Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 400 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
Előszó | 4 |
A vetőmag | 5 |
A vetőmag élettana | 8 |
A vetőmag tulajdonságai | 11 |
Tisztaság | 11 |
Csírázóképesség | 12 |
Használati érték | 14 |
A vetőmag egészségi állapota | 14 |
Víztartalom | 15 |
Ezermagsúly | 15 |
Hektolitersúly | 16 |
Osztályozottság | 16 |
Mintavétel | 16 |
A vetőmag előkészítése | 17 |
A vetőmag tisztítása és osztályozása | 17 |
A vetőmag csávázása | 18 |
A jarovizálás | 21 |
A vetőmag áztatása | 22 |
A vetőmag melegítése | 23 |
A vetés | 23 |
A vetés módja | 23 |
A vetés mélysége és a mag takarása | 28 |
A vetés ideje | 30 |
A vetőmag mennyisége | 31 |
Gabonafélék | 37 |
A búza | 50 |
A rozs | 68 |
Az árpa | 73 |
A zab | 86 |
A köles | 90 |
A pohánka | 92 |
A rizs | 94 |
A kukorica | 103 |
A seprőcirok | 131 |
A gyapot | 136 |
A cukorrépa | 148 |
A takarmányrépa | 169 |
A répamag termelése | 172 |
A murokrépa | 177 |
A tarlórépa | 179 |
A cikória | 180 |
A burgonya | 182 |
A csicsóka | 201 |
A földimogyoró | 202 |
A napraforgó | 204 |
A ricinus | 211 |
A mák | 215 |
A repce | 218 |
A kender | 221 |
A len | 226 |
A kenaf | 233 |
A dohány | 235 |
A hüvelyesek | 268 |
A borsó | 271 |
A bab | 275 |
A lencse | 278 |
A szójabab | 279 |
A csillagfürt | 281 |
A lóbab | 285 |
A szegleteslednek | 286 |
A csicseriborsó | 289 |
A hüvelyesek cséplése | 290 |
A szálastakarmányok | 292 |
Az évelő pillangósok | 293 |
A lucerna | 293 |
A komlós lucerna | 314 |
A vöröshere | 315 |
A fehérhere | 324 |
A korcshere | 326 |
A baltacim | 327 |
A szarvaskerep | 331 |
A füveshere | 332 |
A magasperje | 335 |
A csomósebir | 337 |
A réticsenkesz | 337 |
A sudár búzafű | 337 |
A taréjos búzafű | 338 |
Az aranyzab | 338 |
A rétikomócsin | 338 |
A szálkásperje | 339 |
A kurtaperje | 340 |
A vetőmagkeverék összeállítása | 340 |
A füveshere-telepítés agrotechnikája | 342 |
Évelő pázsitfüvek magjának termelése | 348 |
Két- és egyéves pillangós szálastakarmányok termelése | 350 |
A kétéves fehérvirágú somkóró | 350 |
A nyúlszapuka | 353 |
A bíborhere | 353 |
Keveréktakarmányok | 355 |
Őszi keveréktakarmányok | 355 |
Tavaszi keveréktakarmányok | 358 |
Egyéves nempillangós szálastakarmányok | 358 |
A kukoricacsalamádé és a silókukorica | 359 |
A silónapraforgó | 362 |
A cukorcirok | 362 |
A szemescirok | 364 |
A szudáni-cirokfű és az édes-szudáni-cirokfű | 366 |
A mohar | 366 |
A csumiz | 367 |
A fehérmustár | 369 |
A csibehúr | 370 |
A takarmánykáposzta | 371 |
Kettőstermelés | 372 |
A zöldfutószalag | 375 |
Legelő- és rétgazdálkodás | 379 |
A legelők és rétek öntözése | 382 |
A szénakészítés | 388 |
Pillangós takarmányok szárítása | 390 |
Rétiszéna készítése | 395 |
A széna tárolása | 396 |