kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 342 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-230-244-3 |
Előszó | 5 |
Bevezetés | 7 |
Az iparszerű sertéstartás megszervezésének főbb elvei | 13 |
A koncentráció és a specializáció hatása a sertéstartásra | 16 |
A sertéstartási ágazat termelőeszközei | 18 |
A termelési feladatok meghatározása | 20 |
Általános tudnivalók a különböző tartási rendszerek alkalmazásához | 25 |
Klimatikus adottságaink | 27 |
A tenyésztett és hizlalt fajta jellemző tulajdonságai | 30 |
Építészeti és gépesítési lehetőségek, munkaerőhelyzet | 32 |
A rendelkezésre álló takarmányok felhasználásával kialakítható takarmányozási módszer | 35 |
Méretezés a sertéstartás szervezésekor | 38 |
Hogyan tervezzük sertéstelepünket? | 47 |
Mit kell tudni a technológiai rendszerekről? | 54 |
A telepnagyság meghatározása | 64 |
Új létesítésű telep üzemeltetésének terve | 71 |
Beruházási és felújítási terv | 72 |
A technológia tervezése | 75 |
Állományváltozás, rotáció tervezése | 79 |
A termelés megszervezésének módszere | 81 |
A férőhelyszükséglet megállapításának módszere | 83 |
A fiaztatóépület-szükséglet megállapítása | 83 |
A hizlalóépület-szükséglet megállapítása | 84 |
A kocaszállás férőhelyszükségletének megállapítása | 86 |
A kocák száma az egyes csoportokon belül | 87 |
A tenyésztő és hizlaló teleprészek termelési kapacitása | 92 |
Az épületrotáció ábrázolása | 94 |
Milyen igényeket elégítsenek ki az épületek | 95 |
Hőmérsékleti és szellőztetési igények | 100 |
Az épületek levegőjének kémiája | 105 |
Szén-dioxid | 105 |
Ammónia | 106 |
Kénhidrogén | 106 |
Szén-monoxid | 107 |
A határolószerkezetek jelentősége | 107 |
Padozat | 108 |
Falak | 113 |
Tetőzet | 115 |
Nyílászáró szerkezetek | 117 |
Az épületek, a férőhelyek és technológiai berendezések méretezése | 119 |
A férőhelyek méretezése | 130 |
Etető- és itatóberendezések száma, rekesztékek, kutricák kialakítása | 136 |
Műszaki berendezések, gépek méretezése | 137 |
A hígtrágya kezelésének módszerei | 138 |
Önöblítéses csatornák | 140 |
Vízöblítéses trágyaeltávolítás | 142 |
Tenyésztői munka az iparszerűen termelő sertéstelepeken | 146 |
A fajtamegválasztás szempontjai | 147 |
Fehér hússertés | 150 |
Lapálysertés | 152 |
Cornwall sertés | 153 |
Pietrain sertés | 154 |
Milyen tenyésztési módszert alkalmazzunk? | 156 |
Párosítási terv készítése | 165 |
Az utánpótlás nevelése az iparszerű sertéstelepeken | 167 |
Tenyésztési és termelési nyilvántartások | 173 |
A takarmányozás módszerének megválasztása | 184 |
A koncentrátum és a táp fogalma, felhasználásuk alapelvei | 192 |
Keveréktakarmányok előállítása | 198 |
Takarmányismeret | 199 |
Energiahordozó takarmányok | 200 |
Növényi eredetű fehérjetakarmányok | 202 |
Állati eredetű fehérjetakarmányok | 204 |
Ásványi anyagok és vitaminpremixek | 205 |
A vemhesítő teleprész technológiája | 206 |
A vemhesítés technológiája | 211 |
A vemhesítő teleprész épületei | 221 |
Takarmányozás a vemhesítő teleprészen | 232 |
A fiaztató teleprész technológiája | 238 |
A fiaztatás technológiája | 241 |
A fiaztatóépületek kialakítása | 250 |
Takarmányozás a fiaztatóban | 261 |
A hizlaló teleprész technológiája | 274 |
A hizlalás technológiája | 281 |
A hizlalóépületek kialakítása | 284 |
Takarmányozás a hizlalás idején | 303 |
Milyen etetési módszerek használatosak | 312 |
Mit kell tudni a sertésbetegségekről | 317 |
A betegségmegelőzés (prevenció) eszközei és módszerei | 317 |
A beteg állat fogalma | 319 |
A fertőző betegségekről általában | 321 |
Baktériumok okozta fertőző betegségek | 321 |
Vírusok okozta fertőző betegségek | 326 |
Kocák és malacok gyakoribb, nem fertőző betegségei | 328 |
Irodalom | 337 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.