kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Vászon |
Oldalszám: | 261 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
A metszés morfológiai alapjai | |
A gyümölcstermő növények főbb részei | 7 |
A törzs | 7 |
A korona | 9 |
Rügyek | 11 |
Hajtások | 14 |
Vesszők | 17 |
Gallyak és ágak | 19 |
Levelek | 19 |
A metszés biológiai és élettani alapjai | |
A gyümölcsfa vegetációs és nyugalmi időszaka | 20 |
A hajtásnövekedés | 22 |
A metszés hatása a hajtásnövekedésre | 25 |
A metszés hatása a termőrészképződésre | 29 |
A különböző növekedésű és termőállapotú gyümölcsfák metszése | 30 |
A metszés és a rügydifferenciálódás időpontja közötti összefüggése | 32 |
A hajtások helyzetének hatása a termőrészképződésre | 32 |
A gyümölcsfák életkor szerinti szakaszai | 35 |
Metszésmódok | |
Visszametszés és ritkítás | 38 |
A visszametszés és ritkítás időpontja | 38 |
A visszametszés és ritkítás mértéke | 42 |
A visszametszés és a ritkítás módja | 44 |
Alakító metszés | 44 |
Koronaalakító metszés | 45 |
Ifjító metszés | 47 |
Termőremetszés | 48 |
Metszést kiegészítő eljárások | 48 |
Vesszőlekötözés | 49 |
Rügy feletti bemetszés | 57 |
Koronaformák | |
Intenzív koronaformák | 61 |
Termőkaros orsó | 61 |
Gyümölcssövények | 62 |
Hagyományos koronaformák | 65 |
Alakfák | 70 |
A metszés során ejtett sebek kezelése | |
A sebek gyógyításának módjai | 73 |
Sebzáró anyagok | 74 |
A metszés eszközei | |
Kézi eszközök | 75 |
A metszés gépei | 80 |
A nyesedék összegyűjtésére és szecskázására szolgáló gépek | 84 |
Létrák, állványok | 87 |
Az almagyümölcsűek metszése | |
Alma | 93 |
Az almafa sajátosságai | 93 |
A fajták jellegeztességei | 109 |
A faalakok metszése | 121 |
Alakfák | 145 |
Az almafa metszésének gazdaságossági vonatkozásai | 147 |
Az almafa metszésének kritikai értékelése | 152 |
Körte | 153 |
A körte sajátosságai | 153 |
A faalakok metszése | 158 |
Birs | 162 |
Naspolya | 163 |
A csonthéjasok metszése | |
Őszibarack | 165 |
Az őszibarack sajátosságai | 165 |
Faalakok metszése | 182 |
Alakfák | 197 |
Kajszi | 198 |
A kajszi sajátosságai | 201 |
A faalakok metszése | 209 |
Koronaformák | 203 |
Cseresznye | 211 |
A cseresznye sajátosságai | 211 |
A faalakok metszése | 215 |
Meggy | 216 |
A meggy sajátosságai | 216 |
A faalakok metszése | 220 |
Szilva | 224 |
A szilva sajátosságai | 224 |
A faalakok metszése | 225 |
A héjas gyümölcsűek metszése | |
Mandula | 227 |
A mandula sajátosságai | 227 |
A faalakok metszése | 227 |
Dió | 229 |
A dió sajátosságai | 229 |
A faalakok metszése | 230 |
Gesztenye | 233 |
Mogyoró | 234 |
A bogyós gyümölcsűek metszése | |
Ribiszke | 237 |
A ribiszke sajátosságai | 237 |
Metszésmódok | 237 |
Piros ribiszke | 237 |
Fekete ribiszke | 238 |
Köszméte | 239 |
Málna | 240 |
Szamóca | 242 |
Szeder | 243 |
Irodalom | 245 |
Név- és tárgymutató | 251 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.