Bevezetés | 9 |
Általános szempontok | 11 |
A helyiségek | 11 |
A helyiségek takarítása, fertőtlenítése | 12 |
A személyzet | 13 |
A készülékek | 13 |
A centrifugálás | 14 |
Hűtőszoba, hűtőgépek | 18 |
Vízfürdő | 18 |
Szűrt levegős kamrák | 19 |
A készítmények sterilitásának biztosítása | 19 |
Textíliák | 20 |
A dolgozók bemosakodása | 20 |
Készítmények előállítása üvegpalackokban | 21 |
Biztosítóberendezés | 21 |
Gumidugók lemosása | 22 |
Műanyag szerelékek | 22 |
A palackok tárazása centrifugáláshoz | 22 |
Plazmaszívás | 22 |
Készítmények előállítása műanyag zsákokban | 23 |
Alapanyagok | 25 |
A készítmények sterilitási vizsgálata | 25 |
Minőségi ellenőrzés | 25 |
A készítmények dokumentációja | 25 |
Címkézés | 26 |
Vérkonzerválás folyékony állapotban | 33 |
A vér komponensekre való bontása | 36 |
Vörösvérsejt-készítmények | 38 |
Vörösvérsejt-koncentrátum | 38 |
Jellemzők | 38 |
A készítmények előállítása | 38 |
A készítménnyel szemben támasztott követelmények | 39 |
A vörösvérsejt-koncentrátum tárolása | 39 |
Lejárati idő | 40 |
A vörösvérsejt-koncentrátum alkalmazása | 40 |
Fehérvérsejt-szegény vörösvérsejt-készítmények | 40 |
Jellemzők | 40 |
Szűrt-mosott vörösvérsejt-koncentrátum | 40 |
Ülepített-mosott vörösvérsejt-koncentrátum | 40 |
Előállítás mosással | 42 |
A fehérvérsejt-szegény, mosott vörösvérsejt-koncentrátummal szemben támasztott követelmények | 42 |
Tárolás | 43 |
Lejárati idő | 43 |
Mélyfagyasztott vörösvérsejt-koncentrátum | 43 |
Mosott vörösvérsejt-koncentrátum | 45 |
Jellemzők | 45 |
A készítmények előállítása | 45 |
A mosott vörösvérsejt-koncentrátummal szemben támasztott követelmények | 47 |
Tárolás | 47 |
Lejárati idő | 47 |
A mosott és fehérvérsejt-szegény vörösvérsejt-készítmények alkalmazása | 47 |
Trombocitakészítmények | 49 |
A készítmény jellemzői | 49 |
Előállítási módszerek | 51 |
Trombocitadús plazma | 51 |
Tromboticakoncentrátum | 52 |
Felhasználás | 54 |
Fehérvérsejt-készítmények | 56 |
A készítmények jellemzői | 56 |
Előállítási módszerek | 56 |
Előállítás centrifugálással | 56 |
Előállítás ülepítéssel | 57 |
Fehérvérsejt-koncentrátum előállítása trombocitakoncentrátum maradékából | 58 |
A fehérvérsejt-koncentrátummal szemben támasztott követelmények | 59 |
Tárolás | 60 |
Lejárati idő | 60 |
A fehérvérsejt-készítmények felhasználása | 60 |
Plazmakészítmények | 60 |
A készítmények jellemzői | 61 |
Csoportazonos folyékony plazma | 61 |
Csoportazonos fagyasztott plazma | 62 |
Csoportazonos friss fagyasztott plazma | 62 |
Liofilezett kevert plazma | 63 |
A plazmakészítmények alkalmazása | 64 |
Albumin előállítására szánt plazma | 65 |
Alvadásifaktor-készítmények | 66 |
VIll alvadási faktor tartalmú készítmények | 66 |
A készítmény jellemzői | 67 |
VIII alvadási faktort tartalmzó készítmények jellemzői | 72 |
IX alvadási faktort tartalmzó készítmények | 73 |
A készítmény jellemzői | 73 |
A készítmények alkalmazása és jellemzői | 75 |