Kiadó: | Top Trading Hungary Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 192 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 13 cm |
ISBN: | 963-7881-33-6 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákat tartalmaz. |
Előszó a taoizmusról | 13 |
Bevezetés - A kövérség következményei - A testsúlyproblémák nyolc oka | 21 |
Önmérgezés | 24 |
Vízmegkötés | 25 |
Zsírlerakódás | 28 |
Az idegek | 30 |
Szexuális kielégületlenség | 31 |
Mértéktelen evés és ivás | 32 |
Szívbetegség, pajzsmirigy-elégtelenség, hasnyálmirigy-rendellenesség, mellékvese- és csecsemőmirigy-zavarok | 33 |
Reuma, légcsőhurut és asztma | 33 |
A fogyás nyolc taoista útja | 37 |
Önfegyelem | 37 |
Növényi eredetű táplálkozáskiegészítők (3 recept) | 38 |
Belső gyakorlatok | 43 |
A Szarvas-gyakorlat férfiak részére | 45 |
A Szarvas-gyakorlat nők részére | 46 |
A Daru-gyakorlat | 48 |
A Teknősbéka-gyakorlat | 51 |
Hasi gyakorlatok | |
A pocak eltüntetése: a Daru gyakorlat alkalmazása, részletes magyarázattal | 52 |
Alhasi masszírozás - legegyszerűbb utasítások | 62 |
Izzadás | 64 |
Az orvos tanácsának kikérése | 65 |
Akupresszúra | 65 |
Akupunktúra | 70 |
Akupunktúrás por | 70 |
Táplálkozás és diéta | 71 |
Az egészség és a fiziológia taoista elmélete | 75 |
Az "Öt elem" elmélete | 76 |
Az "Öt íz" | 76 |
Az egyes ételek energiatartalma | 83 |
A táplálékok energiaegyensúlya | 85 |
Elfelejtett ételek | 86 |
A táplálékok sav-bázis egyensúlya | 87 |
Táplálkozási egyensúly | 89 |
A könyv használata | 95 |
Diéta ajánlatok | 97 |
Hús | 97 |
Zöldségek | 100 |
Gyümölcsök | 101 |
Teljes ételek | 102 |
Változatosság | 102 |
Koplalás | 102 |
Rostok | 103 |
Tofu | 104 |
Gomba | 104 |
Ételösszeállítások | 105 |
A test jelzései | 105 |
Vágyak | 106 |
Kagyló | 106 |
Folyadékfogyasztás | 107 |
Természetes ételek | 107 |
Margarin | 107 |
Az étkezések ideje | 108 |
Fehér és barna rizs | 108 |
Víz- vagy folyadékfogyasztás evés közben | 108 |
A kiadó megjegyzése | 110 |
Receptek a súly ellenőrzéséhez és a megfelelő táplálkozáshoz | 113 |
Az egészséges étkezés négy alapelve | 113 |
Általános megjegyzések | 114 |
100 napos diéta napi típusmenüje | 116 |
Erőleves alap, minden ételhez | |
Tyúkhúsleves | 119 |
Csontleves | 120 |
Halleves | 120 |
Levesek | |
Algaleves | 121 |
Halleves | 122 |
Savanyú-fűszeres leves | 123 |
Tyúkhúsleves kukoricával | 124 |
Parajleves tofuval | 125 |
Salátaöntetek | |
Fűszeres olajos és citromos öntet | 126 |
Fűszeres ecetes öntet | 127 |
Joghurtos öntet citrommal és uborkával | 128 |
"Kék" öntet | 129 |
Tojásos olajos öntet | 130 |
Tejfölös fűszeres öntet | 131 |
Szójás ecetes öntet | 132 |
Ételek, reggelire | |
Sajtos melegszendvics | 133 |
Hal tojással | 135 |
Gomba tojással | 136 |
Marhahús bambuszrüggyel és tojással | 137 |
Csirkereggeli | 138 |
Tojásban sült rizs | 139 |
Parajos felfújt | 140 |
Húsos-tojásos pogácsa | 141 |
Tojásos-halas tekercs | 142 |
Ételek, ebédre | |
Cha Shao roston | 143 |
Rizseshús | 145 |
Spagetti | 146 |
Currys táska | 148 |
"Életet adó" saláta | 150 |
Ételek, vacsorára | |
Húsok | |
Roston sült marhalábszár | 151 |
Fűszeres csirke | 153 |
Édes disznóhús | 154 |
Párolt lazac | 156 |
Csirke kókuszdióval | 158 |
Édes garnélarák | 160 |
Osztriga és tofu | 161 |
Családi tofu | 162 |
Csirke borecetben | 163 |
Sült mogyoróvajas szószban | 164 |
Marhapacal | 166 |
Roston sült marhanyelv | 167 |
Ételek, vacsorára | |
Zöldségek | |
Pirított zöldbab | 168 |
Szójás tál | 169 |
Gombás padlizsán | 170 |
Tofusaláta | 172 |
Uborkasaláta | 173 |
Karfiol tejes mártással | 174 |
Spárga tejes mártással | 175 |
Ezüst- és aranygomba | 176 |
Natúr rizs | 178 |
Rizsleves | 179 |
Desszertek | |
Mandulás őszibarack | 180 |
Narancspuding | 181 |
Banánkrém puding | 182 |
Mandulapuding | 183 |
Babpuding | 184 |
Édesleves gombával | 185 |
Almás-mézes tea | 186 |
Levelek a kúra hatékonyságáról | |
- a súlyvesztéssel kapcsolatban | 189 |
- arról, hogy a masszázsgyakaorlat valóban eltünteti a hasat | 190 |