1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A fűszerezés ABC-je

Fűszernövények, fűszerkeverékek, ízesítők, receptek, táblázatok/Fűszerező és gyógyító hatások/Fűszerezési ajánlások egészségeseknek és különböző betegségben szenvedőknek

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor
Budapest
Kiadó: Golden Book Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 143 oldal
Sorozatcím: Diétás szakácskönyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 20 cm
ISBN: 963-8232-65-X
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal és színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

E könyvet a szerzők azzal a szándékkal írták, hogy egészséges és beteg emberek számára készített ételek fűszerezéséhez adjanak hasznos tanácsokat.
Részletek a tartalomból:
A fűszerek és a gyógynövények kapcsolata
A fűszeres kultúrája régen és ma
A fűszerek hatóanyagai
A fűszernövények felhasznált részei
A fűszerek abc-ben (élettani hatások, felhasználási javaslat, otthoni szaporítás, mely nép konyhájában honos stb.)
Fűszertáblázatok: a különböző betegségekben a diétás megszorításokkal összhangban milyen fűszert szabad használni, hogy finom ételeket készíthessünk, mi ajánlott és mi nem
Otthon elkészíthető fűszerkeverékek, ízesítők, szószok, mártások
Fűszerkivonatok, borecetek-fűszeres borecetek
Fűszerezési ajánlások a levesek, párolt zöldségek, főzelékek, húsételek, halételek és saláták fűszerezéséhez
Ételreceptek (egyszerűen és könnyen elkészíthető ételek, melyek szerves részei a betegségmegelőző és egészségmegőrző táplálkozásnak

A színes fényképekkel is illusztrált... Tovább

Fülszöveg

E könyvet a szerzők azzal a szándékkal írták, hogy egészséges és beteg emberek számára készített ételek fűszerezéséhez adjanak hasznos tanácsokat.
Részletek a tartalomból:
A fűszerek és a gyógynövények kapcsolata
A fűszeres kultúrája régen és ma
A fűszerek hatóanyagai
A fűszernövények felhasznált részei
A fűszerek abc-ben (élettani hatások, felhasználási javaslat, otthoni szaporítás, mely nép konyhájában honos stb.)
Fűszertáblázatok: a különböző betegségekben a diétás megszorításokkal összhangban milyen fűszert szabad használni, hogy finom ételeket készíthessünk, mi ajánlott és mi nem
Otthon elkészíthető fűszerkeverékek, ízesítők, szószok, mártások
Fűszerkivonatok, borecetek-fűszeres borecetek
Fűszerezési ajánlások a levesek, párolt zöldségek, főzelékek, húsételek, halételek és saláták fűszerezéséhez
Ételreceptek (egyszerűen és könnyen elkészíthető ételek, melyek szerves részei a betegségmegelőző és egészségmegőrző táplálkozásnak

A színes fényképekkel is illusztrált könyv mindenkinek jó szívvel ajánlható, aki szeret finomakat enni, szereti a már megszokott ízeket, de szívesen kipróbálja az újat, ráadásul odafigyel arra, hogy ételei ne csak ízletesek legyenek, hanem egészségmegőrző módon fűszerezze azokat. Vissza

Tartalom

Előszó (Prof. Dr. Dános Béla)7
Bevezetés (Dr. Ladocsi Teréz)8
Történeti rész (Dr. Ladocsi Teréz)9
A fűszerek hatóanyagai (Dr. Ladocsi Teréz)11
A legfontosabb hatóanyagok11
Alkaloidok11
Glikozidok12
Csersavak és cseranyagok (cserzőanyagok)12
Terpenoidok12
Keserűanyagok13
Balzsamok és gyanták13
A fűszerek élettani hatása az ételek élvezeti értékének fokozásában (Dr. Ladocsi Teréz)14
A fűszerek feldolgozása és tárolása14
Fűszerkeverékek (Dr. Ladocsi Teréz)16
Ízesítő szószok (Dr. Ladocsi Teréz)18
Fűszerkivonatok (Dr. Ladocsi Teréz)22
Borecetek - fűszeres borecetek (Dr. Ladocsi Teréz)25
Illóolajok és gombák (Dr. Ladocsi Teréz)26
Fűszerezési ajánlások (Dr. Ladocsi Teréz)27
Levesek27
Párolt zöldségek27
Főzelékek28
Húsok28
Halételek28
Saláták29
A fűszerek mint egyszerű kozmetikai szerek (Dr. Ladocsi Teréz)30
A fűszernövények felhasznált részei (Dr. Ladocsi Teréz)31
A fűszerek magyar szinonimái (Dr. Ladocsi Teréz)32
Fűszerek ABC-ben (Dr. Ladocsi Teréz)34
A gyakrabban használt fűszerek összefoglaló táblázata (Dr. Ladocsi Teréz)97
Néhány jó tanács104
Fényképes ízelítő a fűszerekből és az ételekből (Békefi Iván)105
Receptek (Sági Katalin)113
Útmutató a receptek használatához113
Levesek114
Húsok118
Egytálételek123
Saláták, mártások131
Köretek134
Desszertek136
Irodalom139
Fűszermutató141
Fűszerkeverékek és ízesítőszószok (mártások)142
Fűszerkivonatok, fűszeres borecetek142
Ételmutató143
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A fűszerezés ABC-je A fűszerezés ABC-je
Állapot:
2.440 ,-Ft
20 pont kapható
Kosárba