kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magyar Kémikusok Egyesülete |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 160 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-9319-08-2 |
Lipidek | 9 |
Bevezetés | 9 |
Egyszerű lipidek | 9 |
Neutrális zsírok | 9 |
Viaszok | 16 |
Összetett lipidek | 16 |
Poláris lipidek (foszfolipidek) | 16 |
Szfingolipidek | 20 |
Glikolipidek | 23 |
Egyéb összetett lipidek | 23 |
Lipidek szerepe | 36 |
Szénhidrátok | 41 |
Bevezetés | 41 |
A legfontosabb D-sorbeli aldózok és ketózok | 41 |
Konformációs és tautomer egyensúlyok a legfontosabb aldózok és ketózok esetében | 41 |
Aldóz - ketóz átalakulás a szénhidrátok körében | 45 |
Cukorszármazékok | 46 |
Cukorfoszfátok | 46 |
Aminocukrok | 48 |
Az aszkorbinsav (C-vitamin) és bioszintézise | 49 |
O- és N-Glikozidok | 50 |
Oligoszacharidok | 50 |
Poliszacharidok | 51 |
Nukleinsavak | 57 |
Bevezetés | 57 |
Nukleinsavak szerkezete | 57 |
Nukneinsavak bioszintézise | 62 |
Nukleinsavak szintézise | 64 |
A DNS szerkezete | 65 |
Az RNS szerkezete | 69 |
Genetikai információ | 72 |
DNS replikáció | 74 |
Transzkripció és transzláció | 76 |
Mitokondriális DNS | 79 |
Mutációk | 80 |
RNS örökítőanyagú vírusok | 83 |
Fehérjék | 85 |
Bevezetés | 85 |
Felosztásuk funkcióik szerint | 85 |
Felosztásuk összetételük alapján | 86 |
Csoportosításuk makroszerkezetük szerint | 86 |
Csoportosításuk oldhatóság szerint | 86 |
A proteinek szerkezete | 86 |
Primer szerkezet | 87 |
Szekunder szerkezet | 91 |
Tercier szerkezet (szuperszekunder szerkezetek) | 94 |
Kvaterner szerkezet | 96 |
Néhány speciális fehérje | 96 |
Mioglobin | 96 |
Hemoglobin | 97 |
Immunoglobulin G | 97 |
Kollagén | 98 |
Alfa-Keratin | 99 |
Citokróm C | 99 |
Enzimek, koenzimek, vitaminok | 101 |
Enzimek | 101 |
Az enzimek általános tulajdonságai | 101 |
A kimotripszin - A hatásmechanizmusa | 102 |
Koenzimek | 107 |
Nikotinsav-amid tartalmú koenzimek | 107 |
Flavin-adenin-dinukleotid | 110 |
A Koenzim - A szerkezete | 112 |
Vitaminok | 113 |
A vitaminok általános tulajdonságai | 113 |
A vitaminok csoportosítása | 115 |
Vízben oldható vitaminok | 116 |
Zsírban oldódó vitaminok | 139 |
Definíciók | 147 |
Irodalom | 151 |
Tárgymutató | 153 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.