1.060.427

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mezőgazdasági termények tárolása és ipari feldolgozása II. (töredék)

Egyetemi jegyzet

Szerző
Szerkesztő
Gödöllő
Kiadó: Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar
Kiadás helye: Gödöllő
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 320 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Töredék kötet. Megjelent 110 példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A burgonya tárolása és feldolgozása208
A burgonyagumó kémiai összetétele209
A burgonyagumó kémiai összetételét befolyásoló néhány tényező221
A burgonyatárolás biokémiai és biológiai problémái224
Parásodás224
A vitamintartalomban bekövetkező változás225
A keményitő - cukor légzés komplexus reakciói227
A burgonyagumó légzése229
Párolgási veszteségek230
A gumó nyugalmi állapotát szabályozó tényezők231
Fejlődés és előhajtatás234
A burgonya tárolási veszteségei235
A burgonyatárolás gyakorlati módszerei236
A burgonya előkészítése tárolásra237
A burgonya tárolása ideiglenes tárolókban237
A burgonya tárolása pincében241
A burgonya tárolása állandó tárolókban242
Keményitőgyártás246
A keményitőgyártás nyersanyagai246
Burgonyakeményitő-gyártás247
Búzakeményitőszármazékok250
Burgonya készitmények251
A cukorrépa tárolása. Cukoripar253
Bevezetés253
A cukorrépa népgazdasági jelentősége254
A cukorrépa kémiai összetétele256
A cukorrépa betakaritása és átvétele264
A cukorrépa betakaritás és feldolgozás kezdőidőpontjának megállapitása264
A cukorrépa szedése és fejelése270
A répa kezelése szántóföldi kupacokban274
A cukorrépa tárolása277
A tárolás jelentősége és célja277
A cukorrépa tárolása alatt végbemenő változások278
A cukorrépa-tárolás technikája295
Cukorgyártás299
A cukorgyártás története300
A hazai répacukorgyártás története303
A répacukorgyártás technológiája306
A cukornyeredék összefüggése a répa minőségével317
A cukorgyári melléktermékek felhasználása a mezőgazdaságban320
Erjedési iparok325
Bevezetés325
Malátagyártás326
A malátagyártás nyersanyagai327
A malátagyártás munkamenete328
A malátagyártás termékei335
A malátagyártás melléktermékei336
Kávépótló anyagok337
Sörgyártás338
A sörgyártás története338
A magyar sörfőzés története338
A sörgyártás alapanyagai340
A sör főzése360
Belföldön készitett sörfajták374
A sörgyártás melléktermékei374
Szeszgyártás376
A szeszgyártás története376
A szeszgyártás általános ismertetése378
A szeszgyártás alapanyagai380
A szeszgyártás segédanyagai381
A nyersanyag tisztitása382
Cefrekészités382
Lepárlás390
Finomitás393
A szesz viztelenitése394
A szeszgyártás termékei394
A szeszgyártás melléktermékei395
Gyümölcsszesz /pálinka/ és likőrgyártás397
A pálinkafőzés és likőrgyártás története397
A pálinkafőző ipar398
Ipari likőrgyártás406
A likőrgyártás nyersanyagai406
A likőrkészítés technikája kész esszenciákkal407
Az összeállitott italok kezelése408
Ecetgyártás410
Az ecetgyártás nyersanyagai411
Az ecetsavképződés biokémiai folyamata411
Az ecetsavgyártás technológiája412
Takarmányélesztőgyártás jelentősége416
Az élesztőgyártás általános ismertetése417
A takarmányélesztőgyártás nyersanyagai419
A takarmányélesztőcefre feldolgozása423
Zöldség- és gyümölcsfélék tárolása növényi tartósitóipar426
A zöldségfélék tárolása426
A zöldségfélék kémiai összetétele429
A zöldségfélék tárolásának biokémiai és biológiai folyamatai433
A zöldségfélék tárolása436
A gyümölcsfélék tárolása440
A gyümölcsfélék kémiai összetétele440
A gyümölcstárolás alatt végbemenő életfolyamatok447
A gyümölcstárolás eredményességét meghatározó tényezők453
Gyümölcstárolási módok456
Növényi tartósitóipar464
Az élelmiszertartósitóipar jelentősége464
Az élelmiszerek romlása465
Az élelmiszertartósitás módszerei468
A növényitartósitóipar általános müveletei498
Tudnivalók a mezőgazdasági termelőüzemek tartósitóipari melléktevékenységéhez503
A hús és ipari feldolgozása507
A hús kémiai összetétele507
Az izomszövet változásai az élet megszünése után - a hús érése509
A hús érését befolyásoló külső tényezők511
Az állat vágás előtti kezelésének hatása az élő szövetek összetételére513
A leölés hatása a hús kémiai összetételére514
A vágóállatok elsődleges feldolgozása515
Nagyvágóállatok feldolgozása. Vágóhíd és húskombinát515
A vágóállatok vágás előtti kezelése, elhelyezése521
A vágóhidi müveletek végrehajtása523
A hús ipari feldolgozása527
A húsipari termékek nyersanyagai528
A húsüzem berendezése530
Húsipari müveletek531
A húsipari készitmények fajtái538
Húsipari melléktermékek541
A baromfi feldolgozása541
A tojás feldolgozása545
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem