kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 123 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Kézirat. Tankönyvi szám: J11-592. |
Bevezetés | 3 |
Élelmiszerkémiai alapismeretek | 5 |
Az élelmiszeripar fogalma, feladata, fontosabb ágai | 5 |
Élelmiszerkémia | 6 |
Szénhidrátok | 6 |
Zsírok | 8 |
Fehérjék | 9 |
Víz | 12 |
Ásványi sók | 13 |
Vitaminok | 14 |
Enzimek, vagy fermentumok | 17 |
Hormonok | 18 |
Az élelmiszerek feldolgozása, tartósítása | 20 |
A tartósításról általában | 20 |
Az élelmiszerek üzemi - és konyhai feldolgozása | 21 |
Az élelmiszerek tartósítása | 24 |
Az élelmiszerek (nyersanyagok) romlásos jelenségei | 30 |
Élelmiszeripari nyersanyagok-, áru- és gyártásismeret | 33 |
Az élelmiszer és a mezőgazdaság kapcsolata | 33 |
Hazánk főbb élelmiszeripari nyersanyagtermesztési tájai | 33 |
Kenyérgabona termesztés tájai | 34 |
Ipari növények termesztési tájai | 35 |
Gyök-gumós növények termesztési tájai | 35 |
Zöldség- és gyümölcsfélék termesztési tájai | 36 |
Olajos- és élvezeti növények termesztési tájai | 37 |
A magyar élelmiszeripar települése | 37 |
Az élelmiszeripar ágai és nyersanyagai | 40 |
Növényi anyagokat feldolgozó iparágak és nyersanyagok | 40 |
Állati eredetű anyagokat feldolgozó iparágak és nyersanyagok | 70 |
Vegyes eredetű (növényi és állati) anyagokat feldolgozó iparágak, illetve nyersanyagok | 80 |
Az élelmiszeripar csomagolóanyagai | 89 |
A cellulózalapanyagú csomagolóanyagok | 89 |
A fémből készült csomagolóanyagok | 90 |
Üvegből készült csomagolóeszközök | 90 |
Műanyagból készült csomagolóeszközök | 90 |
Összetett csomagolóanyagok | 90 |
Ehető csomagolóanyagok | 91 |
Eldobó csomagolás | 91 |
Táplálkozástani alapismeretek és konyhatechnológiai gyakorlatok | 92 |
Táplálkozástani alapismeretek | 92 |
Az élelmezéstudomány kialakulása | 92 |
Hogyan táplálkozzunk helyesen? | 93 |
A gyakorlókonyha (tankonyha) berendezése és felszerelése | 96 |
A foglalkozás szervezése, az étrend összeállítása | 98 |
Konyhatechnológiai gyakorlatok | 104 |
Levesek | 104 |
Levesbetétek | 106 |
Előételek | 107 |
Főzelékek | 107 |
Mártások (szószok) | 108 |
Köretek (körítések) | 109 |
Húsételek | 110 |
Halételek | 111 |
Tésztafélék | 112 |
Hidegtálak | 114 |
Befőttek, konzervek | 115 |
Kompótok | 116 |
Gyümölcslevek, üdítőitalok | 116 |
Függelék | 119 |
Felhasznált irodalom | 119 |
Tartalomjegyzék | 121 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.