kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 356 oldal |
Sorozatcím: | A vendéglátás kérdései |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | 963-637-190-3 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
I. KÖTET | |
Malomipari termékek | 3 |
A gabonafélék jellemzése és fajtái | 3 |
A gabonaszem összetétele és táplálkozástani jelentősége | 6 |
A gabonafélék feldolgozása | 8 |
Őrlemények | 8 |
Hántolt termékek | 12 |
Egyéb eljárásokkal készült termékek | 13 |
Sütő- és tésztaipari termékek | 15 |
Kenyér | 16 |
A kenyér készítése | 16 |
A kenyér minősége | 19 |
Kenyérfajták | 23 |
Sütőipari fehértermékek | 25 |
Szárított tészták | 30 |
A szárított tészták jellemzése | 30 |
A szárított tészták minősége | 32 |
Cukor- és édesipari termékek | 35 |
Természetes édesítőszerek | 36 |
Cukor | 36 |
Méz | 40 |
Mesterséges édesítőszerek | 42 |
Édesipari termékek | 43 |
Cukorkák | 44 |
Kakaó- és csokoládéáruk | 47 |
Nugátok és nugátszerű készítmények | 51 |
Édesipari lisztesáruk | 53 |
Diabetikus édességek | 54 |
Gyümölcsök | 56 |
A gyümölcsök összetétele és táplálkozástani jelentősége | 56 |
Hazai gyümölcsök | 60 |
Almatermésű gyümölcsök | 60 |
Csonthéjas termésű gyümölcsök | 61 |
Bogyótermésű gyümölcsök | 62 |
Kabaktermésű gyümölcsök | 64 |
Száraztermésű gyümölcsök | 64 |
Déligyümölcsök | 66 |
Friss déligyümölcsök | 66 |
Szárított déligyümölcsök | 68 |
A gyümölcsök tartósításának termékei | 69 |
Zöldségfélék és gombák | 72 |
A zöldségfélék összetétele és táplálkozástani jelentősége | 72 |
A zöldségfélék csoportosítása | 75 |
Burgonyafélék | 75 |
Káposztafélék | 76 |
Gyökérgumósok | 79 |
Kabakosok | 80 |
Hagymafélék | 81 |
Hüvelyesek | 82 |
Levélzöldségek | 82 |
Évelő zöldségek | 83 |
Gombák | 83 |
A zöldségfélék és gombák tartósításának termékei | 84 |
A hús és feldolgozásának termékei | 86 |
A hús szerkezete és összetétele | 86 |
A hús minősége | 90 |
A hús romlásos jelenségei | 92 |
A húst szolgáltató állatok húsának jellemzése | 93 |
Nagy vágóállatok | 94 |
Baromfifélék | 94 |
Vadon élő állatok | 97 |
Halak és egyéb hideg vérű állatok | 101 |
A húsfeldolgozó-ipar termékei | 108 |
Töltelékes készítmények | 110 |
Darabos készítmények | 119 |
Dobozos készítmények | 121 |
A baromfifeldolgozó-ipar termékei | 124 |
Vágott baromfi | 124 |
Egyéb baromfiipari termékek | 127 |
A halfeldolgozó-ipar termékei | 128 |
Teljes konzervek | 128 |
Félkonzervek | 130 |
A tej és feldolgozásának termékei | 132 |
A tej összetétele és táplálkozástani jelentősége | 133 |
Fogyasztási tejek | 138 |
Tartósított termékek | 140 |
Tejkészítmények | 141 |
Ízesített tejkészítmények | 141 |
Savanyított tejkészítmények | 142 |
Dúsított zsírtartalmú tejkészítmények | 143 |
Tejtermékek | 145 |
Vaj | 145 |
Túró | 146 |
Sajt | 148 |
Étkezési zsiradékok | 155 |
A zsiradékok összetétele és táplálkozástani jelentősége | 157 |
Sertészsír | 159 |
Étolaj | 161 |
Margarin | 162 |
Tojás | 166 |
A tojás szerkezete és összetétele | 167 |
A tojás minősége és forgalmazása | 170 |
Felhasznált és ajánlott irodalom | 176 |
Tartalomjegyzék | 177 |
II. KÖTET | |
ITALOK | 3 |
Alkoholtartalmú italok | 4 |
Bor | 9 |
A szőlőnövény jellemzése | 10 |
A bor készítése | 12 |
A bor kezelése | 16 |
A bor forgalmazása | 18 |
A bor minősége | 24 |
A bor kémiai összetétele | 25 |
A bor érzékszervi tulajdonságai | 29 |
A bor rendellenes elváltozásai | 34 |
A borok fő típusai | 36 |
Természetes borok | 37 |
Likőrborok | 41 |
Szénsavas borok | 46 |
Magyarország borvidékei | 51 |
A bor helye az étrendben | 4 |
Sör | 56 |
A sörgyártás nyersanyagai | 57 |
A sör készítése | 59 |
A sör forgalmazása | 65 |
A sör minősége | 67 |
A sör kémiai összetétele | 68 |
A sör érzékszervi tulajdonságai | 70 |
A sör rendellenes elváltozásai | 72 |
A sörök fő típusai | 74 |
Szeszesital-ipari készítmények | 76 |
Pálinkák | 78 |
Valódi pálinkák | 78 |
Különleges pálinkák | 81 |
Kereskedelmi pálinkák | 82 |
Egyéb készítmények | 82 |
Likőrök | 84 |
Kereskedelmi likőrök | 84 |
Különleges likőrök | 85 |
Kevert italok | 87 |
Külföldi szeszesital-ipari készítmények | 89 |
Alkoholmentes italok | 94 |
Gyümölcs- és zöldséglevek | 96 |
Szörpök | 99 |
Szénsavas üditőitalok | 100 |
Cukrot nem tartalmazó üdítők | 101 |
Cukortartalmú üdítők | 106 |
Fűszerek és ízesítőszerek | 108 |
Fűszerek | 108 |
A fűszerek jellemzése | 108 |
A fűszerek minősége | 110 |
A fűszerek forgalmazása | 112 |
A fűszerek csoportosítása | 114 |
Gyökerek, gyökértörzsek | 116 |
Héjrészek | 117 |
Levelek | 119 |
Virágok, virágrészek | 120 |
Magvak | 122 |
Termések | 124 |
Hazai fűszerkülönlegességek | 132 |
Fűszerkeverékek | 135 |
Ízesítőszerek | 137 |
Ecet | 137 |
Étkezési só | 139 |
Összetett ételízesítő készítmények | 141 |
Koffeintartalmú élvezeti szerek | 146 |
Kávé | 148 |
Kávé jellemzése | 148 |
A kávé feldolgozása | 151 |
A kávé minősége | 155 |
Kávéital | 159 |
Kávékivonatok | 161 |
Kávépótszerek | 162 |
Tea | 163 |
A tea jellemzése | 163 |
A tea feldolgozása | 164 |
A tea minősége | 166 |
Teaital | 171 |
Teapótszerek | 171 |
Felhasznált és ajánlott irodalom | 173 |
Tartalomjegyzék | 175 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.