1.067.081

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Melegkonyhás üzemek szervezése

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Belkereskedelmi Kutató Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 175 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Mellékletet tartalmaz. Francia, német és orosz nyelvű összefoglalóval.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó3
A konyhai termelés szervezésének alapelvei5
A szervezés elvei5
A termelés korszerű megszervezése6
A termelés szervezésének lehetőségei7
A konyha technológiai folyamatainak szervezése10
A vizsgálati módszerek és eredmények13
A termelőfolyamat egyes fázisaiban vizsgált kérdések15
Vételezés15
Raktározás15
Előkészítés15
Főzés, ételkészítés17
Tálalás21
Egyéb vizsgálati kérdések21
A konyhák területi elhelyezése és belső elrendezése23
Konyhaszervezési irányelvek23
A berendezések elhelyezése26
A konyhák területi elhelyezése28
Soros elhelyezés29
Párhuzamos elhelyezés30
Vegyes elhelyezés32
Körkörös elhelyezés33
Félkör alakú elhelyezés34
Alapvető műszaki felszerelések38
Szovjet közétkeztetési konyha organizációja43
Svájci konyha termelő- és egyéb helyiségeinek organizációja46
Francia konyha organizációs felépítése48
Az amerikai "standard" konyha építészeti organizációja50
Francia önkiszolgáló egység "standard" konyhaterve52
A konyhaszervezés műszaki feltételei54
Hűtés54
Tüzelés55
Melegvíz-szolgáltatás55
Vízszolgáltatás55
Szellőzés55
Zajok és rezgések56
Egészségvédelmi műszaki követelmények57
A munkahely szervezése60
A konyha légterének kialakítása61
Fogyóeszközök tárolása62
A mosogatás szervezése63
Raktározás64
Belső szállítás67
Szociális munkafeltételek68
Felszolgálás69
Az ételkiadó munkájának megszervezése70
A munkások szakosítási fokának befolyása a munka termelékenységére79
Az ételkiadó munkahely számának meghatározása80
Gyakorlati vizsgálatok különböző jellegű és nagyságú melegkonyhákban89
Melegkonyha szervezetének vizsgálata90
Raktározás90
Vételezés92
Előkészítés93
Főzés, ételkészítés95
Egyéb kérdések97
A termelőfolyamat egyes fázisainak vizsgálata99
Raktározás100
Vételezés101
Előkészítés101
Főzés, ételkészítés103
Konyhai fogyóeszközök109
Egyéb kérdések110
Éttermi termelőfolyamat vizsgálata112
Konyha berendezése, felépítése113
A konyhában elhelyezett gépek és egyéb berendezések területi igénye115
Vételezés116
Előkészítés116
Főzés119
Munkaerőellátás123
Példa széteső felépítésű konyha vizsgálatára126
Területi elrendezés126
Időmérés134
Konyhai termelőmunka vizsgálata a mérési napokon135
Fogyóeszköz ellátottság139
Vételezés139
Az ellátás színvonala140
A hűtőpark kihasználása140
Az előkészítés141
Főzés, ételkészítés142
Konyha elemzése, újjáépített II. osztályú étteremben143
Felszerelések, elhelyezés145
Mosogatók elhelyezése145
Üzemen belüli belső áruszállítás146
A munkaszervezés kérdéseinek vizsgálata148
A helyes munkabeosztásról149
A tálalás szervezése154
A munka helyes megszervezése155
Területkihasználás156
Vételezés156
Raktározás156
Előkészítés157
Főzés157
Tálalás158
Munkaszervezés159
Utószó159
Felhasznált irodalom163
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem