kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Belkereskedelmi Kutató Intézet |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 175 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Mellékletet tartalmaz. Francia, német és orosz nyelvű összefoglalóval. |
Előszó | 3 |
A konyhai termelés szervezésének alapelvei | 5 |
A szervezés elvei | 5 |
A termelés korszerű megszervezése | 6 |
A termelés szervezésének lehetőségei | 7 |
A konyha technológiai folyamatainak szervezése | 10 |
A vizsgálati módszerek és eredmények | 13 |
A termelőfolyamat egyes fázisaiban vizsgált kérdések | 15 |
Vételezés | 15 |
Raktározás | 15 |
Előkészítés | 15 |
Főzés, ételkészítés | 17 |
Tálalás | 21 |
Egyéb vizsgálati kérdések | 21 |
A konyhák területi elhelyezése és belső elrendezése | 23 |
Konyhaszervezési irányelvek | 23 |
A berendezések elhelyezése | 26 |
A konyhák területi elhelyezése | 28 |
Soros elhelyezés | 29 |
Párhuzamos elhelyezés | 30 |
Vegyes elhelyezés | 32 |
Körkörös elhelyezés | 33 |
Félkör alakú elhelyezés | 34 |
Alapvető műszaki felszerelések | 38 |
Szovjet közétkeztetési konyha organizációja | 43 |
Svájci konyha termelő- és egyéb helyiségeinek organizációja | 46 |
Francia konyha organizációs felépítése | 48 |
Az amerikai "standard" konyha építészeti organizációja | 50 |
Francia önkiszolgáló egység "standard" konyhaterve | 52 |
A konyhaszervezés műszaki feltételei | 54 |
Hűtés | 54 |
Tüzelés | 55 |
Melegvíz-szolgáltatás | 55 |
Vízszolgáltatás | 55 |
Szellőzés | 55 |
Zajok és rezgések | 56 |
Egészségvédelmi műszaki követelmények | 57 |
A munkahely szervezése | 60 |
A konyha légterének kialakítása | 61 |
Fogyóeszközök tárolása | 62 |
A mosogatás szervezése | 63 |
Raktározás | 64 |
Belső szállítás | 67 |
Szociális munkafeltételek | 68 |
Felszolgálás | 69 |
Az ételkiadó munkájának megszervezése | 70 |
A munkások szakosítási fokának befolyása a munka termelékenységére | 79 |
Az ételkiadó munkahely számának meghatározása | 80 |
Gyakorlati vizsgálatok különböző jellegű és nagyságú melegkonyhákban | 89 |
Melegkonyha szervezetének vizsgálata | 90 |
Raktározás | 90 |
Vételezés | 92 |
Előkészítés | 93 |
Főzés, ételkészítés | 95 |
Egyéb kérdések | 97 |
A termelőfolyamat egyes fázisainak vizsgálata | 99 |
Raktározás | 100 |
Vételezés | 101 |
Előkészítés | 101 |
Főzés, ételkészítés | 103 |
Konyhai fogyóeszközök | 109 |
Egyéb kérdések | 110 |
Éttermi termelőfolyamat vizsgálata | 112 |
Konyha berendezése, felépítése | 113 |
A konyhában elhelyezett gépek és egyéb berendezések területi igénye | 115 |
Vételezés | 116 |
Előkészítés | 116 |
Főzés | 119 |
Munkaerőellátás | 123 |
Példa széteső felépítésű konyha vizsgálatára | 126 |
Területi elrendezés | 126 |
Időmérés | 134 |
Konyhai termelőmunka vizsgálata a mérési napokon | 135 |
Fogyóeszköz ellátottság | 139 |
Vételezés | 139 |
Az ellátás színvonala | 140 |
A hűtőpark kihasználása | 140 |
Az előkészítés | 141 |
Főzés, ételkészítés | 142 |
Konyha elemzése, újjáépített II. osztályú étteremben | 143 |
Felszerelések, elhelyezés | 145 |
Mosogatók elhelyezése | 145 |
Üzemen belüli belső áruszállítás | 146 |
A munkaszervezés kérdéseinek vizsgálata | 148 |
A helyes munkabeosztásról | 149 |
A tálalás szervezése | 154 |
A munka helyes megszervezése | 155 |
Területkihasználás | 156 |
Vételezés | 156 |
Raktározás | 156 |
Előkészítés | 157 |
Főzés | 157 |
Tálalás | 158 |
Munkaszervezés | 159 |
Utószó | 159 |
Felhasznált irodalom | 163 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.