kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magánkiadás |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 192 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Kihajtható mellékletekkel. |
Anyagnorma | |
Bevezető | 5 |
Anyagnorma kenyérre és süteményekre | 7 |
Általános elvek | 7 |
Anyagnorma kenyérféleségekre | 8 |
Országos anyagfelhasználási norma | 8 |
Kenyérféleségek műszakilag és technológiailag megalapozott anyagfelhasználási normája | 9 |
A műszakilag és technológiailag megalapozott lisztfelhasználási norma elve | 9 |
A műszakilag és technológiailag megalapozott lisztfelhasználási norma alkalmazásának feltételei | 14 |
A műszakilag és technológiailag megalapozott lisztfelhasználási norma alkalmazásának módja | 15 |
A lisztfelhasználási mutatók ellenőrzése | 19 |
Anyagnorma süteményféleségekre és egyéb sütőipari termékekre | 22 |
Országos anyagfelhasználási norma | 22 |
Sütemények műszakilag és technológiailag megalapozott anyagnormája | 35 |
Tüzelőanyagnormatíva | 38 |
A tüzelőanyagnormához szükséges adatok | 38 |
Üzemtípusok | 38 |
A kemencék sütőfelülete m2-ben | 39 |
A kemencék kapacitása tonnában | 39 |
Tüzelőanyagfelhasználás | 40 |
Forintnormák | 40 |
Tüzelőanyagnormák | 40 |
Jelentések | 44 |
Technológiai és műveleti utasítások | |
Bevezetés | 51 |
A nayersanyagok tárolása és előkészítése | 52 |
Az alapanyagok tárolása és előkészítése | 52 |
A liszt | 52 |
A liszt tárolása | 52 |
A liszt előkészítése | 53 |
A víz előkészítése | 54 |
A segéd- és járulékos anyagok tárolása és előkészítése | 71 |
Élesztő | 72 |
A só | 72 |
A cukor | 74 |
A margarin | 75 |
A tej | 75 |
A tejpor | 77 |
A tojás | 79 |
A tojáspor | 79 |
A CEREÁZ | 80 |
Az aszkorbinsav | 80 |
A mák | 81 |
A dióbél | 82 |
A tehéntúró | 82 |
A sertészsír | 83 |
A sertéstepertő | 83 |
Az étolaj | 84 |
Gyümölcsök és gyümölcsízek tárolása és előkészítése | 84 |
Az alma tárolása és előkészítése | 85 |
A cseresznye és meggy tárolása | 85 |
A gyümölcsízek tárolása | 85 |
A sajt | 86 |
Akakópor | 86 |
A fűszerek | 87 |
A kovászmag | 87 |
Kenyérféleségek technológiája, műveleti utasítás | 88 |
Általános rész | 88 |
Búzakenyerek | 91 |
Finom fehérkenyér | 91 |
Fehérkenyér | 112 |
Büfékenyér | 126 |
Búzacipó | 126 |
Rozskenyerek | 130 |
Soroksári kenyér | 130 |
Finom rozskenyér | 134 |
Vizes tésztából készült termékek | 141 |
Általános rész | 141 |
Összetétel, anyagnorma, egyéb mennyiségi adatok | 141 |
Technológiai előírások | 141 |
A tészta készítése | 144 |
A vizes tészták feldolgozása | 144 |
A vizes tészták kelesztése | 146 |
Sütés | 147 |
Tárolás | 147 |
Ismertetés termékfajtánként | 147 |
Vizes zsemle | 147 |
Hosszú zsemle és vágott zsemle | 147 |
Zsemlecipó | 147 |
Zsemlevekni | 148 |
Tejes tésztából készült termékek | 148 |
Általános rész | 148 |
Összetétel, anyagnorma, egyéb mennyiségi adatok | 148 |
Technológiai előírások | 151 |
Tésztakészítés | 151 |
Tésztafeldolgozás | 151 |
Kelesztés | 151 |
Sütés | 151 |
Tárolás | 151 |
Ismertetés termékfajtánként | 152 |
Tejes kifli és só kifli | 152 |
Kerek kismákos, fonottk kismákos | 152 |
Császárzsemle | 152 |
Mexikói | 152 |
Sós francia | 152 |
Sós kalács | 153 |
Fonott nagymákos | 153 |
Nagy kifli | 153 |
