kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 125 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-232-174-X |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. Tankönyvi szám: É-368/III. |
Péksüteménygyártás | |
A péksüteméyn fogalmának meghatározása | 7 |
A péksüteménygyártás nyersanyagainak technológiai tulajdonságai | 7 |
Termékcsoportok | 8 |
A termékcsoportok anyagfelhasználása | 9 |
A péksütemények anyagnormája | 10 |
Tésztakészítés | 13 |
A tésztakészítés technikája | 13 |
Vizestészták | 14 |
Tésztakészítés közvetett eljárással | 15 |
Tésztakészítés közvetlen eljárással, szakaszos üzemű berendezéssel | 17 |
Tésztakészítés közvetlen eljárással, folytonos üzemű berendezéssel | 18 |
Tejestészták | 21 |
Tésztakészítés közvetett eljárással | 23 |
Tésztakészítés közvetlen eljárással, szakaszos üzemű berendezéssel | 24 |
Tésztakészítés közvetlen eljárással, folytonos üzemű berendezéssel | 25 |
Dúsított tészták | 26 |
Tésztakészítés közvetett és közvetlen eljárással | 28 |
Tojással dúsított tészták | 29 |
Brióstészták | 31 |
Kakaós foszlóskalács-tészta | 33 |
Kevert kuglóftészta | 34 |
Omlós tészták | 36 |
Édes alaptészták | 38 |
Sós, tepertős alaptészta | 38 |
Leveles tészták | 40 |
Alaptészta-készítés | 40 |
Az alaptészta rétegezése | 44 |
Tésztafeldolgozás | 52 |
A tészta osztása kézi és gép működésű osztógéppel | 52 |
A tészta osztása és gömbölyítése szakaszos és folytonos működésű osztó-gömbölyítő géppel | 53 |
A tészta mechanikai károsodását korlátozó tésztamutatók | 54 |
A tésztagömböt továbbformáló gépek | 55 |
Tésztafeldolgozó gépsorok | 56 |
Zsemletésztát feldogozó gépsorok | 57 |
Kiflitészta-feldolgozó gépsorok | 58 |
Siózsemletészta-feldolgozó gépsor | 58 |
Tésztafeldolgozás nyújtógéppel | 62 |
Az előnyújtott tészta feldolgozása | 63 |
Nyújtógéphez kapcsolódó gépsorok | 63 |
Töltelékkészítés | 65 |
Kelesztés | 67 |
A kelesztés időtartamát meghatározó tényezők | 67 |
Szakaszos kelesztés | 68 |
A vetés-előkészítés technikája | 68 |
Sütés | 70 |
Sütési (sütésigényességi) egyenértékek | 71 |
Tárolás, szállítás | 72 |
Teasütemény-tészták | |
Gyúrt, omlós teasütemény-tészták | 75 |
Kevert, omlós tészták | 77 |
Felvert tészták | 79 |
A teasütemény-tészták feldolgozása és sütése | 82 |
A kenyér táplálkozás-élettani jelentősége Diétát kiegészítő sütőipari termékek | |
Rostban gazdag diétás kenyerek | 90 |
Graham-kenyér | 90 |
Szénhidrátszegény, diabetikus termékek | 92 |
Nátriumszegény diétás kenyér | 94 |
Gliadinmentes (gluténmentes) kenyér | 96 |
A sütőipari termékek minősítése | |
A kenyér és a péksütemény érzékszervi tulajdonságai | 99 |
Fizikai tulajdonságok | 100 |
Kémiai jellemzők | 101 |
A kenyér savfoka és konyhasótartalma | 101 |
A péksütemények konyhasótartalma, zsírtartalma és cukortartalma | 102 |
Termelési és munkaszervezési alapismeretek | |
A kemencék teljesítőképessége (kapacitása) | 106 |
A kemencék tényleges teljesítőképessége | 107 |
Szakaszos üzemű, rögzített sütőfelületű kemencék teljesítőképessége | 109 |
Mozgó sütőfelületű, visszahordó rendszerű kemencék teljesítőképessége | 111 |
Folyamatos üzemű, áthordósütőfelületű kemencék teljesítőképessége | 112 |
Folytonos üzemű alagútkemencék teljesítőképessége | 113 |
A sütést megelőző technológiai szakaszok berendezéseinek és gépeinek teljesítőképessége | 116 |
A raktártér és a nyersanyag-előkészítő berndezések méretezése | 116 |
A tésztakészítő berendezések teljesítőképessége | 117 |
A tésztafeldolgozó gépek teljesítőképessége | 118 |
Kelesztő- és készterméktárolóeszköz-szükséglet | 119 |
A gyártás ütemezése, ütemidő-számítás. A kemencék sütési üteme | 120 |
A tésztakészítés és a tésztafeldolgozás ütemezése | 121 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.