kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magyar Orvosi Könyvkiadó Társulat Főbizományos Eggenberger-féle Könyvkereskedés (Rényi Károly) |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 219 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 18 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Dr. Straub F. Bruno, a szegedi egyetemen a biokémia tanára által dedikált példány. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
Általános sejtbiokémia | 7 |
A biokémia feladatai. A sejt kémiai felépítése | 7 |
A sejt fehérjéinek felépítése és fizikokémiai tulajdonságai | 9 |
Aminosavak | 9 |
A fehérje felépítése | 15 |
Belső szerkezet | 18 |
Másodlagos kapcsolódások a fehérje molekulában | 24 |
A fehérjék mint kolloidok | 26 |
Fehérjék tisztítása | 28 |
A fehérjék reakciói | 29 |
A lipoidok szerepe a szervezetben. Permeabilitás | 30 |
A szénhidrátok jelentősége a sejtben | 37 |
A sejt anroganikus alkatrészeinek jelentősége | 45 |
A sejtmag felépítése és a nukleoproteidek | 48 |
A sejt alkotó elemeinek dinamikus állapota | 51 |
Fermentek | 56 |
A fermentek jellemző általános tulajdonságai | 57 |
A fermentek osztályozása | 61 |
Az energia felszabadítása és felhasználása | 64 |
Fermentáció | 65 |
Pasteur reakció | 73 |
Oxidáció | 74 |
A szervek biokémiája | 88 |
A vér biokémiája | |
A vér kémiai alkotó elemei | 88 |
A vér alkotó elemeinek jelentősége | 90 |
Plazma fehérjék | 90 |
Véralvadás | 94 |
A vér fermentjei | 96 |
A vér lipoid tartalmának jelentősége | 97 |
A maradék N jelentősége | 97 |
A vér anorganikus alkatrészeinek jelentősége | 97 |
A vér pH-jának fenntartása | 99 |
Belső miliő | 100 |
A vér szerepe az oxigén szállításában | 101 |
A hemoglobin kémiája | 101 |
A vér szerepe a légzésben | 115 |
Emésztés és felszívódás | 119 |
Nyál | 119 |
Gyomornedv | 120 |
Pankreásznedv és epe | 124 |
Bélnedv | 133 |
Baktériumok hatása a bélben | 136 |
Felszívódás | 137 |
Intermediér anyagcsere | 138 |
A fehérje lebontási termékek intermediér anyagcseréje | 139 |
Lipoidok intermediér anyagcseréje | 154 |
Szénhidrátok intermediér anyagcseréje | 159 |
Anorganikus só és vízháztartás | 169 |
Az izomszövet biokémiája | 170 |
Az izomműködéssel kapcsolatos kémiai folyamatok | 173 |
Az izom fehérjéinek szerepe az izom működésében | 176 |
Csont, porc- és kötőszövet, bőr biokémiája | 177 |
A máj biokémiája | 182 |
Vese és vizelet | 189 |
Idegszövet | 192 |
Vitaminok | 195 |
Vízben oldódó vitaminok | 196 |
B vitamin csoport | 196 |
C vitamin | 201 |
H vitamin, biotin | 202 |
P vitamin | 203 |
Zsírban oldódó vitaminok | 203 |
A vitamin | 203 |
D vitamin | 207 |
E vitamin | 210 |
K vitamin | 211 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.