1.062.515

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Állattenyésztés

A mezőgazdasági és élelmiszer-ipari technológia alapjai

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 243 oldal
Sorozatcím: A mezőgazdasági és élelmiszer-ipari technológia alapjai
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN: 963-356-295-3
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés11
Köszönetnyilvánítás13
Az állattenyésztési termelés fontosabb alapfogalmai, termelési tényezői és feladatai15
Az állattenyésztés fogalma, jelentősége15
Az állattenyésztés fogalma15
A gazdasági állatok eredete és a háziasítás16
Az állattenyésztés jelentősége, helyzete, erőforrásai16
A haszonállat és a környezet kapcsolata19
Gazdasági állataink rendszerezése19
Az állattenyésztésben alkalmazott genetika alapjai24
Örökléstani alapfogalmak24
A kvalitatív és kvantitatív tulajdonságok öröklődése27
A gazdasági állatok értékmérő tulajdonságai28
Szaporodásbiológiai fogalmak, szaporítás, felnevelés32
Ivarzás, párzás32
A pároztatás módszerei33
A vemhesség és az ellés34
Az újszülött ápolásának legfőbb feladatai36
A növendékállatok felnevelésének alapelvei37
Gazdasági állatok tenyésztése37
Tenyésztéstechnikai fogalmak és módszertani alapismeretek38
Törzskönyvezés, egyedi megjelölés40
Tenyésztési eljárások42
Gazdasági állatok elhelyezése44
Fogalomtár46
Kulcsszavak47
Ellenőrző kérdések47
Takarmányozási alapismeretek48
A takarmányok összetétele, a takarmány-alkotórészek szerepe az állatok táplálkozásában48
A takarmányok szerves anyagai50
A takarmányok szervetlen anyagai54
A takarmányfelvételt és hasznosulást befolyásoló tényezők54
A takarmányok kihasználása, értékesülése, táplálóértéke56
Energia-értékelés57
Víz és ásványi anyag forgalom61
A takarmánygazdálkodás feladatai64
A takarmányok csoportosítása64
A takarmányok eltartása és etetése66
Takarmány előkészítés, abrakkeverékek68
A takarmányozás gyakorlata70
A takarmányadag összeállítás irányelvei71
A takarmányellátás megszervezése74
Tejtermelő tehenészet, húshasznú tehéntartás, marhahizlalás78
A szarvasmarha-tenyésztés technológiája78
A szarvasmarha-tenyésztés helyzete, jelentősége, távlati célkitűzései78
A szarvamarha elvenezése kor, ivar és hasznosítás szerint80
Tejtermelő tehenészet80
Juhtenyésztés és hizlalás108
A juhtenyésztés technológiája108
A juhtenyésztés helyzete, jelentősége, távlati célkitűzései108
A juhok elnevezése kor, ivar és hasznosítás szerint109
A juhok tenyésztése, fajtái110
A juhok szaporítása és felnevelése114
A juhok elhelyezése és takarmányozása118
A juhok hasznosítása121
Sertéstenyésztés és hizlalás130
A sertéstenyésztés technológiája130
A sertéstenyésztés helyzete, jelentősége, távlati célkitűzései130
A sertés elnevezése kor, ivar és hasznosítás szerint132
A sertés tenyésztése, fajtái, jelentősebb hibridek132
A sertés szaporítása és felnevelése139
A sertés elhelyezése és takarmányozása143
A sertés hizlalása153
A sertés minősítése156
Lótenyésztés és hasznosítás160
Lótenyésztési alapismeretek160
A ló gazdasági értéke, létszáma, lótenyésztésünk távlati célkitűzései160
A ló elnevezései ivar, kor és használat szerint161
A ló mozgása163
A ló tenyésztése és fajtái163
A ló szaporítása168
A lovak takarmányozása és tartása169
Baromfitenyésztés és hizlalás175
A baromfitenyésztés alapjai175
Tyúktenyésztés175
Egyéb baromfifajok205
Irodalomjegyzék235
Mellékletek221
Tárgymutató239
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem