kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tankönyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 136 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Az emberi szervezet felépítése és működése | 3 |
Növény, állat, ember | 3 |
Testünk, külső tulajdonságai és részletei | 3 |
Testünk belső felépítése | 6 |
Milyen anyagokból vagyunk? | 10 |
A bőr | 12 |
A bőr felépítése | 12 |
A bőr működése | 13 |
A bőr ápolása | 14 |
Az öltözködés | 15 |
A mozgás | 18 |
A mozgás szervrendszre | 18 |
A csontváz | 18 |
A csontok tulajdonságai | 22 |
Az izomzat | 23 |
Az izmos tulajdonságai | 25 |
A mozgásszervek betegségei | 25 |
A légzés | 31 |
A légzés szervrendszere | 31 |
Belégzés - kilégzés | 33 |
Az egészséges légzés | 33 |
A légzőszervek betegségei | 34 |
A hangadás | 35 |
A vérkeringés | 38 |
A vérkeringés szervrendszere | 38 |
Az érhálózat | 38 |
A szív a vérkeringés központja | 39 |
A szív a vérkeringés motorja | 40 |
A szívizom | 40 |
A vérnyomás | 41 |
A vér | 41 |
A nyirokkeringés | 43 |
A vérkeringés betegségei | 43 |
A táplálkozás | 47 |
Élelmiszer - étel - tápanyag | 47 |
A fehérjék | 48 |
A zsírok | 48 |
A szénhidrátok | 48 |
A víz | 49 |
Az ásványi anyagok | 49 |
A vitaminok | 49 |
Az étel útja | 50 |
Anyagcsere és energiaátalakulás | 54 |
Az egészséges táplálkozás | 55 |
Az anyagcsere betegségei | 57 |
A tápcsatorna betegségei | 58 |
A vizelet kiválasztása | 62 |
A vízháztartás | 62 |
A vizelet kiválasztása és elvezetése | 63 |
A vizeletkiválasztó szervek betegségei | 63 |
A belső elválasztás | 66 |
Kiválasztás - elválasztás | 66 |
A belső elválasztású mirigyek | 66 |
Az érzékelés | 69 |
Inger - ingerület - érzékelés | 69 |
A látás | 69 |
A látás szerve | 69 |
A látás zavarai | 71 |
A látás zavarainak megelőzése | 72 |
A hallás | 74 |
A hallás szerve | 74 |
A hallás zavarai, betegségei és megelőzésük | 75 |
Az egyensúlyozás | 76 |
A szaglás | 76 |
Az ízlelés | 77 |
A fájdalom, a nyomás és a hő érzékelése | 77 |
Az idegrendszer működése | 80 |
Az idegrendszer jelentősége | 80 |
Az agyvelő ésaz agyidegek | 81 |
A gerincvelő és a gerincidegek | 83 |
A zsigeri idegrendszer | 84 |
Reflex, ösztön, feltételes reflex | 85 |
Az életmód befolyása az idegrendszerre | 87 |
Az idegrendszer betegeségei | 88 |
Az emberi szervezet kialakulása | 91 |
Növekedés, fejlődés, származás | 91 |
A szervezet növekedése | 92 |
Az élet szakaszai | 92 |
Az ember származása | 96 |
Az ember és a többi élőlény összehasonlítása | 96 |
Kihalt értelmes emberek és ősemberek | 97 |
Előemberek | 98 |
Az emberi fajták | 99 |
Az ember környezete | 102 |
Természetes és mesterséges környezet | 102 |
Az élettelen környezet tényezői | 102 |
A lakás | 102 |
A világítás és a fűtés | 103 |
A szellőztetés | 104 |
A vízellátás | 104 |
A szennyvíz és a szemét eltávolítása | 105 |
A munkahely | 105 |
Az élő környezeti tényezők | 106 |
A betegségek és megelőzésük | 110 |
A betegségek okai | 110 |
A fertőzés | 112 |
A fertőtlenítés | 113 |
A járvány | 113 |
A fertőzés elleni védekezés | 113 |
A betegségek tünetei | 114 |
A fertőző betegségek | 115 |
Vírusok által okozott fertőző betegségek | 115 |
Baktériumok által okozott fertőző betegségek | 116 |
Egysejtű állatok által okozott fertőző betegségek | 118 |
A fertőző betegek elkülönítése | 118 |
A betegek ápolása | 119 |
Az elsősegélynyújtás általános szabályai | 120 |
Az életmód szerepe a betegségek megelőzésében | 121 |
A magyar egészségügy szervezete | 128 |
Év végi ismétlés | 131 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.