| Kiadó: | Medicina Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 71 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-240-232-4 |
| Megjegyzés: | 9 fekete-fehér ábrával illusztrálva. Harmadik, változatlan kiadás. Tankönyvi szám: MD 6. |
| Bevezetés | 3 |
| Táplálkozásélettani ismeretek | 5 |
| Alapfogalmak | 5 |
| A tápanyagok élettani szerepe | 7 |
| Fehérjék | 7 |
| Szénhidrátok | 10 |
| Zsírok | 12 |
| Vitaminok | 15 |
| Vízben oldódó vitaminok | 16 |
| Zsírban oldódó vitaminok | 19 |
| Ásványi anyagok és víz | 22 |
| Az emésztés és felszívódás | 26 |
| Anyagcsere | 29 |
| Tápanyagszükséglet és tolerancia | 31 |
| A pszichés hatások jelentősége a táplálkozásban | 33 |
| Az élelmiszerek | 36 |
| Tej | 36 |
| Tejtermékek | 39 |
| Tojás | 41 |
| Hús és húsneműek | 44 |
| Zsiradékok | 47 |
| Liszt és lisztneműek | 49 |
| Főzelék- és zöldségfélék | 51 |
| Gyümölcsök | 53 |
| Ízesítők és fűszerek | 55 |
| Konyhai segédanyagok | 57 |
| Italok | 57 |
| Változások az anyag sajátságaiban a konyhatechnikai műveletek során | 59 |
| Élelmezéshigiéne | 62 |
| Személyi higiéne | 63 |
| A nyersanyagtárolás higiénéje | 65 |
| A szállítás és a forgalmazás higiénéje | 66 |
| Munkahely-higiéne | 67 |
| Az élelmiszerek csírátlanítására használt eljárások | 68 |
| Az élelmiszerek tartósítása | 69 |