fogyasztók várható száma alapján9
A racionális vendéglátó hálózat kialakítása10
A vendéglátó hálózat célszerű szakosítása13
A vendéglátóipar eddigi eredményei és fejlődésének perspektivái17
A közétkeztetés fejlődése a Szovjetunióban18
Az üzemi vendéglátás fejlődése Csehszlovákiában22
A közeli évek feladatai a lengyel vendéglátásban25
A közétkeztetés fejlődése Bulgáriában26
A román vendéglátás fejlődése28
Jugoszláv közgazdászok véleménye az üzemi étkezésről30
Az amerikai vendéglátás fejlődésének ellentmondásai31
A vendéglátóipar gazdaságosságának vizsgálata. A vizsgálat módszerei34
A vendéglátás gazdasági mutatószámai34
A termelési és forgalmi költségek elemzése36
A vendéglátó üzemek jövedelmezőségének vizsgálata Bulgáriában39
A lengyelországi önkiszolgáló büfék összehasonlító elemzése40
A kiszolgálás új formáinak mdutatói a Szovjetunióban42
Félkészétel-ellátás47
A vendéglátás szerepe az egészséges táplálkozásban58
Az egészségesebb táplálkozás és az önkiszolgálás64
Új kiszolgálási formák megteremtésének módja. A vendéglátó üzemek berendezésének, technikai felszerelésének és munkaszervezésének racionalizálása67
A vendéglátóipari önkiszolgálás lényege67
Az önkiszolgálás előnyei72
Önkiszolgáló étterem létesítése74
A csehszlovák önkiszolgáló éttermek helyzete a meglévő hálózatban82
Néhány gazdasági kérdés83
A gazdasági elemzés szükségszerűsége89
Jövedelmezőség-vizsgálati mutatók95
Az éttermi önkiszolgálás szabványosításának kérdéséről96
Külföldi példák az üzemi étkezdék tervezéséről és berendezéséről98
Típusterv 300 személyes étterem számára98
Tömegétkeztetés az iparvállalatoknál101
Egy mintaszerű üzemi étkezde103
Kaszinó 4000 személy részére104
Önkiszolgálás az NDK közétkeztetési vállalatainál104
Új formák, új módszerek109
Önkiszolgáló formák alkalmazása a vendéglátásban109
A jövő étterme és vendéglője112
A lakónegyedkonyhák115
A Smörgesbord116
Ésszerű tejivóberendezés117
A konyhaüzem gépesítésének új lehetőségei123
Az elszigetelt és beépített tűzhelyek megjavítják a konyha levegőjét123
Melegételek tárolása és előkészítése124
Edénymosó óriásgép125
A vendéglátás komplett automatizálása127
Néhány érdekes példa az automatizálásra129
A racionális előkészítő üzem131
A burgonyapüré elkészítésének gépesítése132
Felhasznált irodalom133

Dr. Szabó László

Dr. Szabó László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Szabó László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem