kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazda Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 145 oldal |
Sorozatcím: | Kertészeti szakközépiskolák tankönyve |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-8160-41-1 |
Megjegyzés: | Tankönyvi száma: K136. 25 ábrával illusztrálva. |
A zöldségnövények szaporítása | 3 |
A szaporítás és a szaporodás fogalma, módjai, jelentősége | 3 |
A vetőmag és tulajdonságai | 5 |
A csírázás | 6 |
A vetőmag értékét meghatározó tulajdonságok | 10 |
Vetés előtti magkezelések | 12 |
A tenyészterület, az állománysűrűség, a sor- és tőtávolság fogalma | 15 |
Állandó helyre vetés | 18 |
Palántanevelés | 21 |
Palántakiültetés | 30 |
Ápolási munkák | 37 |
A kedvezőtlen időjárási hatások elleni védekezés | 37 |
Öntözés | 40 |
Az öntözés módjai | 42 |
Öntözési norma, öntözési idénynorma | 43 |
Az öntözés időpontjának megállapítása | 44 |
A kedvezőtlen tápanyagellátás hatásának megszüntetése és egyéb ápolási munkák | 45 |
A zöldségfélék vegyszeres gyomirtása és növényvédelme | 49 |
Vegyszeres gyomirtás | 49 |
A gyomirtás módja | 50 |
A gyomirtó szerek csoportosítása | 50 |
Növénybetegségek | 53 |
Vírusok | 53 |
Baktériumok | 56 |
Gombás betegségek | 57 |
Állati kártevők | 60 |
A növényvédő szerek kijuttatása | 68 |
Permetező-porozó és csávázógépek | 68 |
A zöldségfélék betakarítása | 73 |
A betakarítás időpontjának meghatározása, az érett zöldség fogalma | 73 |
Az egyes zöldségnövények szedési érettségét jelző legfontosabb tulajdonságok | 76 |
Káposztafélék | 76 |
Burgonyafélék | 77 |
Kabakosok | 78 |
Hüvelyesek | 79 |
Csemegekukorica | 80 |
Levélzöldségnövények | 80 |
Spárga | 82 |
Hagymafélék | 82 |
Gyökérzöldségfélék | 83 |
Ehető gombák | 84 |
A szedés módjai | 85 |
Kézi szedés | 85 |
Gépi szedés | 86 |
A szedés mechanizálása | 92 |
A zöldségfélék árukezelése, feldolgozása, tárolása | 99 |
Áru-előkészítés és -kezelés, előfeldolgozás | 99 |
A zöldségfélék egyszerű tartósítása | 104 |
A zöldségfélék tárolása | 110 |
Szabadtéri tárolás | 110 |
Tárolás zárt helyen | 114 |
Tárolás hűtőházban | 116 |
A környezeti tényezők hatása a tárolt termény életműködésére | 117 |
Általános magtermesztési ismeretek | 121 |
A zöldségvetőmag-termesztés jelentősége, helyzete, feltételei | 121 |
Vetőmagtermesztő körzetek | 122 |
A vetőmagtermesztés feladata és különleges munkálatai | 123 |
A fajta fogalma, minősítésének rendszere | 125 |
A vetőmag szaporulati fokai | 127 |
A vetőmagtermesztés állami ellenőrzése | 128 |
Az egyéves zöldségnövények vetőmagtermesztése | 130 |
A kétéves zöldségnövények magtermesztése | 134 |
Az évelők magtermesztése | 136 |
Hibrid- (heterózis-) vetőmag-előállítás | 137 |
A vetőmag aratása, cséplése, tisztítása, tárolása | 138 |