kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Medicina Könyvkiadó Rt. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 187 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-226-018-X |
Előszó | 9 |
Összefüggés a táplálkozás és a daganatos megbetegedések között | 11 |
Az elhízás mint kockázati tényező | 11 |
A zsírok szerepe a daganatok kifejlődésében | 12 |
Táplálkozás és az emlőrák összefüggése | 14 |
Diétás rostok védőhatása | 15 |
A zsír és a diétás rost aránya is fontos | 17 |
Táplálkozási tényezők szerepe a vastagbélrák kialakulásában | 18 |
A túlzott fehérjefogyasztás is káros | 19 |
Az alkohol daganatképző hatása | 20 |
A dohányzás daganatképző hatása | 21 |
Dohányzás vagy egészség | 23 |
Daganatot előidéző anyagok élelmiszereinkben | 24 |
Nitrózaminok | 25 |
Policiklikus szénhidrogének | 25 |
Az élelmiszerek tartósítására használt só | 26 |
Aflatoxin | 26 |
Élelmiszereink védőanyagai | 27 |
Az antioxidáns vitaminok védőhatása | 27 |
Béta-karotin | 27 |
A-vitamin | 28 |
C-vitamin | 29 |
E-vitamin | 30 |
Egyéb védőhatású vitaminok | 31 |
D-vitamin | 31 |
Folsav | 33 |
Az ásványi anyagok daganatellenes hatása | 34 |
A szelén mint legfontosabb antioxidáns ásványi anyag | 34 |
Cink | 34 |
Mangán és a réz | 36 |
A magnézium védőhatása | 37 |
A kalcium védőhatása | 38 |
Fitokemikáliák | 39 |
A rákbetegség kialakulását gátló tényező a fizikai tevékenység, a testmozgás | 40 |
Amit a statisztikai adatok mutatnak | 41 |
Ajánlások a daganatos megbetegedések gyógyítására | 43 |
Diéta gyógyszeres (kemoterápiás) és sugárkezelés esetén | 43 |
A műtött betegek diétája | 44 |
Diétás szempontok vendégnyílás esetén | 45 |
A táplálkozás szabályai daganatos betegségekben | 46 |
Lelki tanácsok a daganatos betegek életvitelére | 48 |
Útmutatók az étrend gyakorlati megvalósításához | 49 |
Fogyasszon kevesebb sót! | 49 |
Étkezzen naponta többször | 50 |
Étkezzen zsiradékszegényen | 50 |
Fogyasszon megfelelő mennyiségű folyadékot | 51 |
Testsúlyfelesleg esetén étkezzen energiaszegényen | 52 |
Fogyasszon több rostot | 54 |
Vitamin- és ásványianyag-igény | 55 |
Fűszerezés, konyhatechnika | 58 |
Étrendi minta (6270 kJ/1500-8360 kJ/2000 kcal) | 59 |
Táplálkozás a kezelések alatt | 61 |
Étrendi minta (10450 kJ/2500-12450 kJ/3000 kcal) | 62 |
Receptek | 66 |
Néhány útmutató az ételek elkészítéséhez | 66 |
Levesek | 67 |
Húsételek | 80 |
Halételek | 83 |
Szárnyashúsból készült ételek | 89 |
Marhahúsból készült ételek | 92 |
Sertéshúsból készült ételek | 93 |
Húspótlók | 104 |
Köretek | 112 |
Főzelékek | 124 |
Mártások | 132 |
Saláták és salátaöntetek | 137 |
Salátaöntetek (hideg mártások) | 138 |
Saláták | 140 |
Gyümölcsök, gyümölcskészítmények | 157 |
Zöldségből készült italok | 166 |
Egyéb édességek | 168 |
Függelék | 170 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.