1.062.038

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Etika a vendéglátásban

A vendéglátóipari szakmunkásképzés számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 87 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-222-181-8
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. Tankönyvi szám: 21 437.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Mit kell tudni az etikáról?5
Erkölcsi szabályok5
Az etika célja5
Vendéglátás régen és most6
A jó házigazda9
Hogyan szerezzük meg a szakmai etikai ismereteket10
Mi tartozik a szakma etikájába?11
Etikai alapfogalmak14
Munkafegyelem14
Kötelességtudat15
Felelősségérzet, felelősségtudat16
Szakmai ismeretek alapos elsajátítása18
Becsületesség22
Általános műveltség28
A jellem formálása30
Udvarias érintkezés, magatartás, viselkedés35
Hogy viselkedjünk munkatársainkkal?35
Emberismeret36
Milyenek a vendég kívánságai és teljesíthetők-e?42
Illem, udvariasság45
Figyelmesség50
A magatartás51
Etikett - a társasági érintkezés formái56
A megszólítás60
Hogyan beszélgessünk társaságban?61
Amikor mi vagyunk vendégek62
Mit hogyan együnk?62
Díszétkezés63
Idegenforgalom66
Az idegen nyelvek ismeretének fontossága68
A vendéglátóipari dolgozók etikai normáinak jogi szabályozása71
Rendeleti szabályozás71
Melyek a szakmában leggyakrabban előforduló etikai vétségek?72
Üzleti Munkarend73
A szakmai etikai normák megsértésének következményei75
Ellenőrzés75
Szabálysértési példák76
Ismétlés85
Forrásmunkák és ajánlott irodalom87
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem