kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Részvénytársaság Kiadása |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 132 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | 53 fekete-fehér ábrával. |
Bevezetés | 1 |
Az organikus vegyületek előállításáról | 3 |
Elemi analízis | 4 |
A cabróniumnak és hidrogénnek együttes quantitatív meghatározása az organikus vegyületekben | 4 |
A nyert analiktikai eredményből a vegyület képletének megállapítása | 7 |
Szénhidrogének CnH2n+2 sor | 10 |
Etilén-sor CnH2n | 11 |
Acetilén-sor CnH2n-2 | 15 |
Terpensor CnH2n-4 | 15 |
Aromatikus szénhidrogének | 16 |
Világító gázgyártás | 17 |
Elméleti fejtegetések és következtetések | 19 |
A carbónium értékűsége | 19 |
Izoméria | 21 |
Az aromatikus szénhidrogének szerkezete | 24 |
Aromatikus szénhidrogének,melyek két benzólgyököt tartalmaznak | 26 |
Az organikus vegyületek osztályozása | 28 |
A szénhidrogének származékai | 29 |
A szénhidrogének halogén származékai | 29 |
A szénhidrogének nitro származékai | 30 |
A szénhidrogének oxigén származékai | 30 |
Alkoholok | 30 |
Fenólok | 36 |
Aldehidek | 37 |
Savak | 38 |
Egybázisú savak | 38 |
Egybázisú oxisavak | 41 |
Több-bázisú savak | 43 |
Éterek | 46 |
Egyszerű éterek | 46 |
Kevert éterek | 47 |
Összetett éterek | 47 |
Aminok | 51 |
Amidok | 52 |
Amidosavak | 2 |
Összetett carbamidok | 53 |
Azovegyületek | 54 |
Különféle kevésbbé ismert szerkezetű organikus vegyületek | 54 |
Glikozidok | 54 |
Kámforfélék | 55 |
Gyanták és balzsamok | 55 |
Alkaloidok | 56 |
Cyánvegyületek | 57 |
Nitrilek | 60 |
Szénhidrátok | 61 |
Monozaharidok | 61 |
Polizaharidok | 61 |
Czukorgyártás kerekrépából | 63 |
Polizaharidok | 68 |
Szövet-, vászon- és papírkészítés | 72 |
Festőanyagok | 74 |
Növényi eredetű természetes festékek | 74 |
Mesterséges festékek | 76 |
Kátrányfestékek | 76 |
Szövetek fehérítése, festése és nyomtatása | 79 |
Fehérje-féle vagy protein anyagok | 81 |
Égés | 83 |
Gyors égés | 83 |
A láng szerkezete | 85 |
Függelék | |
Az égéstermékek súlya nagyobb az égő test súlyánál | 86 |
Égéshő | 87 |
Lassú égés | 92 |
Fermentumok | 92 |
Rothadás. Korhadás. Erjedés | 95 |
Szeszgyártás | 97 |
Sörgyártás | 100 |
Pálinkafélék | 102 |
Bor | 103 |
Kenyér | 103 |
A növények alkotórészei | 104 |
A növények táplálkozása | 105 |
Az állati test alkotórészei | 106 |
Az ember táplálkozása | 106 |
Az egyes táplálóanyagok fontosságáról | 107 |
A víz | 107 |
A fehérjenemű vagy proteinanyagok | 107 |
A zsír | 108 |
A nitrogénmentes kivonatanyagok | 109 |
A sók | 109 |
Fontosabb táplálószerek, azok jóságának s hamisításának felismerése | 109 |
A víz | 109 |
A tej | 110 |
A vaj | 111 |
A hús, zsír és tojás | 111 |
A lisztneműek és egyéb növényi táplálószerek | 112 |
Az élvezeti szerek | 114 |
Az emésztésről | 116 |
Az anyagcsere | 119 |
A vér | 119 |
A szövetekben végbemenő chémiai folyamatok s a származott termények kiválasztása | 120 |
Lélegzés | 121 |
Függelék | |
Az állati meleg és állati erő képződése. Összefoglalás | 123 |
Végszó | |
Chémiai rokonság | 129 |
Stöchiometrikus feladatok az organikus chémia köréből | 131 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.