kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Medicina Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 150 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-241-660-0 |
Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér ábrával. |
Előszó | 5 |
Előszó a 4. átdolgozott kiadáshoz | 7 |
Bevezető | 9 |
Történeti áttekintés | 11 |
A vesék szerkezete és működése | 13 |
Vesebetegségek | 17 |
Heveny (akut) vesegyulladás | 7 |
Idült (krónikus) vesegyulladás | 9 |
Heveny pielonefritisz | 21 |
Idült pielonefritisz | 25 |
Heveny veseelégtelenség | 26 |
Terhességi vesebaj | 27 |
Vesekőbetegség | 28 |
Vesegümőkór | 31 |
Urémia | 31 |
Művesekezelés | 33 |
Veseátültetés | 35 |
Vesebajosok étrendje | 39 |
18-20 g összfehérjét tartalmazó étrend | 43 |
35 g összfehérét tartalmazó étrend | 53 |
50 g összfehérjét tartalmazó étrend | 73 |
A fehérjeszegény ételek elkészítési módja | 73 |
Gyümölcsből készült ételek, italok | 73 |
Saláták | 75 |
Levesek | 77 |
Főzelékek, köretek | 78 |
Az urémiás betegek étrendje | 81 |
Keményítő felhasználásával készült 18 g összfehérjét tartalmazó étrend | 88 |
Keményítő felhasználásával készült 24 g összfehérjét tartalmazó étrend | 98 |
Keményítő felhasználásával készült ételek elkészítési módja | 108 |
Fehérjeszegény kenyér készítése keményítőből | 108 |
Levesek | 108 |
Főzelékek, feltétek | 111 |
Mártások | 115 |
Saláták | 115 |
Sütemények, tészták | 118 |
"Nephropán"-ból készíthető kis fehérjetartalmú ételek | 124 |
Diétás készítmények | 128 |
Függelék | 129 |
Élelmi anyagaink ásványi és alkotórészei | 129 |
Hazai élelmi anyagok tápanyagtartalma | 136 |