A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Erjedésipari kémia

Szerző
Lektor

Kiadó: Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 199 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés3
Fizikai kémia5
Kémiai hangsúly, tömeghatás törvénye5
Diszperz rendszerek6
Szuszpenziók8
Valódi oldatok9
Kolloid-oldatok29
Felületi jelenségek36
A kémiai reakciók kinetikája, a reakciósebesség38
Homogén rendszerek kinetikája38
Heterogén rendszerek kinetikája42
Szénhidrátok44
A szénhrátok csoportosítása44
Monoszacharidok45
A cukrok fizikai tulajdonságai45
A cukor térszerkezeti ábrázolása46
A cukor kémiai sajátosságai47
Fontosabb monoszacharidok58
Oligoszacharidok52
Diszacharidok53
Triszacharidok55
Poliszacharidok56
Fehérjék60
A fehérjék jelentősége60
A fehérjék tulajdonságai61
A fehérjék osztályozása65
Egyszerű fehérjék66
Összetett fehérjék68
Fehérjebontási termékek68
Az aminosavak69
A fehérjemolekulák szerkezete75
A fehérjék elektrolites disszociációja81
A fehérjék a táplálkozásban és az iparban83
A fehérjék körútja a természetben87
Alkoholok90
Metilalkohol90
Etilalkohol91
Propilalkohol93
Amilalkohol93
Enzimkémia95
Általános rész95
Mi a katalizátor?95
Az enzimkémia vázlatos fejlődéstörténete96
Az enzimek elnevezése98
Az enzimek vegyi összetétele98
Kristályos enzimek99
Az enzimműködés fajlagossága101
Az enzimek aktiválódása104
A pH hatása az enzimaktivitásra105
A hőmérséklet hatása az enzimaktivitásra107
Anionok és kationok hatása az enzimaktivitásra109
Az enzimreakciók kinetikája110
Az enzimműködés gátlása (inhibició)115
Különböző típusú inhibítorok119
Enzimes szintézis122
Az enzimek osztályozása123
Az enzimek részletezése123
Hidrolázok124
Észterázok124
Karbohidrázok126
Fehérjebontó enzimek (proteázok)135
Dezmolázok141
Oxidációs enzimek141
Szénsavat lehasító enzimek (dekarboxilázok)147
Hidrázok, mutázok és izomerázok149
Vitaminok, bioszanyagok151
A-vitamin153
C-vitamin153
Kalciferol (D2-vitamin)154
Tiamin (B1-vitamin)157
Riboflavin (B2-vitamin)158
Nikotinsav-Nikotinsavamid (Niacid-Niacinamid)158
Pantoténsav159
Piridoxin160
Inozit161
Biotin161
Para-aminobenoesav162
Folsav163
Mikroorganizmusok bioszanyagai164
Ipari erjedések kémiája166
Dezmolizises bomlási folyamatok oxigén közreműködése nélkül166
Kizárólag dezmolízises bomlási folyamatok166
Alkoholos és glicerines erjedés166
Tejsavas erjedés175
Dezmolízises folyamatok a bomlási termékek egyidejű szintézisével181
Vajsavas erjedés181
Butilalkohol-acetonos erjedés182
Oxidációs erjedések oxigén közreműködésével184
Dezmolízises bomlási folyamatok a képződő bomlási termékek egyidejű szintézisével185
Citromsavas erjedés185
Oxálsavas erjedés185
Kizárólag oxidációs folyamatok187
Glukonsavképződés187
Ecetes erjedés187
A cukor biológiai elégetése189
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem