Fülszöveg
E könyvet a szerzők azzal a szándékkal írták, hogy egészséges és beteg emberek számára készített ételek fűszerezéséhez adjanak hasznos tanácsokat.
Részletek a tartalomból:
A fűszerek és a gyógynövények kapcsolata
A fűszeres kultúrája régen és ma
A fűszerek hatóanyagai
A fűszernövények felhasznált részei
A fűszerek abc-ben (élettani hatások, felhasználási javaslat, otthoni szaporítás, mely nép konyhájában honos stb.)
Fűszertáblázatok: a különböző betegségekben a diétás megszorításokkal összhangban milyen fűszert szabad használni, hogy finom ételeket készíthessünk, mi ajánlott és mi nem
Otthon elkészíthető fűszerkeverékek, ízesítők, szószok, mártások
Fűszerkivonatok, borecetek-fűszeres borecetek
Fűszerezési ajánlások a levesek, párolt zöldségek, főzelékek, húsételek, halételek és saláták fűszerezéséhez
Ételreceptek (egyszerűen és könnyen elkészíthető ételek, melyek szerves részei a betegségmegelőző és egészségmegőrző táplálkozásnak
A színes fényképekkel is illusztrált...
Tovább
Fülszöveg
E könyvet a szerzők azzal a szándékkal írták, hogy egészséges és beteg emberek számára készített ételek fűszerezéséhez adjanak hasznos tanácsokat.
Részletek a tartalomból:
A fűszerek és a gyógynövények kapcsolata
A fűszeres kultúrája régen és ma
A fűszerek hatóanyagai
A fűszernövények felhasznált részei
A fűszerek abc-ben (élettani hatások, felhasználási javaslat, otthoni szaporítás, mely nép konyhájában honos stb.)
Fűszertáblázatok: a különböző betegségekben a diétás megszorításokkal összhangban milyen fűszert szabad használni, hogy finom ételeket készíthessünk, mi ajánlott és mi nem
Otthon elkészíthető fűszerkeverékek, ízesítők, szószok, mártások
Fűszerkivonatok, borecetek-fűszeres borecetek
Fűszerezési ajánlások a levesek, párolt zöldségek, főzelékek, húsételek, halételek és saláták fűszerezéséhez
Ételreceptek (egyszerűen és könnyen elkészíthető ételek, melyek szerves részei a betegségmegelőző és egészségmegőrző táplálkozásnak
A színes fényképekkel is illusztrált könyv mindenkinek jó szívvel ajánlható, aki szeret finomakat enni, szereti a már megszokott ízeket, de szívesen kipróbálja az újat, ráadásul odafigyel arra, hogy ételei ne csak ízletesek legyenek, hanem egészségmegőrző módon fűszerezze azokat.
Vissza