1.067.317

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmezési ismeretek II.

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Belkereskedelmi Továbbképző Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 100 oldal
Sorozatcím: Üzletvezetőképző tanfolyam
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A GABONAFÉLÉK FELDOLGOZÁSI TERMÉKEI .....................................7
A gabonafélék összetétele és táplálkozási jelentősége ... 7
LISZT....................................................................9
A liszt minőségét meghatározó tényezők.................9
A liszt kezelése........................................................................9
TÉSZTAIPARI TERMÉKEK .......................... ..........................10
A száritott tészták kezelése ............................ 11
SÜTŐIPARI TERMÉKEK ..........................................11
A sütőipari termékek minősége .......................... 12
A sütőipari terpékek kezelése .......................... 13
ZÖLDSÉG- ÉS GYÜMÖLCSFÉLÉK ......................................14
A zöldség- és gyümölcsfélék csoportosítása.............. 14
Kémiai összetételük és táplálkozástani jelentőségük..........17
A minőséget méghatározó tényezők ............................19
A zöldség-gyümölcsfélék kezelése ...........................20
A HUS ÉS HÚSFELDOLGOZÓ IPAR TERMÉKEI .....................................23
A HÜS.............................................................23
A hus összététele és táplálkozástani jelentősége........................... 24
A hus minőségét meghatározó tényezők..............................27
A hus kezelése ................................................29
HÚSIPARI TERMÉKEK ................................ .... ...........30
A husipari termékek összetétele és táplálkozási jelentősége ...............34
Minőséget meghatározó tényezők ........................ 35
A husipari termékek kezelése....................................35
ÉTKEZÉSI 2SIRAPÉK0K ...............................................38
Az étkezési zsiradékok csoportositása és összetétele .... 38
Táplálkozástani jelentőségük.........................................40
Az étkezési zsiradékok minősége ..................................................41
Az étkezési zsiradékok kezelése..................................41
TEJ, TEJKÉSZITMÉNYEK, TEJTERMÉKEK.......................... 43
FOGYASZTOl TEJ ...................................................................43
A tej Összetétele és táplálkozástani jelentősége ................43
A tej minőségét meghatározó tényezők..............................46
A tej kezelése ....................................................................................47
TEJKÉSZITMÉNYEK, TEJTERMÉKEK...............................47
A feldolgozási termékek összetétele és táplálkozási jelentősége ..............50
Minőséget meghatározó tényezők ...........................
A tejkészitmények és tejtermékek kezelése ..............................53
TOJÁS
A tojás összetétele és táplálkozástani jelentősége ............56
A tojás minőségét meghatározó tényezők ..........................58
A tojás kezelése .....................................................................59
KOFFEINTARTALMÚ ÉLVEZETI SZEREK........................................................61
KÁVÉ.............................................................................62
A kávé kémiai összetétele......................................................63
A kávé minőségét meghatározó tényezők ......................................63
A kávé kezelése........................................................64
TEA . . . ......................... .................................65
A tea minőségét meghatározó tényezők ........................................65
A tea kezelése .......................................................66
FŰSZEREK ÉS ÍZESÍTŐSZEREK.................................. &7
FŰSZEREK ......................................................................................................67
A fűszerek jelentősége táplálkozásunkban..........................68
A fűszerek csoportosítása.............................................68
A fűszerek minőségét meghatározó tényezők .............. 71
A fűszerek kezelése ....................................................72
ÍZESÍTŐSZEREK...............................................72
ALKOHOLTARTALMÚ ITALOK..................................... 75
Az alkoholtartalmú italok táplálkozástani szerepe........ 75
BOR........................................................77
A borok összetétele. ...................................... 77
A borok minősége és csoportosítása ...................... 79
A borok tárolása ....................... 82
SÖR..............................................................82
"A sör összetétele...................................................83
A sörök minősége és csoportosítása....................................83
A sörök kezelése a vendéglátóiparban...........................84
SZESZESITALIPARI KÉSZÍTMÉNYEK .............................. 85
A szeszesitalipari készítmények csoportosítása és összetétele ..................................................85
Minőségi követelmények.................................. 87
A szeszesitalipari készítmények kezelése.....................87
ALKOHOLMENTES ITALOK ....................................... 89
Az alkoholmentes italok szerepe táplálkozásunkban ....... 89
Az alkoholmentes italok csoportosítása......................90
Az alkoholmentes italok minősége és kezelése............ 93
TARTÓSITOTT ÉLELMISZEREK................. ......................94
A tartósított élelmiszerek táplálkozástani megitélése ... 94
A tartósitott termékek csoportosítása ...........................95
A tartósitott termékek minősége ................................95
A tartósitott termékek kezelése...................................96

Dr. Kádas Lajos

Dr. Kádas Lajos műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Kádas Lajos könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Élelmezési ismeretek II. Élelmezési ismeretek II. Élelmezési ismeretek II. Élelmezési ismeretek II. Élelmezési ismeretek II.

A borító elszíneződött, foltos.

Állapot:
1.960 ,-Ft
10 pont kapható
Kosárba