kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 319 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Kihajtható melléklettel. |
Előszó | 3 |
A vendéglátós szervezete, ellenőrzése | 5 |
A vendéglátás tagozódása | 5 |
A Belkereskedelmi Minisztérium szakfelügyeleti jogköre | 6 |
Az Állami Kereskedelmi Felügyelet (ÁKF) ellenőrzési jogköre | 9 |
A tanácsi vb. kereskedelmi osztályok vendéglátóipari hatásköre | 11 |
Egyéb ellenőrző szervek | 11 |
A panaszkönyv | 14 |
A vendéglátó üzlet működésének igazgatási szabályai | 17 |
Az üzlet tevékenységének tárgya | 17 |
Működési engedély | 23 |
A vendéglátó üzletek nyitvatartása | 27 |
Üzleti szabályzat | 28 |
Tervezés, elemzés a vendéglátóiparban | 31 |
Áruforgalmi tervezés | 31 |
Munkaügyi tervezés | 37 |
Létszámtervezés | 38 |
Alapbér megtervezése | 39 |
Pótlék, túlóra tervezése | 41 |
Jutalék tervezése | 42 |
Állományi béralap | 44 |
Állományon kívüli munkabér | 45 |
Tervlebontás | 45 |
Tervek ellenőrzése | 46 |
Béralapterv | 46 |
Termelékenység | 47 |
Egyéb költségek | 48 |
Vállalati munkaügyi terv vázlata | 49 |
Üzemeltetés | 53 |
Árubeszerzés és átvétel | 53 |
Az áru beszerzésének módja | 53 |
Áruátvétel | 54 |
Göngyölegforgalom | 59 |
Az üzletvezető és a vendég | 63 |
Az étlap | 65 |
Az üzlet takarítása | 69 |
Az üzletvezető és a konyhafőnök | 71 |
Az üzletvezető egy napja | 73 |
A tanuló | 75 |
Az üzem dolgozói | 78 |
Kapcsolat az adminisztrációval | 80 |
A gazdálkodásról | 81 |
Vendéglátóipari üzlettípusok | 82 |
Vendéglő | 83 |
Büfék | 86 |
Kávéház | 86 |
Eszpresszó | 87 |
Bár, éjszakai zenés-táncos szórakozóhelyek | 87 |
Cukrászda | 87 |
Elsősorban italfogyasztásra berendezett üzletek | 88 |
Árrendszer a vendéglátóiparban | 91 |
A vendéglátóipari üzletek osztályba sorolása | 91 |
Az ételek ármegállapítása | 96 |
Italárak | 114 |
Egyéb cikkek árai | 117 |
Asztali fogyasztás | 119 |
Zenés árak | 121 |
Belépődíj | 123 |
Rendezvények | 124 |
Kisvendéglő és kiscukrászda árképzése | 124 |
Beszerzési ár | 127 |
Tisztítási veszteség | 134 |
Árlapokra vonatkozó előírások | 136 |
Ruhatári díj | 136 |
Számla-kötelezettség | 136 |
Árak kerekítése | 137 |
Szórakoztató játékok díja | 137 |
Turistaházak árrendszere | 137 |
Vendéglátóipari dolgozók bérezése | 141 |
Bérrendszer | 141 |
Alapbér | 142 |
Jutalék | 152 |
Jutalékkiegészítés | 155 |
Cukrásztermelők és hidegkonyhák jutalékkulcsa | 157 |
Felszolgálók jutalékkulcsa | 157 |
Szállodai alkalmazottak jutalékos bérezése | 163 |
Kisvendéglők dolgozóinak jutalékos bérezése | 165 |
Kiscukrászdák dolgozóinak jutalékos bérezése | 168 |
Tanulók bérrendszere | 169 |
Technikumi tanulók bérezése | 170 |
Túlmunka díjazása | 170 |
Nyelvpótlék | 172 |
Éjszakai pótlék | 173 |
Mankópénz | 174 |
Béren kívüli juttatások | 174 |
Természetbeni juttatás | 174 |
Munka- és védőruha | 175 |
Munkásszállás | 178 |
Képesítési rendszer | 179 |
Fontosabb munkaügyi kérdések | 186 |
Munkaviszony létrejötte | 186 |
Munkaviszony megszűnése | 187 |
Pihenőidő és szabadság | 188 |
Egészségügyi szabályok | 191 |
Az alkalmazottakra vonatkozó egészségügyi előírások | 191 |
A termelő és értékesítéső helyiségek higiéniája | 195 |
A főzés higiéniája és a készételek | 207 |
Ételminta és ételmérgezés | 211 |
Anyagi felelősségi szabályok | 213 |
A társadalmi tulajdon védelme | 213 |
Kárt megelőző intézkedések | 214 |
Káreseti és selejteződési jegyzőkönyv felvétele | 216 |
Anyagi felelősség a Munka Törvénykönyve alapján | 218 |
A leltárhiányért való felelősség | 223 |
A leltárhiányhoz fűződő hátrányos következmények | 234 |
Fegyelmi és büntetőjogi felelősség | 236 |
Az étterem és a vendég közötti jogviszony | 240 |
Az éttermi felelősség | 240 |
Eljárás az étteremben talált tárgyakkal | 242 |
A vendégek kötelezettségei az étteremben | 243 |
Az üzlet ügyvitele | 245 |
Az üzlet ügyvitelének alapelvei | 245 |
A készletváltozások elszámolása | 249 |
Bevételek elszámolása | 266 |
Szigorú számadásra kötelezett nyomtatványok | 278 |
A termelés bizonylatolása | 288 |
Melegkonyhás üzletek vételezési rendszere | 289 |
Italvételezés | 293 |
Külön raktárral nem rendelkező üzletek vételezési kötelezettsége | 294 |
Menükönyv | 294 |
Központi termelőüzemek vételezési rendszere | 296 |
Vételezések az elszámoltatás szempontjából külön raktárral és expedícióval rendelkező termelőüzemekben | 296 |
Elszámoltatás szempontjából külön expedícióval nem rendelkező termelőüzemek vételezési rendszere, külön raktárral vagy anélkül | 298 |
Termelőhely (konyha, üzem) anyagfelhasználásának vizsgálata | 298 |
Központi termelőüzemek anyagfelhasználásának vizsgálata | 303 |
A leltár | 306 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.