1.066.455

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A gyümölcs

Termesztése, forgalmazása és feldolgozása

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 301 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-232-637-7
Megjegyzés: 24 fekete-fehér ábrával illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó11
Bevezetés12
A nagyüzemi árugyümölcs-termelés és az üzemi feldolgozás kialakulása15
A nagyüzemi árugyümölcs-termelés15
A nagyüzemi feldolgozás30
Változások és tendenciák a világ gyümölcstermelésében33
Alma34
Körte42
Őszibarack47
Szilva50
Kajszi52
Meggy54
Cseresznye57
Gyümölcstermelés és -felhasználás az Amerikai Egyesült Államokban569
Változások a mérsékelt égövi országok gyümölcstermelésében61
A gyümölcsexport és -import nemzetközi összefüggései65
Gyümölcstermelésünk a népgazdaságban75
A gyümölcstermelés helyzete, a VII. ötéves terv feladatai78
Gyümölcstermelésünk helyzete81
A nagyüzemek gyümölcstermelésének szerkezete94
Alma94
Körte94
Szilva95
Őszibarack95
Kajszi96
Meggy96
Cseresznye96
Héjasgyümölcsűek99
Bogyósgyümölcsűek99
Átlagtermések alakulása103
Területi és üzemi koncentráció, specializáció és fajtársítás111
Gyümölcsfajok társítása119
A nagyüzemi telepítések és kivágások122
Alma124
Körte124
Szilva125
Őszibarack125
Kajszi126
Meggy126
Cseresznye126
Fajta- és alanyhasználat127
Fajtahasználat127
A fajtaszerkezet elemzése127
A fajtaszerkezet fejlesztése130
Alanyhasználat133
Termesztéstechnológia és műszaki színvonal137
A termesztéstechnológia agro- és fitotechnikai tényezői137
Termőfelület- és termésszabályozás137
Talajerő-gazdálkodás138
Öntözés138
Növényvédelem143
Termésbetakarítás145
Tárolás145
A termesztéstechnológia és a műszaki színvonal fejlesztése147
Termesztéstechnológia147
Műszaki színvonal150
Ipari rendeltetésű gyümölcstermelés154
Gyümölcsfeldolgozás160
Állami tartósítóiparok160
Mezőgazdasági szövetkezetek gyümölcsfeldolgozása165
Gyümölcsfeldolgozás az állami gazdaságokban166
A gyümölcsfeldolgozás gazdaságossága172
Gyümölcskereskedelem, -értékesítés175
Piaci előrejelzés183
Termelési költségek, árak, gazdaságosság199
Gazdaságpolitikai és gazdaságirányítási feladatok a várható piac tükrében231
Célok és következtetések a versenyképesség megteremtésére244
Összefoglalás254
Felhasznált irodalom265
Mellékletek269

Dr. Herpay Balázs

Dr. Herpay Balázs műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Herpay Balázs könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A gyümölcs A gyümölcs
Állapot:
3.780 ,-Ft
19 pont kapható
Kosárba