kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 332 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-356-188-4 |
Bevezetés | 3 |
Az élelmiszeripari technológia általános kérdései | |
Technológia és technológiai műveletek | 7 |
A technológia és a művelet fogalma | 7 |
Az élelmiszeripari műveletek csoportosítása | 8 |
Az élelmiszeripari technológiákkal szemben támasztott követelmények | 11 |
Az élelmiszeripar főbb nyersanyagai | 13 |
Gabonafélék | 13 |
Olajos magvak és olajtartalmú hüvelyesek | 14 |
Gyümölcsfélék | 14 |
Zöldségfélék | 18 |
Egyéb növényi eredetű nyersanyagok | 22 |
Állati eredetű nyersanyagok | 23 |
Az élelmiszerek elváltozásai | 27 |
Az élelmiszerek fizikai elváltozásai | 27 |
Az élelmiszerek kémiai és biokémiai elváltozásai | 32 |
Az élelmiszerek mikrobiológiai elváltozásai | 36 |
Állati kártevők okozta elváltozások | 42 |
Védekezés az élelmiszerek káros elváltozásai ellen | 45 |
A fizikai eredetű romlás megakadályozása | 45 |
A kémiai elváltozások megakadályozása | 48 |
A mikrobiológiai romlás akadályozásásnak módszerei és csoportosításuk | 48 |
Az élelmiszerek csomagolása | 53 |
A csomagolás szerepe és funkciói | 54 |
Fontosabb csomagolóanyagok | 54 |
A burkolóanyagok felhasználása | 57 |
A csomagolóanyagok védőképesége | 59 |
A csomagolóanyagok tárolása | 60 |
Az egyes iparágak technológiája | |
A tartósítóipar technológiája | 65 |
A tartósítóipar nyersanyagai | 65 |
Tartósító eljárások | 73 |
Fontosabb konzervipari technológiák | 82 |
A hűtőipar technológiája | 93 |
Hűtőipari gyártási ágazatok | 93 |
A húsipar technológiája | 109 |
A vágóállatok elsődleges feldolgozása | 109 |
A hús ipari feldolgozása | 115 |
A baromfiipar technológiája | 125 |
A baromfifélék fogalma, a baromfihús jelentősége | 125 |
A baromfiipar tevékenysége | 125 |
A baromfi vágása és feldolgozása | 126 |
Tojásfeldolgozás | 129 |
A tejipar technológiája | 131 |
A tejipar nyersanyagai | 131 |
A fogyasztói tej előállítása | 133 |
Savanyú tejkészítmények előállítása | 137 |
Vajgyártás | 138 |
Sajtgyártás | 143 |
A tartósított tejkészítmények előállítása | 149 |
A gabonafeldolgozó ipar technológiája | 153 |
A gabona felvásárlása, tisztítása, szárítása | 153 |
A gabona tárolása | 155 |
A malomipar technológiája | 156 |
A hántolás művelete | 161 |
Keveréktakarmány-gyártás | 162 |
A száraztésztagyártás technológiája | 167 |
A száraztészta nyersanyagai | 167 |
A gyártás legfontosabb műveletei | 167 |
Száraztészta-készítmények és minőségi követelmények | 169 |
A sütőipar technológiája | 171 |
A sütőipar nyersanyagai | 171 |
A kenyérgyártás | 172 |
Sütőipari fehértermékek és felosztásuk | 179 |
Édesipari lisztesáruk gyártása | 179 |
A cukorgyártás technológiája | 185 |
A cukorgyártás nyersanyagai | 185 |
A cukorgyártás technológiája | 186 |
Az édesipar tecnológiája | 195 |
Az édesipar jellemzése | 195 |
Az édesipar nyersanyagai | 196 |
A cukorkagyártás technológiája | 197 |
A cukoroldatok fontos sajátosságai | 197 |
A kakaó- és csokoládégyártás technológiája | 198 |
A nugátféleségek gyártástechnológiája | 204 |
A desszertféleségek gyártástechnológiája | 213 |
A diabetikus készítmények gyártástechnológiája | 214 |
A kávépótlószerek gyártástechnológiája | 214 |
A szeszipar technológiája | 219 |
A szeszgyártás technológiája | 219 |
Az élesztőgyártás technológiája | 221 |
Az ételecetgyártás technológiája | 223 |
A keményítőgyártás technológiája | 225 |
A likőripar technológiája | 231 |
A pálinkagyártás (égetett szeszes ital) techológiája | 231 |
A likőrféleségek gyártástechnológiája | 233 |
Az üdítőitalgyártás technológiája | 237 |
A boripar technológiája | 241 |
A zsírsav és gliceringyártás technológiája | 293 |
A sörgyártás nyersanyagai | 259 |
A malátagyártás műveletei | 261 |
A sörlégyártás műveletei | 265 |
Az élvezeti szerek gyártástechnológiája | 273 |
Kávé | 273 |
Tea | 276 |
A fűszerek gyártása | 277 |
A növényolaj- és mosószergyártó ipar technológiája | 283 |
Az étolajgyártás technológiája | 283 |
A margaringyártás technológiája | 289 |
A zsírsavgyártás technológiája | 293 |
A kozmetikai készítmények gyártástechnológiája | 303 |
A dohányipar technológiája | 309 |
A dohány fogalma és jellemzője | 309 |
A dohányfeldolgozás műveletei | 310 |
A cigarettagyártás műveletei | 313 |
Mesterséges élelmiszerek, szimulált élelmiszerek | 319 |
Új típusú fehérjealapú szimulált élelmiszerek | 320 |
Tápszerek készítése | 321 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.