A táplálkozás | 3 |
A vízkultúra | 3 |
A nélkülözhetetlen hamualkatrészek | 6 |
A mész | 6 |
A vas és a növények sápadtsága | 8 |
A kén, a foszfor, a kálium és a magnézium | 13 |
A nélkülözhető hamualkatrészek | 13 |
A silicium | 13 |
A chlór | 14 |
Az aluminium | 14 |
A talaj hatása a hortensia-virág szinére | 16 |
A nitrogén | 22 |
A talaj | 22 |
A talaj keletkezése | 24 |
A talaj szerkezete | 25 |
A talaj tulajdonságai | 27 |
A televény (humusz) | 31 |
A trágyázás | 39 |
A szénsav áthasonítása | 49 |
A növénytenyésztés elektromos fényben | 50 |
A növény tenyésztése neonfényben | 51 |
A levegő trágyázása szénsavval | 54 |
A víz és a mozgás | 55 |
Az anyagfelvétel | 57 |
A gyökérnyomás | 58 |
A könnyezés | 60 |
A vérzés | 63 |
A helyi szárnyomás | 64 |
A nyálkafolyás | 64 |
A pálmabor | 66 |
A pulque | 67 |
A fa, a tulajdonképpeni vízszállító szerv | 69 |
A levegő, az edénykeben ritkított | 69 |
A hajcsövesség | 71 |
A párolgás | 74 |
A levegőnyílások | 74 |
A beszüremlési módszer | 75 |
A kobalt-módszer | 75 |
A párologtatás mint szívóerő | 76 |
Az élő sejt | 78 |
A párologtatás és a párologtatással kapcsolatos nedváramlás kertészeti vonatkozásai | 78 |
Az edzés | 79 |
Az öntözés | 79 |
A levágott hajtások hervadása | 79 |
Az áthasonított anyagok (aszimiláták) vándorlása | 81 |
A keményítő, a cukor, a zsír és a fehérje | 81 |
Az áthasonított anyagok lefelé való szállítása | 82 |
A termékenység mesterséges fokozása az áthasonított anyagok áramlásának torlódása révén | 84 |
A körmetszés vagy gyűrűzés | 84 |
A törzshúrok | 86 |
A termésöv | 86 |
A törpe alany | 87 |
A gallyak megcsavarodása | 88 |
A gallyak törése | 89 |
A termőfára való vágás | 90 |
Az anthocyan-képzés feltűnő fokozódása (a levélvörösödés) | 90 |
A gombák táplálkozása | 93 |
A csiperkegomba tenyésztése | 96 |
Különleges táplálkozási módok | 98 |
Mykorrhiza | 98 |
Az Orchideák mykorrhizája és az Orchideák magból való nevelése | 100 |
Különböző saprophyta és parazita virágos növények | 105 |
A rovar- vagy húsevő növények | 109 |
A lélekzés | 117 |
A lélekzés hőfejlesztése | 120 |
A melegágyak fűtése gombákkal | 125 |
A lélekzés, az alagcsövezés és a virágcserép | 127 |
A növekedés | 133 |
A növekedésről általában | 133 |
A növekedés és annak külső feltételei | 139 |
A hőmérséklet | 139 |
A fény | 140 |
A növekedéssel járó mozgások | 143 |
A geotropizmus | 145 |
A szomorú fák | 149 |
A heliotropizmus | 152 |
A fényélvezet | 160 |
Fénymérés és növénytermesztés | 163 |
A fény az üvegházban | 164 |
A hidrotorpizmus | 166 |
Az aérotropizmus | 168 |
A szervképzésről | 169 |
A polaritás | 170 |
A nehézségi erő és a fény | 173 |
Az ágrendszer belső és külső erők hatása alatt | 174 |
Az ág hajlásának és görbülésének jelentősége a növekedésben | 176 |
Egyenes felálló és ferdehelyzetű ágrendszerek magatartása | 178 |
A fametszés | 181 |
Az alak előállítása | 182 |
A virág- és gyümölcsképzés fokozása | 186 |
A virágcseréptenyésztés | 188 |
Az átültetés | 188 |
A megifjítás | 188 |
A nyugalmi időszak, a hajtatás és a lombhullás | 190 |
A nyugalmi időszak | 190 |
A hajtatás | 192 |
A hajtatás elmélete | 204 |
A lombhullás | 207 |
A virágrügyek, a termések és ágak lehullása | 217 |
A növények elfagyása és megfagyása | 221 |
A növények elfagyása közvetlen a fagypont felett levő hőmérsékleten | 222 |
A növények alacsony hőmérséklet folytán bekövetkező hervadása | 223 |
A növények elfagyása fagypont feletti hőmérsékleten, párologtatás nélkül | 223 |
A növények előzetes megfagyás után beálló elfagyása | 224 |
Az élettelen testek, a sejtek és a szövetek megfagyása | 225 |
Vajjon a megfagyott növény csak a felengedéskor hal-e el? | 227 |
Az elfagyás okai | 229 |
A szaporodás | 237 |
Az élettartam | 237 |
Az ivartalan szaporodás | 241 |
Az inda, a gyökértörzs, a gumó és a hagyma | 241 |
A homlítvány és a dugvány | 244 |
A dugványnevelés feltételei | 252 |
Az áttétel vagy transplantatio | 256 |
Az ivaros szaporodás | 287 |
Egy haraszt szaporodása | 287 |
A zárvatermő virágos növények szaporodása | 289 |
A parthenogenezis vagy szűznemzés | 291 |
A parthenokarpia | 291 |
A virág- és termésfejlesztés különböző okairól | 296 |
A fény | 297 |
A melegség | 300 |
A nedvesség | 300 |
A táplálósóhiány | 301 |
A virágfejlesztésre vonatkozó elméletek | 302 |
A teljes vagy telt virágok | 304 |
Az átnövés vagy prolifikáció | 309 |
A mag csírázása | 313 |
A csírázás feltételei | 313 |
A víz | 313 |
Az oxigén | 316 |
A hőmérséklet | 317 |
A fény és fagy | 318 |
A chemiai ingerek | 320 |
A magvak fejlődésének sorrendje | 323 |
A csírázóképesség tartalma | 324 |
A tetszhalál | 326 |
A változékonyság (variabilitás), átöröklés és a növénynemesítés (tenyésztés) | 331 |
A változékonyság | 332 |
Modificatiók | 332 |
Kobinatiók | 333 |
Mutatiók | 333 |
A népesség (populatio) és a származéksor (tiszta vonal) | 334 |
Az átöröklés | 336 |
A Mendel-féle szabályok | 338 |
A Mirabilis | 338 |
Az Urtica | 341 |
Az öröklényeség és a növénynemesítés | 343 |
A kiválogatás | 343 |
A keresztezés | 345 |
A xeniák | 347 |
Tárgymutató | 350 |