Az egészség könyve
Gyümölcsételek és nyersfőzelékek/A táplálkozás, mint természetes gyógytényező
Szerző
Kiadó: | Belső EGÉSZ-ség Kiadó |
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: |
Ragasztott papírkötés
|
Oldalszám: | 74
oldal
|
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar
|
Méret: |
19 cm x 12 cm
|
ISBN: | 978-963-88603-7-8 |
| |
Értesítőt kérek a kiadóról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
Előszó
Az első lépés a megismerés, a második a megvalósítás. A megvalósítástól függ az élet alakulása és lefolyása.
Ez a kis írás arra akar tanítani, miként kell az emberi táplálkozás felőli új ismeretet...
Tovább
Előszó
Az első lépés a megismerés, a második a megvalósítás. A megvalósítástól függ az élet alakulása és lefolyása.
Ez a kis írás arra akar tanítani, miként kell az emberi táplálkozás felőli új ismeretet a gyakorlatba átvinni. Ezen ismeret azonban csak a tudományban új, mint az emberiség bölcsességének közkincse: ősrégi. A megvalósítás tehát nem jelent valami eddig még nem létezett táplálkozási módot, hanem csupán azt a táplálkozást, melyet a Teremtő bölcsessége az ember számára kezdettől fogva kijelölt. Ez a Biblia őseredeti tanítása is; Kínában és Indiában évezredek óta követik.
A magyar közmondás szerint: "Nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk." Az élet legnagyobb kincse: az egészség, - táplálkozásunk módjától függ. Tévedésekben bővelkedő táplálkozási elméletek, vagy a helyes táplálkozási elméletek, vagy a helyes táplálkozás szabályainak nem ismerése és lenézése már eddig is kiszámíthatatlan bajokat okoztak.
Vissza
Fülszöveg
Dr. M. Bircher-Benner svájci orvos, a Wundepunkt alapítója, az orvostudomány legjelentősebb alakjai közé tartozott. Dr. Bircher-Benner felismerte a táplálék minőségének jelentőségét az egészségre. Betegségeink túlnyomó többsége civilizációs táplálkozásunk következménye. Gyógymódja a betegek számára nyers diétából állt, míg az egészségeseknek a teljes értékű táplálkozást javasolta.
Dr. Bircher-Benner természetes módszerekkel gyógyított, a táplálkozással, a fénnyel, a vízzel, a levegővel és olyan sikereket ért el a gyógyításban, amelyről a modern orvostudomány még mindig csak álmodik, és mindaddig álmodni is fog, amíg nem változtat szemléletén.
Dr. Bircher-Benner nevéhez fűződik korunk egyik legdivatosabb eledele: a müzli. A müzli szó svájci németül kását jelent, amelyet Dr. Bircher-Benner gyógyételként szolgált föl betegeinek. Müzlijének legfontosabb tulajdonsága, amely alapvetően megkülönbözteti a mai müzliktől, hogy mindig minden összetevője friss volt. Frissen pelyhesítették a...
Tovább
Fülszöveg
Dr. M. Bircher-Benner svájci orvos, a Wundepunkt alapítója, az orvostudomány legjelentősebb alakjai közé tartozott. Dr. Bircher-Benner felismerte a táplálék minőségének jelentőségét az egészségre. Betegségeink túlnyomó többsége civilizációs táplálkozásunk következménye. Gyógymódja a betegek számára nyers diétából állt, míg az egészségeseknek a teljes értékű táplálkozást javasolta.
Dr. Bircher-Benner természetes módszerekkel gyógyított, a táplálkozással, a fénnyel, a vízzel, a levegővel és olyan sikereket ért el a gyógyításban, amelyről a modern orvostudomány még mindig csak álmodik, és mindaddig álmodni is fog, amíg nem változtat szemléletén.
Dr. Bircher-Benner nevéhez fűződik korunk egyik legdivatosabb eledele: a müzli. A müzli szó svájci németül kását jelent, amelyet Dr. Bircher-Benner gyógyételként szolgált föl betegeinek. Müzlijének legfontosabb tulajdonsága, amely alapvetően megkülönbözteti a mai müzliktől, hogy mindig minden összetevője friss volt. Frissen pelyhesítették a pelyheket és friss volt benne a gyümölcs.
Dr. Bircher-Benner tisztelői közé olyan hírességek tartoztak, mint Mahatma Gandhi, Rainer Maria Rilke, Hermann Hesse és Thomas Mann.
Vissza