1.059.813

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vágóállat és hústermelés 1980. január-december

Állatforgalmi és Húsipari Tröszt, és a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Információs központja közös tájékoztatója - X. évfolyam 1-12. szám

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A megelőző évekhez hasonlóan 1981. évben folytatódott az a munkaverseny, melynek segítségével az állatforgalmi és húsipari szakágazat teljesítette fő termelési és gazdálkodási célkitűzéseit.... Tovább

Előszó

A megelőző évekhez hasonlóan 1981. évben folytatódott az a munkaverseny, melynek segítségével az állatforgalmi és húsipari szakágazat teljesítette fő termelési és gazdálkodási célkitűzéseit.
Mindezek eredményeképpen a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium és az Élelmiszeripari Dolgozók Szakszervezete, valamint a Tröszt gazdasági és társadalmi vezetése értékelve a szakágazathoz tartozó vállalatok brigádmozgalomban végzett kiemelkedő tevékenységét, 1981. évi munkájuk alapján az alábbi kitüntetéseket adományozta:
Kiváló vállalat
kitüntetést nyert
- a Szegedi Szalámigyár és Húskombinát,
- a Hajdú-Bihar megyei ÁHV.
Elismerő oklevél
kitüntetést nyert
- a Győr-Sopron megyei ÁHV
Szakma kiváló brigádja
kitüntetést nyert
- a Szegedi Szalámigyár és Húskombinát
"Egyetértés szocialista brigádja, " Vissza

Tartalom

Köszöntő 1
Dr. Pillár László: Mezőgazdasági kapcsolataink időszerű kérdései 3
Dr. Hajas Pál: A végtermékelőállító keresztezések szerepe a marhahústermelés növelésében 8
Dr. Kovács József - Ridly János - Dr. Váradi Gábor - Rajnai Csaba: Húsminőség javításának lehetőségei a vágósertés előállításában 17
Bulyovszky Tamás - Dr. Hajas Pál: BOSCOOP marhahizlalási programja. II. A Rumensin takarmányadalékkal elérhető gyakorlati eredmények 26
Lengyel Zoltán: Szekszárdi Húsipari Vállalat. Korszerű üzem - új kapcsolati formák 30
Csiki József: A vágóállat-termeltetés és felvásárlás Békés megyében 35
Forró Sándor: Szegedi Szalámigyár és Húskombinát. Új kapcsolati formák termeltetésünkben 40
Lakatos Károly: 1982. II. negyedévi vágójuh és vágókecskegida export felvásárlási árai 42
Szemelvény a takarmánygazdálkodás időszerű feladatairól 43
Szakirodalmi szemle 45
Külföldi információk tartalomjegyzéke
A juh vágóértéke és annak becslése 1. Az Ausztráliában termelt bárány- és juhhús jellemző tulajdonságai (Gáspár Margit) 49
A juh termelése Újdélvelsz északi partjain. 2. A bárányelőállítás lehetőségeinek a vizsgálata (Gáspár Margit) 51
A kor és az étrend hatása az intenzíven hizlalt bárányok mennyiségileg és minőségileg jellemző tulajdonságaira. 1. Közlemény. Hízóteljesítmény és gyapjúminőség (Schármár Iván) 53
A különböző vágótesttömegű bárányok húsának minősége és vágóhídi mutatói (dr. Bodon László) 54
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
Kuponos kedvezmény ezen könyv esetében nem vehető igénybe.