Kiadó: | Medicina Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 183 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 13 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér és színes fotókat, reprodukciókat tartalmaz. |
Bevezetés | 5 |
Mit eszünk és mivel táplálkozunk? | 9 |
Miből élünk? | |
Az élet energiaforrása | |
Metabolitok és antimetabokitok | |
Az anyagcsere alapja: a víz | |
A zsírok és szénhidrátok mint erőforrások | 23 |
A gabonák: alapélelmiszerek | |
A kenyér, a kása és a liszt | |
A cukor | |
A burgonya | |
A zsiradékok: a vaj, a szalonna és az olaj | |
A fehérjék testépítő szerepe | 50 |
A húsevés régen és ma | |
A hal | |
A tojás | |
A gomba | |
A tej és az anyatej | 68 |
Kecsketej és tehéntej | |
A műtej | |
Az anyatej | |
Savanyított tejtermékek | |
A vitaminok a legenda és a tudomány tükrében | 75 |
Avitaminózisok | |
A gyümölcsök, zöldségek, főzelékfélék egészségvédő szerepe | |
Az ásványi tápanyagok | 96 |
A konyhasótól a nyomelemekig | |
Miért pusztulnak el egyes sarkvidéki expedíciók | |
Konyhatechnikák és fűszerek | 104 |
Nemzeti konyhák | |
Vegetarianizmus és egyéb szektás élelmezések | |
Az élvezeti szerek | 128 |
Szeszes italok | |
Kávé és tea | |
Az éhezés és a túltáplálás | 141 |
Az éhezés történelme és feltérképezése | |
Koplalóművészek | |
Az ünnepi ebéd és vacsora | |
A lakoma | |
A diéta | 161 |
A betegélelmezés | |
Az étkezés ritmusa | |
Üzemi és házi étkezés | |
Az élelmezés jövője | 173 |
A változatos táplálkozás szükségszerűsége | |
Milyen lesz táplálkozásunk? | |
Lesz-e tabletta-élelmezés? | |
Világélelmezési gondok |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.