Óriáskifli | 153 |
Szegedi vágott | 153 |
Fonottkalács 1/4 és 1/2 kg-os | 153 |
Egyszerű vajas tésztából készült termékek | 154 |
ÁLtalános rész | 154 |
Összetétel, anyagnorma, egyéb mennyiségi adatok | 154 |
Technológiai előírások | 154 |
Tésztakészítés | 154 |
Tésztafeldolgozás | 156 |
Kelesztés | 156 |
Sütés | 156 |
Tárolás | 156 |
Ismertetés termékfajtánként | 156 |
Vajas kifli | 157 |
Vajas karika | 157 |
Sósrúd | 157 |
Bordás | 157 |
Uzsonnakenyér 1/4 és 1/2 kg-os | 157 |
Mindszenti kalács | 157 |
Paprikáskifli | 158 |
Tojással dúsított egyszerű vajas tésztából készült termékek | 158 |
Általános rész | 158 |
Összetétel, anyagnorma, egyéb mennyiségi adatok | 159 |
Technológiai előírások | 159 |
Tésztakészítés | 159 |
Tésztafeldolgozás | 159 |
Kelesztés | 159 |
Sütés | 159 |
Tárolás | 163 |
Ismertetés termékfajtánként | 163 |
Lekváros bukta, kis lekváros bukta | 163 |
Kelt mákos, kelt fahéjas tekercs | 163 |
Briós kicsi, nagy | 163 |
Molnárka, vajas cipócska | 164 |
Finom fonottkalács | 164 |
Orosházi banán | 164 |
Puffancs | 164 |
Ökörszem | 164 |
Foszlós kalács | 164 |
Kuglóf | 165 |
Kakaós foszlós kalács | 165 |
Omlós tésztából készült termékek | 165 |
Általános rész | 165 |
Összetétel, anyagnorma, egyéb mennyiségi adatok | 167 |
Technológiai előírások | 167 |
Tésztakészítés | 167 |
Tésztafeldolgozás | 167 |
Kelesztés | 167 |
Sütés | 168 |
Készáru kezelése | 168 |
Ismertetés termékfajtánként | 168 |
Édes vajas pogácsa | 168 |
Sós vajas pogácsa | 168 |
Tepertős pogácsa | 168 |
Diós vagy mákos pozsonyi kifli | 168 |
Diós vagy mákos tekercs | 169 |
Pitefélék | 169 |
Nyújtott leveles tésztából készült termékek | 169 |
Általános rész | 169 |
Összetétel, anyagnorma, egyéb mennyiségi adatok | 171 |
Technológiai előírások | 171 |
Tésztakészítés | 171 |
Feldolgozás | 172 |
Kelesztés | 172 |
Sütés | 172 |
Készáru kezelése | 172 |
Ismertetés termékfajtánként | 172 |
Túrós táska | 172 |
Lekváros táska | 172 |
Búrkifli | 173 |
Leveles vajas pogácsa | 173 |
Diós, kakaós csiga | 173 |
Tirolo rétes | 173 |
Rongyos kifli | 173 |
Lapos vajas | 173 |
Sajtos rúd | 174 |
Töltelékek | 174 |
Máktöltelék | 174 |
Diótöltelék | 175 |
Túrótöltelék | 176 |
Száraz diótöltelék | 177 |
Almatöltelék | 178 |
Gyümölcstöltelék | 179 |
Gyümölcsíz-töltelék | 179 |
Sárgabarackíz-töltelék | 180 |
Vegyes gyümölcsíz-töltelék | 180 |
Fahéjas töltelék | 180 |
Kakaó-töltelék | 181 |
Technológiai irányítás | 182 |
A búzakenyérgyártás laboratóriumi irányítása | 183 |
Laboratóriumi vizsgálatok a technológia irányításához | 183 |
Alaptechnológia | 184 |
Összefüggés a liszt tulajdonságai és a etchnológiai mutatók között | 184 |
A rozskenyérgyártás laboratóriumi irányítása | 187 |
Laboratóriumi vizsgálatok a technológia irányításához | 187 |
Alaptechnológia | 187 |
Összefüggés a liszt tulajdonságai és a technológiai mutatók között | 187 |
A vizes termékek technológiájának irányítása | 187 |
Tejes, egyszerű vajas sütemények gyártásának technológiai irányítása | 188 |
Tojással dúsított egyszerű vajas, omlós tésztából készült sütemények gyártásának irányítása | 188 |
Nyújtott leveles tésztából készült sütemények gyártásának irányítása | 188 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.