kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Művelt Nép Tudományos és Ismeretterjesztő Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 180 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Előszó az első kiadáshoz | 5 |
Előszó a második kiadáshoz | 6 |
A táplálkozásról általában | 7 |
Energiaszükséglet | 7 |
Fehérje | 11 |
Szénhidrát | 15 |
Zsír | 16 |
Ásványi anyagok | 18 |
Vízforgalom | 25 |
Vitaminok | 27 |
A-vitamin | 31 |
B-vitamincsoport | 32 |
C-vitamin | 37 |
D-vitamin | 40 |
E-vitamin | 41 |
F-vitamin | 42 |
H-vitaminj, biotin, koenzim | 42 |
K-vitamin. Fillokinon | 42 |
P-vitamin, citrin | 42 |
T-vitamin | 43 |
Élelmianyagok | 44 |
Tej | 44 |
Tojás | 47 |
Hús | 48 |
Liszt, kenyér, tészta | 51 |
Burgonya | 53 |
Főzelékek és gyümölcsök | 55 |
Ételzsírfélék | 57 |
Ízesítők, fűszerek | 59 |
Élevezeti anyagok | 62 |
Az élelmianyagok megváltozása elkészítés hatására | 67 |
Az elkészítésről általában | 67 |
Hőhatások | 68 |
Lehűtés | 72 |
Kémiai hatások | 73 |
Az emészthetőség | 75 |
Az egészséges ember étrendje | 80 |
Vegyesétrend | 80 |
Táplálkozás a terhesség és szoptatás ideje alatt | 82 |
A beteg étrendje | 86 |
Az étrendről általában | 86 |
Mennyiségbeli étrendek | 87 |
Éheztetés, szomjaztatás | 87 |
Növényi, vegetáriánus étrend | 88 |
Lakto-vegetábilis étrend | 90 |
Nyersétrend | 91 |
Kalóriaszegény étrend, fogyasztás | 97 |
Kalóriadús étrend, hízlalás | 102 |
Szénhidrátszegény étrend, cukorbajkezelés | 105 |
Sómentes étrend (szívbaj, magasvérnyomás, tbc.) | 115 |
Fehérjeszegény étrend, vesebajok kezelése | 122 |
Vesekő étrendje | 128 |
Purinszegény étrend | 127 |
Cholestrin-szegény étrend (zsírszegény étrend) | 129 |
Savanyító-lúgosító étrend | 130 |
Ketogén étrend | 132 |
Reuma étrendje | 132 |
Vérszegénység étrendje | 133 |
Haemogén-szegény étrend | 134 |
Mellékvese elégtelenség (Addison-kór) étrendje | 134 |
Fokozott pajzsmirigyműködés (M. Basedow) étrendje | 135 |
Táplálkozási túlérzékenység étrendje | 136 |
Bőrgyógyászati betegek étrendje | 139 |
Minőségbeli étrendek | 139 |
Általános szempontok | 139 |
Kímélő étrend | 140 |
Lázas, fertőző betegségek étrendje | 141 |
Gyomorhurut étrendje | 143 |
Gyomor- és nyombélfekély étrendje | 144 |
Bélhurut étrendje | 146 |
Hasnyálmirigybetegségek étrendje | 149 |
Máj- és epeútbetegségek étrendje | 150 |
Bélrenyheség étrendje | 155 |
Sebészeti betegek étrendje | 158 |
Gyomorműtét utáni étrend | 161 |
Különbözők | 165 |
Mesterséges táplálás | 165 |
Próba étrendek | 166 |
Élelmiszerek, ételek 100 g-jának anyagtartalma | 168 |
Vitaminok előfordulása egyes élelmianyagokban (mennyiségbeli sorrendben) | 172 |
A szervezet napi ásványi anyagszükséglete | 172 |
Élelmiszerek purintartalma | 172 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.