1.062.395

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Higiéne a közétkeztetésben

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Medicina Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 110 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A közétkeztetés közegészségügyi jelentősége5
A szocialista egészségügy és az egészségvédelem5
Az élelmezés-egészségügy5
A közétkeztetés jelentősége6
Az egészségügyi ismeretek alkalmazása6
Mikrobiológiai ismeretek7
A baktériumok nagysága és alakja7
A baktériumok tulajdonságai7
A baktériumok szaporodása8
A baktériumok életfeltételei8
A baktériumok káros tevékenységének megelőzése11
Személyi higiéne12
Orvosi vizsgálat12
Egészségügyi könyv13
Személyi tisztaság13
A közgazdaságügyi szempontból helyes magatartás16
Balesetelhárítás16
A közétkeztetési üzem17
A konyhák osztályozása17
Önálló konyhaüzem higiénéje19
A konyha elhelyezése19
A konyha helyiségeinek csoportosítása21
A konyha helyiségeinek kapcsolata23
A főzőtér higiénéje24
Az előkészítő helyiségek higiénéje27
A raktárhelyiségek higiénéje29
A kiegészítő helyiségek higiénéje33
A mosogatóhelyiségek higiénéje34
A szociális helyiségek higiénéje37
Folyosók, lépcsők, felvonók39
Az étterem (fogyasztórész) higiénéje40
Az ételszállítás higiénéje43
A takarítás higiénéje44
Rovarok, rágcsálók elleni védekezés47
A konyhai előkészítőüzem, a befejező- és melegítőkonyha higiénéje50
A konyhai előkészítőüzem higiénéje50
A befejezőkonyha higiénéje53
A melegítőkonyha higiénéje54
A táplálkozás és az élelmezés56
A helyes táplálkozás56
Közétkeztetés57
Táplálkozási ismeretek58
Anyagcsere58
Emésztés59
Kalória60
Kalóriaszükséglet61
Tápanyagok63
A tápanyagok helyes aránya65
Járulékos anyagok65
Élelmezési ismeretek67
Komplettálás69
Ízlés69
Káros étkezési szokások70
Ételtervezés, étlap71
Az ételek értékcsökkenése73
Az ételek egészségkárosító hatása74
Ételfertőzés75
Ételmérgezés75
Mi a teendő ételmérgezés esetén?76
Ételminta77
Higiénés rendelkezések78
Egészségügyi oktatás78
Egészségügyi ellenőrzés79
Feliratok elhelyezése a konyhaüzemben80
A közétkeztetésre vonatkozó jogszabályok84
A Kifőzések Általános és Közegészségügyi Szabályzata97

Dr. László Nándor

Dr. László Nándor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. László Nándor könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Higiéne a közétkeztetésben Higiéne a közétkeztetésben Higiéne a közétkeztetésben

A borító kissé töredezett. A lapélek és a borító sarka enyhén foltos.

Állapot:
840 Ft
420 ,-Ft 50
3 pont kapható
Kosárba