A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szerves kémia II.

Kézirat/Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Kar

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 207 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Tankönyvi szám: J6-901. A könyv 409 példányban jelent meg. 311 fekete-fehér ábrával illusztrálva. Kézirat.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

9. Karbonsavak és származékaik 3
9. 1. Karbonsavak csoportosítása 3
9. 2. Nómenklatúra 4
9. 3. Karbonsavak előállítása 8
9. 4. Karbonsavak fizikai tulajdonságai 11
9. 5. Karbonsavak kémiai tulajdonságai 13
9. 5. 1. Aciditás, nukleofil szubsztitúciós reakciók 13
9. 5. 2. A karbonilcsoport szénatomján lejátszódó reakciók 18
9. 5. 3. Az oldalláncon lejátszódó reakciók 21
9. 5. 4. Lebontási reakciók 22
9. 6. Fontosabb képviselők 24
9. 7. Savszármazékok 33
9. 7. 1. Savhalogenidek 33
9. 7. 2. Savanhidridek 36
9. 7. 3. Észterek 37
9. 7. 4. Savamidok 47
9. 7. 5. Savnitrilek 54
9. 7. 6. Imidsavészterek 56
10. SZÉNSAVSZÁRMAZÉKOK 58
10. 1. Nómenklatúra 59
10. 2. Szénsavszármazékok előállítása nem szénsavszáramzékokból 61
10. 3. Szénsavszármazékok reakciói 63
10. 4. Speciális képviselők 69
11. HELYETTESÍTETT SAVAK 88
11. 1. Halogénezett savak 88
11. 1. 1. Elnevezésük 88
11. 1. 2. Előállításuk 88
11. 1. 3. Fizikai tulajdonságok 90
11. 1. 4. Kémiai tulajdonságok 90
11. 1. 5. Speciális képviselők 91
11. 2. Hidroxisavak 91
11. 2. 1. Hidroxisavak előállítása 92
11. 2. 2. Hidroxisavak tulajdonságai 94
11. 2. 3. Hidroxisavak sztereokémiája 95
11. 2. 4. Fontosabb képviselők 104
11. 3. Oxosavak 105
11. 3. 1. Oxosavak előállítása 106
11. 3. 2. Oxosavak reakciói 108
11. 3. 3. Fontosabb képviselők 112
11. 4. Aminosavak 112
11. 4. 1. a-aminosavak 112
11. 4. 1. 1. Az a-aminosavak tulajdonságai 113
11. 4. 1. 2. Az a-aminosavak szintézise 117
11. 4. 1. 3. Az a-aminosavak reakciói 122
11. 4. 2. ß ... w aminosavak 124
11. 4. 3. Aromás aminosavak 125
12. PEPTIDEK ÉS FEHÉRJÉK 127
12. 1. Peptidek 127
12. 1. 1. Peptidek szerkezetfelderítése 128
12. 1. 2. Peptidek szintézise 129
12. 2. Fehérjék 132
13. SZERVES KÉNVEGYÜLETEK 133
13. 1. Tiolok, tiofenolok 133
13. 1. 1. Nómenklatúra 133
13. 1. 2. Előállítás 133
13. 1. 3. Fizikai tulajdonság 134
13. 1. 4. Kémiai tulajdonság 135
13. 1. 5. Fontosabb képviselők 135
13. 2. Szulfidok, diszulfidok, poliszulfidok, diszulfánok, poliszulfánok 136
13. 2. 1. Nómenklatúra 136
13. 2. 2. Előállítás 137
13. 2. 3. Kémiai tulajdonság 137
13. 3. Szulfoxidok, szulfonok 138
13. 3. 1. Nómenklatúra 138
13. 3. 2. Előállítás 138
13. 3. 3. Szulfoxidok, szulfonok szerkezete 138
13. 3. 4. Fontosabb képviselők 139
13. 4. Szulfonsavak 139
13. 4. 1. Nómenklatúra 139
13. 4. 2. Előállítás 139
13. 4. 3. Fizikai tulajdonságok 140
13. 4. 4. Kémiai tulajdonságok 140
13. 4. 5. Fontosabb képviselők 141
14. HETEROCIKLUSOS VEGYÜLETEK 143
14. 1. Heterociklusos vegyületek nómenklatúrája 144
14. 1. 1. Szisztematikus nevek 144
14. 1. 2. Triviális nevek 145
14. 2. Öttagú, egy heteroatomot tartalmazó heterociklusok 145
14. 2. 1. A furán, a pirrol és a tiofén aromaticitása 146
14. 2. 2. Furán, pirrol, tiofén szintézisek 147
14. 2. 3. A furán, pirrol és tiofén néhány speciális képviselője 155
14. 3. Azolok 157
14. 3. 1. Az azolok aromaticitása 158
14. 3. 2. Azolok előállítása 159
14. 3. 3. Azolok kémiai tulajdonságai 161
14. 3. 3. 1. SE Ar-reakciók 161
14. 3. 3. 2. SN reakciók 162
14. 3. 3. 3. Izoaxol reakciója bázisokkal 162
14. 3. 4. Az azolok néhány fontosabb képviselője 162
14. 4. A pirán és származékai 164
14. 4. 1. A pirán fontosabb származékai 165
14. 5. A piridin és származékai 165
14. 5. 1. A piridin aromaticitása és aromás jellege 166
14. 5. 2. Piridinszármazékok szintézise 167
14. 5. 3. A piridin kémiai tulajdonságai 167
14. 5. 4. A piridin és kondenzált származékainak fontosabb képviselői 170
14. 6. Diazinok és származékaik 172
14. 6. 1. A diazinok aromaticitása 173
14. 6. 2. Diazinok szintézise 173
14. 6. 3. Diazinok kémiai tulajdonságai 175
14. 6. 3. 1. Szubsztitúciós reakciók 175
14. 6. 4. Diazinok és kondenzált származékainak fontosabb képviselői 176
15. SZÉNHIDRÁTOK 181
15. 1. Egyszerű cukrok 181
15. 1. 1. A monoszacharidok laktolgyűrűs szerkezete 182
15. 1. 2. Monoszacharidok reakciói 186
15. 1. 2. 2. Gyűrűs acetálok képzése 187
15. 1. 2. 3. Észterképzés
15. 1. 2. 4. Cukor-metiléterek előállítása 188
15. 1. 2. 5. A karbonilcsoport addíciós és kondenzációs reakciói 189
15. 1. 2. 6. Monoszacharidok reakciója 192
15. 1. 2. 7. Monoszacharidok oxidációja 192
15. 1. 3. A legfontosabb monoszacharidok 193
15. 2. Oligoszacharidok 194
15. 2. 1. Redukáló diszacharidok 195
15. 2. 2. Nem redukáló diszacharidok 196
15. 2. 3. Triszacharidok 197
15. 2. 4. Diszacharidok szintézise 197
15. 3. Poliszacharidok 198
16. Nukleinsavak 201
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem