kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magyar Biológiai Társaság |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
Oldalszám: | 195 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 28 cm x 19 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | 200 példányban jelent meg. |
Termodinamikai alapfogalmak | 1 |
Alapfogalmak és meghatározások | 1 |
A termodinamika első főtétele | 3 |
A termodinamika második főtétele | 5 |
A termodinamika harmadik főtétele | 9 |
Kémiai kinetika | 11 |
Kémiai reakciók osztályozása | 11 |
A reakciók sebességét befolyásoló anyagok | 12 |
A reakciók mechanizmusa | 13 |
A reakció sebessége | 14 |
Molekularitás, sztöhiometria, rendülés | 15 |
A reakciók rendűségének megállapítása integrálásos megoldással | 18 |
A reakciók rendűségének megállapítása differenciálásos megoldással | 25 |
Kinetikai állandók meghatározása integrálásos megoldással megfordítható reakciók esetén | 28 |
Konszekutív reakciók | 31 |
Párhuzamos reakciók | 36 |
Autokatalitikus reakciók | 38 |
Sebességi állandók meghatározása relaxációs módszerrel | 39 |
A sebességi állandó változása a hőmérséklettel | 41 |
Az egyensúlyok statisztikus mechanikája | 46 |
A kémiai katalízis | 48 |
Homogén gázkatalízis | 49 |
Heterogén katalízis | 50 |
Vizes oldatban lejátszódó reakciók kinetikája | 60 |
Szubsztituensek hatása egy alapvegyület reakciójára | 64 |
Sav-bázis katalízis | 65 |
Oscilláló kémiai reakciók | 68 |
Enzim kinetika | 69 |
Michaelis-Menten rapid equilibrium kinetika | 70 |
A kinetikailag stabil enzim-szubsztrát komplex kialakulása | 72 |
A reakcióegyenletben szereplő K állandó természetének vizsgálata | 75 |
A szubsztrát koncentráció hatása a reakció kinetikájára | 79 |
A reakció folyamán kialakul kinetikailag stabilis enzim-termék komplex | 80 |
A reakció teljes lefutásának vizsgáalta | 87 |
Az enzim minden aktív centrumához egynél több szubsztrát molekula kapcsolódik | 91 |
A reagáló anyagok koncentrációi helyett aktivitásukkal számolunk | 94 |
Michaelis-Menten egyenlet linearizálása | 94 |
Sebességi állandók meghatározása | 98 |
A specifikus gázlások vizsgálata | 102 |
Kompetitív gátlás | 103 |
Nem-kompetitív gátlás | 116 |
Unkompetitív gátlás | 120 |
Vegyes típusú /kevert/ gátlás | 124 |
Látszólag vegyes típusú gátlások | 126 |
A gátlás típusok kiértékelésének problémái | 127 |
Aktivátorok hatása | 130 |
A liberátor | 131 |
Szubsztrát fölösleg és termék gátlás | 132 |
A pH hatása az enzimreakciók sebességére | 136 |
Anyagcserefolyamatok feed-back regulációja | 143 |
Alloszterikus enzimek kinetikája | 146 |
Az enzimreakciók felosztása | 160 |
Különböző reakciómechanizmusok | 165 |
Két és több szubsztrátos reakciók kinetikai analízise | 171 |
Grafikai módszerek reakcióegyenletek kiszámítására | 176 |
A dinamikus egyensúlyban mért izotóp kicserélődés alkalmazása reakciómechanizmusok vizsgálatára | 188 |
Irodalom |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.